Muškarac ganjao majmuna koji mu je ukrao kapu, pao s visine od 10 metara pa završio u komi

Muškarac se i dalje bori za život, no više nije u induciranoj komi. Njegova porodica uspjela je skupiti potrebnih 70 hiljada dolara za vrhunsko liječenje i nadaju se da će se isplatiti… 

Jeff ‘Swede’ Swedenhjelm (40) ostao je paralizovan od prsa nadolje nakon što je u ponedjeljak na Baliju pao s visine od 10 metara. Bizaran razlog koji je doveo do ove nesreće je taj što je majmun Swedeu ukrao kapu njegove omiljene sportske momčadi, Pittsburgh Steelersa (američki nogomet). Kao zagriženi navijač Steelersa, Swede nije htio ostati bez kape pa je krenuo loviti majmuna. No, u jednom trenutku je izgubio ravnotežu i pao s krova zgrade, piše New York Post.

Nismo mislili da bi mu se nešto takvo moglo dogoditi, no on je ‘tip za sve ili ništa’ i neustrašivi borac. Na Baliju ne možete kupiti Pittsburghovu kapu pa ju iz tog razloga nije htio pustiti, uvjerena je njegova kći Lyric. Obitelj nakon nesreće prikuplja novac putem poznate humanitarne stranice Go Fund Me kako bi nesretnog Jeffa prevezli s Balija u Kuala Lumpur, gdje se nadaju da će dobiti bolji medicinski tretman. Više nije u induciranoj komi, ali se sad bori i s upalom pluća koja je stigla kao posljedica komplikacija. Prikupili su 50 hiljada od potrebnih 70 hiljada dolara, a preostalih 20 hiljada osigurao im je anonimni donator.

– Nepoznata osoba velikog srca uljepšala nam je božićne blagdane u ovoj teškoj situaciji i iznimno smo joj zahvalni na pomoći, rekla je Lyric, koja će uskoro napuniti 21 godinu i jedina rođendanska želja joj je da se njen otac oporavi. Swedenhjelm živi u inozemstvu od marta prošle godine, a dosad je radio u restoranima, marketinškoj agenciji i osiguravateljskoj kući.