Muradif B: Vlaška magija me svela na prosjački štap!

Radio sam kao i prije, a i plata je bila redovna, a para nigdje. Postao sam svjestan da imam problema sa nečim natprirodnim. Kao da su mi se oči otvorile. Znao sam da mi treba pomoć. Našao sam je kod Alje Harića…

Posljednje tri godine bio sam pod utjecajem vlaške magije i izgubio nafaku. Supruga i ja smo radili od jutra do mraka, a feninga maltene nismo u kući imali. Do tada smo živjeli odlično. Onda kad sma posumnjao da je riječ o nečemu natprirodnom, tad je i spasenje došlo…

Cijeli radni vijek ostavio sam na građevinama diljem američkih saveznih država. Kako sam se oženio tek u tridesetoj godini i kasno dobio djecu, želio sam da im podarim svu ljubav i materijalnu sigurnost. Posebno sam ulagao u njihovo školovanje.

Sam sebi nisam nikada bio bitan. Prvo sam radio u Sloveniji i tu sam se oženio. Kada je u BiH izbio rat, sa porodicom sam se iz Slovenije prebacio u Njemačku. Tada smo imali jedno dijete. Iz Njemačke smo konkurisali za američku vizu i dobili je. Početak života u Americi nije bio nimalo lagan. U Americi smo dobili i drugo djete.

Tako sam ja počeo da radim još i više, jer se u ovdje cijeni samo rad. Za dvije godine sam savladao engleski jezik, nije mi bilo teško raditi bilo šta. Šibali su me i vjetar i kiša i suša. Pjesma Ekrema Jevrića “Pos’ kuća, kuća pos’o” kao da je bila pisana za mene. Za kratko vrijeme uspio sam sa suprugom da otplatim kredit za stan. Čak smo i finu ušteđevinu imali. A, onda je sve krenulo po zlu.

I dalje smo radili istim tempom, ali novac kao da se topio. Plate smo trošili čim bi ih primili. Kada bi sabirali i oduzimali gdje su otišle, nikada nismo uspjeli dokučiti.

Živjeli smo od ušteđevine dvije godine, a onda se u meni nešto prelomilo. Sve to postalo mi je jako čudno. I dalje sam radio kao i prije a i plata je bila redovna. Pa otkud onda dugovi, prazni novčanici? Postao sam svjestan da imam problema sa nečim natprirodnim. Kao da su mi se oči otvorile. Znao sam da mi treba pomoć jer je besparica ostavila traga i na moj bračni život. Svađao sam se sa suprugom iz dana u dan.

Nazvao sam brata u Bosnu i ispričao mu šta nam se dešava. Pitao sam da li zna nekoga ko bi nam mogao pomoći. Posavjetovao me da nazovem Alju ef. Harića. Kada sam nazvao ovog iscjelitelja, odmah me pitao da li smo se mi družili sa ljudima s kojima smo naglo prekinuli prijateljstvo. Odgovorio sam potvrdno, ali da smo to prijateljstvo raskinuli zbog različitih stavova o ratu u BiH.

Aljo je rekao da su oni iz ljubomore i osvete na moju moju porodicu “bacili” vlašku magiju kojoj je cilj bio da uništi našu sreću i nafaku. U BiH nismo mogli doći pa nam je ef. Harić tretmane radio na daljinu. Nakon četrdeset i dva dana primijetili smo da sve teče po starom. Vratila nam se nafaka i sloga.
Kontakt Alje Harića: 061 805 827.