Mudri savjeti iscjeliteljke Kade Radetinac: Bijes i želja za osvetom truju duh i tijelo, a oprost štiti zdravlje i daje blagoslov!

Kada Radetinac

Bijes i želja za osvetom su negativne emocije koje svom vlasniku ništa dobro ne donose. Potrebno je našim neprijateljima uvijek opraštati. Činom opraštanja vi zapravo blagosiljate sami sebe, oslobađate se gnjeva i frustracije, te rasterećeni nastavljate svojim putem.

Iz prakse sarajevske iscjeliteljke Kade Radetinac, stiže nova ispovijest koja ne govori samo o otklanjanju crne magije, za šta je iscjeliteljka Radetinac vrsni specijalista, već i o nečemu takođe jako bitnom – oprostu. Budući da se skoro svakodnevno ljutimo na druge ljude i njihove postupke, pročitajte kako ta vrsta emocija škodi zapravo nama samima i kako je se riješiti.

– Kroz svoju sam praksu duhovne iscjeliteljke, dosta puta susretala osobe za koje sam se pitala – da li da im pomognem. Jer, nije svakome ni suđeno da mu se pomogne. Uostalom, ne kaže se zalud da je sve od Boga, da se ništa, pa ni zlo, ne dešava bez Njegovog odobrenja. Slučaj o kojem ću govoriti, nalikuje na takve. Gospođa Sakiba mi se javila prvi put prije dvije godine. Imala je užasnih problema godinama unazad, tačnije od stupanja u brak. Na porodu je izgubila dvoje djece, pa je rodila jedno živo ali teško bolesno. Ubrzo je umrlo. Zatim je obilazila neke hodže od kojih je dobivala kratkotrajnu pomoć, ali, fajde je bilo, uspjela je dobiti zdravo dijete. No, ostala je psihički dosta uzdrmana, da se tako izrazim.

Govor nevidljivih bića
– Zatim su nastupili i organski problemi – muka u stomaku, napadi nesvjestice, epileptički napadi, kočenje ruku, nogu, lica…potom se javio nepoznati strah, a priviđanja u kući postala su svakodnevnica s kojom je morala živjeti. Ispričala mi je da je slušala riječi nevidljivog bića koje joj je govorilo da nasrne na muža iz čista mira, da rastjera goste iz kuće, da psuje i vrijeđa komšije…jednostavno, nije se mogla kontrolirati. Prije mene, obišla je nekolicinu vidovnjaka koji su joj, svako na svoj način naravno, rekli različite stavri. Tek kad se meni obratila, dobila je kompletnu pomoć jer ja osim što vidim, mogu i da liječim, dakle pomognem. I zaštitim naravno.

– Ja sam joj odmah rekla da njenim umom vlada džin vladar i da magiju nosi na sebi od bliske osobe od dana udaje. Pomogla sam joj, izliječila je i rekla joj da ne misli na prošlost. Nisam joj želejla otkriti ko stoji iza svog tog pakla. Nije ni bilo potrebe jer joj ta osoba nije više mogla nauditi uz moje jake zaštite. Nažalost, Sakiba nije mogla zaboraviti na prošlost. Sa novodobivenim zdravljem i snagom uz moje tretmane i terapije, krenula je u raskrinkavanje svog dželata. Otvoreno je svima u svojoj porodici ali i u komšiluku rekla da sumnja da joj je upravo on/ona želio nauditi te da ima sposobnost to i dokazati te uzvratiti sa zlom. Kad je stigao red na Sakibinu zaovu koja i jeste bila njen krvnik svih proteklih godina, žena se slomila i sve priznala. Kako je mrzila Sakibu jer je ljepša od nje i zgodnija i ima više naobrazbe… Kako joj je krivo jer je ona osvojila srce njenog brata, a ne neka njena drugarica…
Zaova je imala i tešku dijagnozu zbog koje nije imala djece te se svojski trudila da i Sakibu ostavi bez potomstva.

Uglavnom, uz suze je sve priznala, zatražila oprost i dala obećanje da će se povući. Nažalost, Sakibi riječi nisu bile dovoljne. Htjela je svoju zaovu vidjeti na svom nekidašnjem mjestu. Želja za osvetom ju je izgrizala svakodnevno

Gnjev je otrov
– A kad ste bijesni, ljuti i frustrirani, vi trujete svoj organizam. Kad u vama plamti želja za osvetom, vi sami sebi zatvarate vrata sreće. Bijes i želja za osvetom su negativne emocije koje svom vlasniku ništa dobro ne donose. Potrebno je našim neprijateljima uvijek opraštati. Činom opraštanja vi zapravo blagosiljate sami sebe, oslobađate se gnjeva i frustracije, te rasterećeni nastavljate svojim putem.

– Gnjev je poput otrova koji razara tijelo i donosi bolest. Treba li vam to? Ne, to ne treba nikome i zato ću u narednim brojevima Aure govoriti još na ovu temu te dati brojne savjete o tome kako možete sami prevladati mržnju i želju za osvetom te dati oprost onome za koga možda mislite da mu oprost ne treba. Sačuvajte svoje zdravlje, mislite na sebe!

– To Sakiba nije znala, pa je opet upala u začarani krug nevolja. Ono što zaovi nije pošlo za rukom, pošlo je Sakibi samoj. Razvela se od muža, doživjela dvije teške saobraćajne nesreće, pala u postelju. Želja za osvetom odvela ju je kod nekih vračeva koji su gatali i čarali njenoj zaovi ali, zlo uvijek odgovara zlom. Obje su u toj opasnoj igri stradale, a kad je došlo dotle da Sakiba podigne ruku na sebe, sjetila se mene. Dobro sam je nagrdila kad sam je srela po drugi put. Naravno, pomogla sam joj da prevlada te niske strasti u sebi, da smogne snage za oproštaj. Danas je sa svojom zaovom najbolja drugarica, a demoni su je zauvijek napustili – ispričala je Kada.

Simptomi opsihirene osobe

Ovo su najčešći simptomi opsihirene osobe:

1. Stalna bol u želucu
2. Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka
3. Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć
4. Užasni snovi
5. U snu vidi životinje koje ga progone
7. Utrnutost jednog dijela tijela
8. Periodi napada (živčani grčevi)
9. Iskrivljene slike u očima, tako da muž (zaručnik) vidi svoju ženu (zaručnicu) u ružnom liku, makar ona bila izrazito lijepa. Razlog je tome što šejtan (sotona, vrag, đavo) koji je zadužen za sihr (crna magija) njeno lice čini ružnim, prikazujući svoj lik na njenom licu i obrnuto.
10. Odvratnost prema susretima
11. Iznenadno pretvaranje ljubavi u mržnju
12. Uveličavanje povoda za svađu i raskol iako su oni beznačajni
13. Odvratnost opsihrenog prema svakom djelu koje poduzima njegov supružnik
14. Odvratnost prema mjestu gdje sjedi njegov supružnik. Tako ćete vidjeti čovjeka koji je van kuće sasvim normalan, ali sa ulaskom u kuću osjeti žestoku tjeskobu.
15. Čovjek vidi nepomične stvari kako se kreću, a pokretne vidi stabilnim i nepomičnim
16. Odsutnost duha, smetenost i velika pospanost
17. Nejasan smušen govor
18. Netremično gledanje u jedno mjesto
19. Želja za samoćom
20. Potpuna povučenost u sebe
21. Stalna šutnja
22. Smirenost, nepokretnost i konstatna ljenost
23. U snu čuje kako ga neko doziva
24. Čuje glasove koji ga dozivaju, a ne vidi osobe
25. Prestanak rada jednog čula
Od svih navedenih simptoma, najčešći su prvi navedeni.
Ovi simptomi se mogu poklapati sa medicinskim simptomima. Ako se neko nađe u ovim simptomima nije pravilo da taj neko mora biti oboljen od strane sihra (crne magije).