“Mrtva sestra blizankinja mi svake godine šalje čestitku za rođendan!”

Iako joj je sestra bliznakinja umrla prije više od tri godine, Rejčel svake godine upravo od nje dobije čestitku za rođendan

Rejčel Hogins iz Vorvokšira imala je sestru bliznakinju Kristin koja je prije tri godine preminula od agresivnog oblika raka dojke, ali se prije smrti pobrinula da joj ipak svake godine čestita rođendan.

Slično kao u filmu „P.S. Volim te“, Rejčel redovno dobija čestitke od mrtve sestre, prenosi „Miror“.

Kristin je preminula u januaru 2014. godine i sve do smrti bila je nerazdvojna sa Rejčel. Pored toga što su bile identične, bile su i najbolje prijateljice.

Osim čestitki za rođendan Rejčel je dobila i spomenar i pismo, a blizak zajednički prijatelj joj je otkrio da iznenađenja može da očekuje do 50. rođendana.

 

Kristin joj je uz svaku čestitku poslala i ličnu poruku i to je nešto što će njena sestra čuvati zauvijek.

– Ranije sam mnogo voljela film „P.S. Volim te“, ali sada ne mogu da ga gledam, a da ne plačem sve vrijeme. Pošto svake godine dobijem čestitku za rođendan od mrtve sestre moja priča dosta podsjeća na taj film.

Čim je umrla stiglo mi je pismo od nje kojim je htjela da mi pomogne da se suočim sa gubitkom.

Ostavila mi je i spomenar koji je do pola popunila sa našim zajedničkim uspomenama, sa instrukcijama kako da ga popunim do kraja novim uspomenama. Takva osoba je ona bila.

Ni tad nije bila opterećena sobom već je htjela da se pobrine da mi budemo dobro nakon njene smrti – rekla je Rejčel.

 

Dodala je da se strašno iznenadila kada je dobila prvu čestitku, ali da sada zna da je njena sestra zadužila dobrog prijatelja da joj čuva one koje će tek stizati.Rejčel i Kristin su od rođenja bile nerazdvojne i nije ih vezivalo samo to što su bile identične već su bile i najbolje drugarice.

Sve su dijelile, pa i rođendan i sada kada Kristin više nije tu, Rejčel je se sjeća sa tugom i isplače cijeli dan.

Dok Kristin nije umrla, svaki rođendan, osim jednog, njih dvije su provele zajedno.

Rejčel kaže da joj je teško što njena sestra više nije pored nje, ali joj mnogo znači što redovno dobija čestitke za rođendan. Svaki put kad vidi rukopis svoje sestre ona se rasplače i kaže da kako vrijeme prolazi uopšte ne postaje lakše.

– Ne usuđujem se da pomislim koliko vremena joj je trebalo da ispiše sve te čestitke. Tješi me to što ću im se radovati još dugo. Iako ne uživam više toliko u rođendanu jedva čekam da pročitam poruke koje će tek stići – zaključuje Rejčel.