Mračna tajna znaka “Holivud”: Nesretna glumica stekla slavu tek nakon svoje smrti

Iako nas Holivud asocira na zvijezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu


Znak Holivud postavljen je na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u toku. Često u filmovima katastrofe baš taj znak prvi nastrada jer je lako prepoznatljiv i poznat u cijelom svijetu. Iako nas Holivud asocira na zvijezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu.

Ovaj put radi se o mračnoj tajni koju krije znak Holivud, preciznije njegovo prvo slovo H.

Los Anđeles i dan-danas jeste meta za sve koji žele da uđu u svijet filma i naprave karijeru na velikom platnu, a tako je bilo i prije. Nebrojene glumice i starlete hrlile su u Holivud kako bi dostigle slavu, a među njima je bila i Milisent Lilijan (Peg) Entvisl. Peg, kako je željela da je zovu, rođena je u Britaniji 1908. godine i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj – da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cijenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila ulogu u filmu ‘Trinaesta žena’ njena uloga bila je izbačena u finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lijepih lica koja su svakodnevno pristizala u ‘zemlju snova’.

Godine 1932. glumica je skrhana neuspjehom i boreći se s depresijom odlučila da sebi oduzme život. Pozdravila se sa svojim ujakom, kome je rekla da s prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Li, pravo na znak Holivud koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsjećao je na neuspjeh.

Peg se popela na slovo H i s njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: ‘Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije, poštedjela bih sve puno boli’.

Tako se završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini znaka Hollivud viđali duh žene u bijelom, (Peg je na sebi imala bijelu haljinu te noći) kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili kako su vidjeli magličastu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada no prije no što udari o tlo, nestaje.

Priče o nesretnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za šta na svijetu noću ne bi došli ni blizu holivudskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa emisije “Avanture duhova”, koja je prije nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Čini se kako je Peg toliko željenu slavu ipak stekla, nažalost, tek nakon smrti.