Mračna prošlost: Ovo su najpoznatiji kriminalci među zvijezdama

Prije nego što su postali bogati i slavni, ove holivudske zvijezde su redovno upadale u sukobe sa zakonom. Od vožnje u pijanom stanju, nanošenja teških tjelesnih povreda pa čak i pokušaja ubistva, sve je tu. Pogledajte listu najpoznatijih kriminalaca među slavnima.

  1. Will Smith – Nanošenje teških tjelesnih povreda

Poznati glumac uhapšen je 1989. godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda čovjeku koji je ostao slijep na jedno oko. Uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti, remećenja javnog reda i mira. Ipak, glumac nije proveo niti dan u zatvoru jer u optužbe odbačene.

2. Tim Allen – posjedovanje kokaina, vožnja u pijanom stanju

 

Glumac je uhapšen 1978. godine kada je imao samo 25 godina i to zbog posjedovanja 650 g kokaina, i u zatvoru je proveo dvije i po godine. Nekoliko godina kasnije tačnije 1997. opet je uhapšen ovaj put zbog vožnje u pijanom stanju i osuđen je na jednu godinu uslove kazne i na obavezno prijavljivanje u centar za odvikavanje od alkohola.

3. Mark Wahlberg – pokušaj ubistva

Mark je imao samo 16 godina kada je drvenim štapom napao dvojicu mušaraca iz Vijetnama. Jedan od nesretnika je zbog napada ostao slijep na jedno oko. Optužen je za pokušaj ubistva, na sudu je priznao je priznao krivicu i osuđen je na dvije godine zatvora. Odslužio je samo 45 dana i izašao na slobodu.

4. Bill Gates – vožnja bez vozačke dozvole i prekoračenje brzine

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu upao je u probleme sa zakonom 1975. godine zbog vožnje bez vozačke dozvole i prekoračenja brzine. 1977. godine opet je uhapšen zbog vožnje bez vozačke dozvole i prolaska kroz znak STOP.

5. Jay – Z – Ubadanje nožem

Prije nego što je postao slavan, Jay-Z je dane provodio na opasnim ulicama Njujorka dilajući kokain. 1999. godine uhapšen je zbog tuče u noćnom klubu zbog ubadanja jednog producenta u stomak nekoliko puta. Priznao je napad i osuđen na tri godine uslovne kazne.

6. Mathew McConaughey – posjedovanje droge

Poznati američki zavodnik uhapšen je 1999. godine zbog posjedovanja marihuane i opijata nakon što su mu susjedi pozvali policiju zbog buke. Kada su su upali u kuću, policija je glumca zatekla glasnu muziku i golog glumca kako svira bubnjeve. Priznao je krivicu za posjedovanje marihuane, i na kraju platio kaznu od samo 50 dolara.

(aura.ba)