Mr sci. Slobodan Maslic Boban savjetuje: Kockica leda na jednoj tački na potiljku čini čuda za vaše zdravlje

U početku može biti prisutan osjećaj hladoće, ali za 30 – 40 sekundi osjeća se priliv topline na tačku djelovanja. Prvih nekoliko dana imat ćete osjećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.


Ljudsko tijelo poseduje jedno potpuno jedinstveno mjesto. Ako redovno stavljate na njega kocku leda, organizam počinje da se podmlađuje, mnoge bolesti nestaju, a vi ćete uvijek biti zdravi, raspoloženi i puni energije. Ovo mjesto se nalazi između tetiva u predjelu vrata, a konkretno na potiljku, to je rupica gdje se sjedinjuju glava i vrat. Ovdje se nalazi tačka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Fen Fu (utočiste vjetra).

Metoda se sastoji u slijedećem: čovjek leži na stomaku (ili sjedi) i stavi kocku leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Fen Fu (rupicu na potiljku), i drži led tako 20-ak minuta. Kocka leda može se fiksirati zavojem, maramom, itd.

Raditi to redovno, sa pauzama od 2 – 3 dana, ujutro i naveče prije spavanja. Prehlada kod ove procedure nije moguća.

U početku može biti prisutan osjećaj hladoće, ali za 30 – 40 sekundi osjeća se priliv topline na tačku djelovanja. Prvih nekoliko dana imat ćete osjećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

U kineskoj medicini tijelo se posmatra kao energetski sistem, kao spoj duše i tijela, tako da se akupunkturom i masažom ili akupresurom može uticati na protok energije i funkcionalnu aktivnost organa, a samim time dovodjenjem duše I tijela u harmoniju, postajemo zdravi.

Dakle, djelovanje na tačku Feng Fu ne liječi, već vraća čovjeka u fiziološku ravnotežu, pomlađuje tijelo i organizmu daje snažan životni impuls.

Pozitivni efekti

Redovnim stavljanjem kocke leda na potiljak, odnosno na tačku Feng Fu, poboljšava se san, odlično raspoloženje i opšta vitalnost, odličan rad probavnog trakta, nestaju prehlade (led možete koristiti i kod povišene temperature), uklanja se glavobolja, zubobolja, bolovi u zglobovima

Djelovanje kocke leda na tačku Feng Fu osobito pomaže kod sljedećih bolesti: respiratornih bolesti (pluća), bolesti kardiovaskularnog sistema (srca), neuroloških bolesti s degenerativnim promjenama na kičmi, akutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija, poremećaja rada štitnjače, artritisa, visokog i niskog krvnog pritiska, bronhijalne astme, poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, pretilosti (gojaznosti) i neuhranjenosti, celulita (posebno u ranoj fazi), poremećaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnosti, psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, hroničnog umora, depresije, nesanice. Kontakt telefon magistra Maslića u Bijeljini: 065 624 726

SAVJET PLUS:

Izbjegavati metodu ako ste trudni, imate pacemaker, epilepsiju i šizofreniju.