Možete li ga prepoznati? Velika je zvijezda i danas!!!

Slika je nastala u vremenima kada je pokušavao da na sebi svojstven način imitira Gorana Bregovića. Bilo je to osamdesetih godina prošlog vijeka

Vjerujemo da su mnogi zbunjeni fotografijom, ali i našim pitanjem – koja je popularna sarajevska zvijezda na fotografiji? Neki se pokušavaju sjetiti, prepoznati lik omiljenog svog junaka, neki su opet se nasmijali uz ko zna kakvekomentare, a treći su možda i prepoznali legendarnog “plavca” sa Miljacke.

Na fotografiji je Saša Lošić, frontmen “Plavog orchestra” koji je prije više od 30 godina najomiljeniji bend u bivšoj državi. Njihovi hitovi doživjeli su kultni status, a prvi album ‘Soldatski bal’ prodan je u više od 600 hiljada primjeraka. Oni i danas žare i pale na radost starih, ali i novih fanova koji nestrpljivo očekuju neki od koncerata.

Saša je i danas omiljen i angažovan kao umjetnik i jako je sretan u rodnom Sarajevu, u kojem u posljednje vrijeme živi. Boravi u očevoj kući i veoma je pažljiv sin. O Ovoj fotografiji kaže:

“Na početku karijere sve mi se godilo i bio sam pretenciozan mladić, koji je nekad imitirao Bregovića, želio se duhom i iskustvom praviti pametniji nego što jesam…”.

Otkrio nam je još jedan detalj. I danas čuva sva pisma obožavateljki, koje je poštar donosio u vrećama za krompir na njegovu adresu, ali ih još uvijek nije otvorio. Ostala su na tavanu njegovog stana u Sarajevu. (aura.ba/E.M.)