Mostarka Neda R. (43) tvrdi da je preparatima sarajevske liječnice Šuhrete Seke Trobradović ozdravila od teške bolesti: Bol u nozi i rozi iscjedak – SIMPTOMI SU RAKA MATERNICE!

Jedna naša porodična prijateljica mi je donijela savjet, preporuku, i to je bilo nešto najdragocjenije od svega – preporuku da se obratim doktorici Trobradović u Sarajevu.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rak maternice je drugi najčešći rak kod žena mlađih od 45 godina i treći je uzročnik smrtnosti žena, odmah nakon raka dojke i pluća! U Evropi svakih 18 minuta jedna žena umre od raka maternice dok godišnje u EU od raka grlića maternice oboli 60.000 žena.

U ovu sumornu statistiku “upisala” se prije dvije godine i Mostarka Neda R., uspješna privatna poduzetnica.

S Nedom so razgovarali telefonom. Pozvala nas je iz Zagreba gdje vodi jednu od podružnica uspješnog porodičnog poslovanja. Razgovor je tekao neusiljeno, hvale na račun doktorice Trobradović nije nedostajalo.

– Odmah ću vam reći da zadnjih godina nisam bila tako uspješna jer sam zbog čestog pobolijevanja, umjesto radna, po bolnicama i ambulantama sakupljala životna iskustva.

– Uvijek sam bila nekako bolešljiva. Slabog imuniteta. No, prije dvije godine, stiglo me ono najgore. Borba s raznoraznim bolestima sa kojima sam se borila godinama, nebitne su u poređenju sa rakom maternice – priča Neda.

Prve neobične simptome, Neda je osjetila prije dvije i pol godine. Primjećivala je vaginalni iscjedak roze boje izjutra, a naveče ju je boljela lijeva noga, donji dio stomaka, leđa, karlična zdjelica…

– Vremenom se bol proširila u vrat, glavu, ruke. Ja sam odlazila na masaže, misleći kako sam se preforsirala na poslu. Puno sjeidm znate u kancelariji. Što se tiče onog iscjedka, toplila sam se i pila neke čajeve. Vrkuta i drugo bilje. Bol se nije povlačila, niti se pogoršavala. Ostala je ujednačena, što me malo smirilo.

– Bila sam sretna što ne moram ići ljekaru, jer kao i većina ljudi, imam averziju od bijele kute i mirisa joda, znate.

– No, na koncu sam ipak otišla, suprug me natjerao i djeca. Simptomi nisu jenjavali.

Pregled kod liječnika opće prakse, pregled kod ginekolaga, uputnica u bolnicu, nisu slutili ništa dobroga ovoj Mostarki s boravišnom adresom u Zagrebu. Detaljni nalazi pokazali su da se radi o raku grlića materice. Jedino ohrabrenje u svoj toj nesreći bilo je što su ljekari tvrdili da je rak u stadiju kada se može izliječiti.

– Sreća je bila pa se rak nije širio. Moje zdravstveno stanje, bez obzira na liječenje, nije se umnogome mijenjalo, barem ne nabolje. Izgubila sam nekoliko kilograma i uvijek bila umorna. Tada su ljekari savjetovali da mi otklone dio zahvaćenog tkiva. Međutim, nisu mogli potvrditi da li će se rak ponovo vratiti. Nisam pristala na operativni zahvat, pa su me poslali na hemoterapiju – priča Neda dalje.

– Kažu da se u nevolji poznaje ko ti je prijatelj, a ja sam u svojoj boli, tugi i brigama, zaista spoznala kao imam odane prijatelje i rodbinu koja me voli. Godila mi je njihova pažnja, lijekovi prirodni koje su mi donosili iz cijelog svijeta. Za jačanje imuniteta, razne dodatke prehrani, čajeve, vitamine, minerale, čak i kristale…

– Jedna naša porodična prijateljica mi je donijela savjet, preporuku, i to je bilo nešto najdragocjenije od svega – preporuku da se obratim doktorici Trobradović u Sarajevu.

– Sjećam se da muž nije htio, govorio je zar da pored zagrebačkih liječnika tražimo neke druge. Tada nas činjenice demantuju. Saznajemo da je doktorica itekako poznata i cijenjena u Zagrebu, da joj odlaze mnogi, da je slamka spasa bila za mnoge..

Tako i Neda staje u red onih koji traže zdravlje kod dr. Trobradović.

– Da, posjećujem njenu ordinaciju i saznajem da je to mjesto stjecište za nevoljnike iz cijelog svijeta. Bila je to posljednja nada i za mene. Pregledala me i dala terapiju. Pila sam čudesni Eliksir sa Kavkaza, a stan “obložila” Cedar Neutralizer pločama. Sve to je polako ali sigurno, popravljalo sveukupni dojam moje zdravstvene slike. Javi mi se apetiti, boja vrati u obraze. Odjeća se poče popunjavati, vidim ja, nisam više “kost i koža”.

– Slušala sam sve upute dr. Trobradović, redovno se pregledala i kod nje, na njenim specijalnim aparatima, ali sam bila redovna i kod svog doktora. Osjećam se dobro, nisam umorna, radim, vesela sam, bolovi su nestali, nema više ni vaginalnih iscjedaka. Pobijedila sam opaku bolest, moji su nalazi konačno savršeni. A da vam ne pričam o imunitetu kako se popravio – sva presretna, pohvalila nam se Neda, dodavši i na račun doktorice Trobradrović sjajne pohvale.

– Nakon neizvjesnosti, povremenih pobjeda i teških poraza, sigurna sam u svoje zdravlje i budućnost. Dobila sam bitku za život. Svoje sadašnje zdravstveno stanje koje je sjajno, izuzetno zadovoljavajuće, dugujem isključivo doktorici Trobradović – prepričava Neda.

error: Content is protected !!