Mongolski čaj od jedne biljke pomaže dijabetečarima

Šećerna bolest ili dijabetes je hronična bolest u kojoj su razine glukoze (šećera) u krvi povišene.

Većina hrane koju jedemo pretvara se u glukozu koju naš organizam koristi za energiju. Gušterača proizvodi inzulin, hormon koji regulira razinu šećera u krvi i to tako da omogućava ulazak šećera u stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo. Osim toga, višak šećera pohranjuje se pomoću inzulina u mišiće i jetru.

Ako inzulina nema ili ga je nedovoljno, šećer ne može ući u stanice, ostaje u krvi i dolazi do povišene razine šećera u krvi i razvoja bolesti.

Razlikuju se dva osnovna tipa šećerne bolesti: tip 1 kada gušterača ne proizvodi inzulin i tip 2 kada je učinak proizvedenog inzulina smanjen.

Da biste regulisali razinu šećera u krvi, napravite ovaj stari mongolski recept.

Deset grama sitno nasjeckanog korijandra prelijte vodom u količini od 200 grama. Ostavite da čaj odstoji poklopljen 3 minuta.

Procijedite čaj i podijelite dobivenu količinu na 3 dijela. Popijte ga tijekom dana u tri navrata, između obroka.

Terapija traje dva do tri mjeseca.

Kod hroničnih bolesnika, ovaj recept znatno snižava razinu šećera u krvi.

 

error: Content is protected !!