Momak sve otkrio: NALJEPNICE NA VOĆU IMAJU SKRIVENO ZNAČENJE!

Jedan mladić otkrio je kako naljepnice na voću otkrivaju da li je voće tretirano hemijskim preparatima!

Vjerovatno ste primijetili da se na mnogim vrstama voća i povrća koje se prodaju u radnjama nalaze naljepnice. Sigurno niste mnogo razmišljali čemu služe te naljepnice, ali sudeći prema riječima momka po imenu Džošua Bolam, one sadrže veoma važne informacije.

U videu koji je objavio na TikToku, a koji je pregledan više od tri miliona puta, Džošua kaže:

“Siguran sam da većina vas jede voće i svaki put kada kupujete voće, vjerovatno vidite ove male naljepice na njemu. Pa, te naljepnice vam zapravo govore kako je voće gajeno”.

Nakon toga momak zumira nekoliko voćki na kojima se vide naljepnice sa kodovima – 5030, 4012…

“Ovi brojevi znače različite stvari, četvorocifreni broj znači da je tretirano pesticidima, petocifreni broj koji počinje osmicom obično znači da je genetski modifikovano.

Petocifreni broj koji počinje devetkom uglavnom znači da je voće organsko”, kaže zatim.

Neki su, međutim, poručili da nije potreban nikakav kod da bi se znalo da je proizvod organski, pošto prodavci to najčešće istaknu nekim znakom, a i cijenom – “hem ga odvoje, hem je cijena duplo veća”.

Drugi su, pak, istakli da je ovakva informacija veoma korisna.

“Radim u prehrambenoj prodavnici, ovo je 100 odsto istina”, “Iznenađen sam koliko ljudi ne vjeruje u ovo, mislio sam da to do sada svi već znaju”, “Voljela bih da sam to znala 15 minuta ranije, prilično sam sigurna da jabuka koju sam pojela nije bila baš zdrava”…