Mogu li strahovi, nesloga među djecom, njihovi poroci… imati veze sa prokletstvom: PROKLETI DUKAT

Kako se Selveta Č. iz Zenice uz pomoć Iscjeliteljke Bebe oslobodila prokletstva? Nažalost, nisam dugo čekala te crne dane. U saobraćajnoj nesreći, nakon jedne žurke, kasno se vraćajući kući sin i kćerka su teško povrijeđeni. Kćerki su morali amputirati nogu, a sinu je totalno pomućen razum; niti se čega sjeća, niti prepoznaje bilo koga, moramo ga držati vezanog.

Bilo je to prošle godine, u junu. Umorna od života i uplašena za vlastitu i sutrašnjicu moje porodice, posjetila sam Iscjeliteljku Bebu.

– Na Vama je prokletstvo. Sve dok se ne oslobodite poklona u zlatu, ni Vi, ni vaši sinovi nećete biti sretni – gledajući me krajnje ozbiljno, kazala mi je Iscjeliteljka Beba.

Na trenutak sam je gledala poluotvorenih usta, a onda sam osjetila kako mi je krv jurnula u glavu. Bila sam izvan sebe od bijesa. Ona će meni govoriti da nosim prokletstvo!

Strahovi i sumnje

Dok sam se vraćala kući, razmišljala sam o onome što mi je rekla Beba. O kakvom je zlatu govorila? Je li zaista može postojati prokletstvo? Jedina vrijednost u zlatu bila je ogrlica od dukata, koju sam dobila od svekrve. Skrenula mi je pažnju, da je ostavim ženama mojih sinova i “prelistala” čitavu porodičnu žensku lozu, koja je dukate prenosila s koljena na koljeno. Ona je dobila od svoje svekrve, a eto ja kao svekrva trebala bih je ostaviti u amanet svojoj snahi.

PROČITAJTE I OVO

Na granici nemogućeg: KAKO JE BEBA UPOZORILA VLASNICU TEZGI NA PIJACI DA JE RADNIK POTKRADA

Mogu li moji strahovi, nesloga među djecom, pa i njihovi poroci, imati veze sa tim prokletstvom. Osjećala sam se i živjela upravo onako kako mi je Beba prelistala moju životnu knjigu. Bila sam uvijek nervozna, živjela u nekom čudnom strahu da me neko progoni, a muža i djecu sam pratila u stopu. U sve sam sumnjala. Neko sjeme sumnje me je non stop pratilo, ali nisam vjerovala Bebinim riječima.

Nastavila sam živjeti po starom, ne sluteći da će se dotadašnje breme tegoba na mojim plećima udvostručiti. Nevjerovatno, kako su se tokom posljednje godine stvari posložiile, upravo onako kako mi je Beba kazivala. Muž me je ostavio, firma otišla pod stečaj, ja završila kod sestre u Kelnu, u Njemačkoj.

Kobna prodaja

Gore, kao da mi nije bilo dovoljno problema, čekala su me nova iznenađenja i šokovi. Sin, najstarije dijete, se i gore nastavio drogirati, kćerka živjela raskalašeno, a najmlađa kćerka je sa 12 godina pobjegla od kuće. Istjerala nas je i moja sestra iz stana. U toj nevolji sam prodala svekrvinu ogrlicu sa dukatima. Platila sam tri kirije unaprijed za iznajmljeni stan, a ostatak namijenila za najcrnje dane.

Nažalost, nisam dugo čekala te crne dane. U saobraćajnoj nesreći, nakon jedne žurke, kasno se vraćajući kući sin i kćerka su teško povrijeđeni. Kćerki su morali amputirati nogu, a sinu je totalno pomućen razum; niti se čega sjeća, niti prepoznaje bilo koga, moramo ga držati vezanog.

I opet sam se javila Bebi. Ona mi opet kazala iste stvari, prekorila me i započela tretmane.

– Prokletstvo je ostalo, nisi ga uklonila prodajom – kazala je Beba. Ipak, mome je ocu dala hamajlije zaštitnice, učenu vodu i dala upute kako da sve to obavim u Njemačkoj.

Sinu se počeo bistriti razum, kćerki nažalost ne mogu vratiti nogu, ali imam osjećaj da nam je krenulo na bolje. Pronašla sam i stalni dobro plaćen posao u kuhinji, te dobila nekoliko honorarnih poslova za čišćenje stanova i stubišta.
Želim da vjerujem da mi je krenulo na bolje u životu… Kontakt telefoni Iscjeliteljke Bebe su 033 619 740 i 061057 380. Pozivni za BiH je 00387