Modni trendovi za proljeće 2019: OVO JE 6 MODELA CIPELA ZA MODERNE ŽENE!

Ravne ili sa štiklom, sportske ili elegantne… Cipele spadaju u najveću žensku slabost kojoj je teško odoljeti. Pogledajte koji modeli će obilježiti ovo proljeće.

Skoro svaka žena više od “krpica” voli da bira obuću, a s obzirom na to da zima polako odlazi, nosiće se otvoreniji modeli cipela. Modni kreatori su već odredili šta će biti glavni trendovi proljeća 2019. godine kada je riječ o obući. Evo koje će biti posebno moderne ove sezone:

Tkani detalji
Bilo da je riječ o mokasinama, ravnim cipelama ili onim na štiklu, istkani detalji će privući svačiju pažnju. Mnogi modni brendovi koji su svima poznati promovišu baš ovakve cipele.

Glomazne patike
Poznate ličnosti su već počele da “furaju” ovaj trend. Ono što je primjetno na prvi pogled kod ovih patika je njihov previsok i debeo đon, koji je obično bijele boje.

Pertle
Ove sezone posebno su trendi sandale koje preko članaka imaju pertle, a nekada dosežu i do listova.


Perje na stopalima

Pošle godine bilo je to krzno, a ovog proljeća mijenja ga perje. Takve sandale već ste viđali u poznatim serijama, kao što je “Seks i grad”.

Providni detalji na cipelama
Iako se mnogima ovaj trend ne dopada, biće popularan i ove sezone, a posebno salonke sa providnim detaljima.

Srebrno
Da, metalik boja srebra ove sezone će ponovo biti u modi. Cipele i sandale u ovoj boji su u potpunosti neutralne i možete ih nositi s bilo čim. Haljina ili farmerke, svejedno je, sve će izgledati savršeno.