Modni savjeti ženama: Ispod bijele majice ili košulje treba da nosite crveni grudnjak; nikako bijeli!

Koža ima crvene podboje i zbog toga se crvena boja grudnjaka “stopi” i ne ističe ispod bijele majice. Ako imate čist ton kože, trebalo bi da obučete grudnjak plave boje, a za tamnije tonove kože birajte između grimiznih i tamnocrvenih nijansi

Bijelu majicu ili košulju možete da kombinujete s bilo kojom bojom suknje ili pantalona, ali to nije islučaj kada je riječ o grudnjacima. Najčešći izbor žena širom svijeta u kombinaciji s bijelim majicama je bijeli ili grudnjak u boji kože.

Ali, naučnici tvrde – to je greška. Oni navode da će se ti grudnjaci isticati ispod bijelih majica ili košulja, što može itekako da naruši cjelokupni utisak i autfit. Kako biste to izbjegli, obucite crveni grudnjak, piše TOI. Grudnjak te boje se, ma koliko nam to zvučalo nevjerovatno, neće isticati.

Koža ima crvene podboje i zbog toga se crvena boja grudnjaka “stopi” i ne ističe ispod bijele majice, objašnjavaju.

Ako imate čist ton kože, trebalo bi da obučete grudnjak plave boje, a za tamnije tonove kože birajte između grimiznih i tamnocrvenih nijansi. Žene s maslinastim tonovima kože trebalo bi da biraju grudnjake boje borovnice, zaključuju stručnjaci.

Na vama je samo da isprobate i provjerite da li su u pravu.(TOI)