Modni savjeti: 4 TOP KOMBINACIJE BOJA ZA IDEALAN STAJLING

Trik koji ostavlja moćan utisak gdje god da se pojavite. Poznata modna stranica WWW izdvojila je četiri kombinacije boja zbog kojih odjevne kombinacije uvijek izgledaju skupocjeno:

1. Zelena i smeđa

Prema mišljenju modnih znalaca, efekat luksuza najbolje se postiže kombinovanjem maslinasto zelene ili kaki zelene i konjak smeđe nijanse, i to tako da odjevni komadi budu u zelenoj, a dodaci i cipele u smeđoj boji.

2. Žuta i plava

Previše pastelnih nijansi u jednom izdanju često ne daje dobar modni rezultat, ali ne kada su u pitanju svjetloplava i svjetložuta. Tajna je u kontrastu između tople i hladne boje zbog kojeg je ova kombinacija pastelnih nijansi i te kako poželjna.

3. Bež i bijela

Obožavateljke modnog minimalizma odavno su vjerne ovoj kombinaciji boja. Eksperimentišite s prljavo bijelom nijansom umjesto klasične bijele ili pak obje kombinujte s bež komadima.

4. Crvena i ružičasta

Nekadašnja tabu-kombinacija danas je jedan od omiljenih među trendseterkama koje znaju da u pravoj izvedbi može da izgleda nevjerovatno šik. Stručnjaci savjetuju kombinovanje zagasitih i dubokih nijansi, ali najhrabrije ljubiteljke mode posegnuće i za ostalim nijansama iz veoma bogate ružičaste i crvene tonove.