Modni frizeri savjetuju: 6 fenomenalnih prijedloga za lob frizuru

Kada je u pitanju ova super popularna dužina, frizeri savjetuju da prije no što se odlučite za nju, obratite pažnju na različite varijacije na temu, koje značajno mogu uticati na sveopšti utisak.

Osjećaj koji imamo kada izađemo iz salona je kao ni jedan drugi – tako svjež i tako oslobađajući (prvenstveno od ispucalih krajeva). Potpuni blagoslov. Sama pomisao na to može vas odvesti do narednog koraka: zakazivanja tretmana u salonu.

Međutim, prije no što dođete do ovog trenutka, morate se odlučiti za određenu dužinu.
Ukoliko niste skloni ekstremima, želite promjenu, ali biste isto tako igrali i na sigurno, popularni lob (ili dugi bob) najsigurnija je varijanta. To je način da uradite smjelu promjenu, ali je u isto vrijeme u pitanju i vrlo ženstvena frizura, a pritom u pitanju baš ništa esktremno.

Ipak, imajte na umu da nisu svi lobovi isti i da različitosti koje među njima postoje mogu napraviti i značajnu razliku u vezi vašeg izgleda. Zavisno od onoga šta želite, ali i samog tipa kose i oblika lica izaberite za sebe naj frizuru:.

Mini lob
Iako bi se ova frizura jednostavnije mogla nazvati i pažom, jer doseže tačno do ispod brade, ipak nije u pitanju klasičan paž. Zapravo, u pitanju je kraća verzija klasičnog loba sa talasima. Upravo su talasi ti koji izgledu daju željenu oštrinu i upečatljivost.

Asimetrična A linija
Lob koji je nešto duži naprijed i kraći pozadi naglašava poseban kul faktor izgleda. Jedna od najvećih prednosti ovog oblika frizure jeste ta što može da se stilizuje na različite načine i izgleda dobro uz svaki oblik lica. Da biste na primjer omekšali izgled, krajeve možete da izvijte blago ka unutra.

Stil supermodela
Frizura sa kojom je J.Lo debitovala na Met Gali bila je upravo lob, zbog koga se odrekla svog izgleda koji je bio njen lični pečat praktično decenijama. Svoju dugu kosu odlučila je da odsiječe, ali upravo u ovoj vrlo zahvalnoj dužini, što je rezultovalo time da smatramo kako je ovo jedan od njenih najboljih stajlinga po pitanju kose ikada. Ova frizura koja podrazumijeva čitavu kosu odsječenu u jednoj dužini, kada se blago zaliže, daje izgledu taj poseban izgled a la 90's supermodels, stavljajući akcenat na seksipil.

Dugi pramenovi
Za instant pojačavanje volumena, izaberite frizuru koja doseže do ramena, jer je dužina pramenova naglašena, ali ne pretjerano. Ipak, imajte na umu da će volumen na ovakvoj frizuri najbolje doći do izražaja ukoliko je kosa sama po sebi nešto gušća. Međutim, da bi pramenovi došli do izražaja i dali željenu gustinu, najbolje je istaći poneki određenom bojom, te velikom četkom isfenirati kosu, a nešto više uviti upravo ove pramenove.

 

Baby šiške
Kada je u pitanju dužina šiški, ovaj trend je i dalje vrlo jak. Za to postoji opravdanje naravo. Jedan od najboljih primjera je Emma Watson. Dugi bob u kombinaciji sa ovom dužinom šuški statment su spoj bez presedana. Ova frizura najbolje odgovara dkevojkama koje imaju odveć gustu kosu i ne žele da im kosa izgleda suviše teško.

Dužina do ramena
Samo mala varijacija kod lob frizure može da načini značajnu razliku. Najkasličniji lob koi možete poneti jeste onaj koji nosi Kendall Jenner. Međutim, da biste ovu dužinu održali konstantnom, te bi ovakav lob izgledao uredno, nikako ne smije proći više od šest mjeseci između skraćivanja kose, koje je kada je ova frizura u pitanju, neophodno. Ukoliko samo malo pomjerite razdjeljak, prebacite ili razbarušite kosu, dobićete potpuno novi i svježiji izgled.