Modna kolekcija obuće za proljeće/ljeto 2019: TOP 5 MODELA CIPELA I SANDALA

Pravo iz Pariza stižu najnoviji modeli cipela koje ćemo nositi ovog proljeća i ljeta.

Dok se u Njujorku održava Fashion week, mi se osvrćemo na nedavno završenu Nedjelju visoke mode u Parizu, na kojoj su predstavljeni razni modeli cipela za sezonu proljeće/ljeto 2019. koje očekujemo uskoro da zažive i u kolekcijama komercijalnih modnih brendova. Dok čekamo da se to desi, predstavljamo vam top šest modela “odobrenih” u Parizu.

Potpetice s otvorenom petom
Do sada smo nosili čizme sa otvorenom petom, a sada nam stižu i cipele. Na PFW modna kuća Chanel je lansirala satenske u raznim nijansama. Visoka tanka potpetica i sjajni finiš materijala su pravi glamurozni spoj, i “must have” među trendseterima.

Cipele sa šljokicama
Ovaj prošlogodišnji trend se nastavlja, te ćemo i ove sezone uzivati u šljokicama. Nalaze se na svim modelima cipela, a za “wow” efekat preporučujemo čizmice potpuno obložene ovim blještavim dodatkom, kao ove što su prikazane na Diorovoj reviji u Parizu.

Sandale sa platformom
Sandale koje su već neko vrijeme bile van mode, sada se vraćaju u velikom stilu.

Kaubojke

Kada su u pitanju čizme, proljeće će nam obilježiti specifični modeli inspirisani cowboy stilom.

“Cut out” sandaleTakozvane “izrezane” sandale možda nisu najbolji izbor za duže nošenje po jakom suncu jer će na nogama neizbežno ostaviti tragove, ali pravi su izbor za tople proljetne dane.