Model Erna Kubat (18) i fudbaler Tarik Adilović (21): Za zdravlje i ljepotu: ustani rano, vježbaj i pij vodu!

Erna Kubat je učenica srednje Medicinske škole u Zenici. Modelingom se bavi od osme godine.Učestvovala je na mnogim revijama i takmičenjima ljepote. Titule na koje je posebno ponosna su: Prva pratilja fotomodela BiH, Top fotomodel medija BiH te Miss šarma Earth BiH. 21-godišnji Tarik Adilović iz Zenice fudbalom se bavi od šeste godine. Trenutno igra za prvi tim NK “Čelik” iz Zenice.

Mladi, lijepi, uspješni, oboje iz Zenice…Erna Kubat i Tarik Adilović, u romantičnoj su vezi godinu dana. Za Auru kažu da bi svima poželjeli vezu kao što je njihova. Erna je model, Tarik fudbaler. Kakva je kombinacija fudbaler i manekenka, te čime čuvaju svoje zdravlje ali i  kakve ih noćne more progone, otkrili su samo za Auru.

– Mi bi svima poželjeli da nađu srodnu dušu kao što smo se mi našli. Jedno smo drugom najveća podrška – kažu uglas.

Oboje su dobili ista pitanja, a evo kako su na njih odgovorili.

 

PO JUTRU SE DAN POZNAJE

Erna: Ja svoj dan započinjem odlaskom na fitness i raspoređujem svoje vrijeme koliko mi školske obaveze to dozvoljavaju. Po jutru se dan poznaje tako da ne dangubim, dobra organizacije je moto za uspjeh.

Tarik: kada ustanem napravim sebi lagani obrok i svoj dan započinjem treningom. Ko rano rani, dvije sreće grabi.

IDEALAN ODMOR JE?

Erna: najviše volim da se odmaram uz čitanje knjiga i odmaram se tako što svoje slobodno vrijeme provodim sa svojim momkom najčešće  uz šetnju na planini.

Tarik: moj odmor predstavlja slušanje lagane muzike, a svoje slobodno vrijeme koristim na neke druge aktivnosti nevezane za fudbal, naravno uz prisustvo moje djevojke.

TRI NAMIRNICE BEZ KOJIH NE MOGU?

Erna: definitvno ne bih mogla zamisliti svoj dan bez integralnih pahuljica koje mi daju energiju da dan započnem na najbolji način, kao i bez voća i povrća.

Tarik: svoj život ne bih mogao zamisliti bez vode jer sam fudbaler i u svakom trenutku mi je potrebna voda zbog hidriranja i također zbog velike količine napora su mi potrebni vitamini bez kojih ne bi mogao izdržati taj napor.

ČUVANJE LJEPOTE…

Erna: za održavanje svog izgleda koristim isključivo prirodne proizvode na biljnoj bazi, također redovno posjećujem kozmetičke salone koji brinu o njezi mog lica i tijela. Trudim se da što manje nosim šminku na licu.

Tarik: ja imam svog frizera koji se brine uvijek o mojoj frizuri i također brine o zdravlju moje kose što se tiče lica tu koristim proizvode isključivo na biljnoj bazi.

ZEC IZ ŠEŠIRA I ČOVJEK SA KRILIMA

Erna: Kad su u pitanju snovi, moj najčudniji san je bio kada sam sanjala da sam na modnoj pisti izvodila mađioničarski trik kako izvlačim zeca iz šešira. Ne znam šta to znači, ali mi je simpatično.

Tarik: Ja sam imao mnogo čudnih snova ali eto izdvojio bih taj kad sam sanjao da letim i da imam krila; pokušao sam da saznam značenje tog sna, ali nikada nisam dobio odgovor, nadam se da je nešto pozitivno u pitanju..

KOMBINACIJA FUDBALER&MANEKENKA

Erna: u našem slučaju to je 100% istina, nekako za manekenke uvijek vežu fudbalere kao dobitnu kombinaciju što kod nas i jeste slučaj.

Tarik: ja sam se uvjerio da je to idealna kombinacija, a samim tim najbolji primjer su naš bosanskohercegovački par Edin i Amra Džeko koji imaju uspješan brak i karijeru.

ZNACI PAŽNJE

Erna: Tarik me osvojio svojom duhovnosti i duhovitosti, jer bez duhovnosti nema prave duhovitosti i obrnuto, on je i romantičan i veoma brižan. Pravi je džentlmen, a to su za mene najbitniji znaci pažnje koje nijedan materijalni poklon ne može da nadomjesti.

Tarik: u početku sam mislio da nikada neću moći da je osvojim ali poznavajući sebe vodim se time da ne postoji neosvojiva tvrđava i tako sam se posvetio njoj i  ako moram baš da kažem čime me osvojila, osvojila me jednom stvari, a to je skromnost.

VJERA U BOGA…

Erna: da, naravno vjerujem u Boga i smatram da sve što se dešava, dešava se sa Božjom voljom i odredbom.

Tarik: od malih nogu sam odgojen u vjeri tj. islamu i naravno da vjerujem u Jednog Boga.

LJUBAV JE…

Erna: Za mene je ljubav ono što nas pokreće, svako jutro tjera da se budimo i krenemo u još jedan novi dan, ljubav za mene prije svega predstavlja uzajamno poštovanje, razumijevanje i podršku.

Tarik: Ljubav za mene predstavlja smisao života, nešto što je najljepše, za ljubav se treba boriti  svim srcem jer samo ljubavlju možemo doživjeti najljepše stvari baš kao što smo doživjeli Erna i ja.

(Samir Nišić/aura.ba)