Moćni zaštitni ukras Starih Slovena: ZELENA NARUKVICA PUNI ENERGIJOM I ČISTI DUŠU!

zelena-narukvica2U raznim kulturama svijeta, narukvice su hiljadama godina posjedovale brojna magijska značenja. Smatralo se da štite od zlih duhova, neprijatelja i raznih bolesti. Savjetuje se nošenje na lijevoj ruci, jer se vjeruje da na taj način čovjek prima energiju. Među najbrojnijim koji nose ovu vrstu ukrasa su hindusi i budisti koji vjeruju da ih narukvica štiti od zlih duhova i ispunjava želje. Ipak, malo ko je upoznat sa činjenicom da su i Stari Sloveni njegovali sličnu tradiciju, prema kojoj su oko ručnog zgloba lijeve ruke vezali zeleni konca od vune ili lana

Zelena boja je u tradiciji Starih Slavena uvijek imala poseban značaj. Zelena je boja prirode, ona simbolizira rast, harminiju, svježinu i plodnost, pa su je često nosile Stare Slovenke u želji da zasnuju porodicu. Drevni narodi su vjerovali da ih zelena boja može donijeti mnoge životne radosti, osigurati napredak, napajati ih energijom, pa čak i očistiti dušu.

Brzo su stari narodi Evrope shvatili da zelena ima i ljekovitu moć. Poznata je kao najmirnija boja ljudskom oku koja čak može poboljšati vid, a sam pogled na nju smiruje čovjekovu dušu. U prirodi postoje i mnoge varijacije zelene boje, pa tako svaka nijansa nosi svoje značenje.

Čista zelena boja sugeriše stabilnost i hrabrost, a narukvica napravljena od ove nijanse štiti vlasnika od bolesti i osigurava finansijski dobitak. U kombinaciji sa crvenim perlicama, vjeruje se i da može zaštititi od magijskih napada.

Ljudi koji se često nalaze u stresnim situacijama ili su okruženi negativnom energijom ili ljudima, potrebno je da se zaštite maslinastozelenom narukvicom, koja će im pomoći da se smire, i kontrolišu svoje emocije.
Tirkizna zelena se posebno preporučuje mladencima, koji će ovu narukvicu nositi na dan vjenčanja, kako bi se odbranili od eventualnih uroka. Ova boja također simbolizuje i mentalnu snagu i odlučnost pa se preporučuje studentima ili osobama koji su nervozni pred neki javni nastup.

NAPRAVITE SAMI ZAŠTITNU NARUKVICU
Pri pravljenju svoje zaštitne narukvice možete koristiti više debljih i tanjih niti zelenog konca ili vunice. Bitno je da vam niko ne pomaže prilikom pravljenja, kako biste bili sigurni da je njena energija usmjerena samo na vas. Izaberite duži konac kako biste narukvicu mogli više puta omotati oko zgloba ruke.

Dok to radite, ispraznite glavu negativnim mislima i budite čista srca. Zapamtite da će se narukvica napajati onom energijom kojom zračite, a možete je dodatno ukrasiti perlicama, koje će pojačati njen efekat. Prilikom vezivanja, zatražite pomoć one osobe kojoj potpuno vjerujete, i za koju ste sigurni da vam ne želi zlo. Dok je vežete za zglob, zamišljajte kako vas puni pozitivnom energijom i brani od negativnih utjecaja okoline i uroka.

Ako se nakon nekog vremena nošenja, narukvica pokida ili se oštete neke niti, ne brinite, to je dobar znak da ona „radi“ i da vas štiti od zla. Oštećenoj narukvici se zahvalite pa je zatim zakopajte daleko od kuće. Zatim možete napraviti novu.

(aura.ba)