Moćne magijske čini: KAKO JE KLEOPATRA PRAVILA MAGIJU ZA LJUBAV, SVAĐU, USPJEHE?

Provjerite zašto neke od Kleopatrinih ljubavnih čini koje i danas koriste neke žene! A koriste se vijekovima…

Ona nije bila ljepotica, ali uspjela je da zavede moćne vladare poput Cezara i Marka Antonija. Poznato je da je vladala tajnama ezoterije i da je pomoću vradžbina postizala sve što je htjela, a neke od njenih ljubavnih čini i danas koriste mnoge žene.

Drevna egipatska civilizacija nastala je u dolini rijeke Nil prije više od 5.000 godina i bila jedna od najnaprednijih u to doba. Bila je to zemlja robova i magije. U mnogim drevnim spisima postoje dokazi da su se Semiti, Grci, Rimljani i drugi narodi starog svijeta plašili moćne egipatkse magije koja je, kako se vjerovalo, čak i oživljavala mrtve.

Čuvena zavodnica Klepoatra nipošto se nije mogla nazvati lijepom, ali uspjela je da zavede najveće vojskovođe tog vremena – Cezara i Marka Antonija, a svoje ciljeve ostvarivala je zahvaljujući magiji.

Formule za sreću i uspjeh
Mnogi od Kleopatrinih rituala zapisani su u čuvenoj “Knjizi mrtvih”, ali pronađeno je i na stotine papirusa sa originalnim receptima egipatske magije – za snagu, bogatstvo, ostvarenje snova, liječenje… Ovi spisi sadrže i uputstva o tome kako se posavjetovati sa božanstvom, ali i kako pomoću magije ukrotiti čovjeka prijeke naravi.

Tu su i savjeti za pravljenje magičnog prstena koji donosi uspjeh u svakom poduhvatu, detaljno su opisani postupci za izazivanje svađe između supružnika, ali i magiče formule za zavođenje. Neke od njih sigurno je praktikovala tadašnja vladarka Kleopatra.

Kako je Cezara bacila na koljena
Kada je Cezar stigao u Aleksandriju, zahtijevao je da vidi vladare Egipta, Ptolomeja i Kleopatru. Prije zvanične ceremonije upoznavanja, ona je podmitila vojnike da je umotanu u tepih prokrijumčare u Cezarove odaje. Prizor Kleopatre koja izlazi iz tepiha, ostavio je bez daha moćnog rimskog imperatora.

Inače, postoje zapisi u kojima se Kleopatra opisuje kao ružnjikava žena, sa velikim nosom, pa se pretpostavlja da je Cezara osvojila magijom. Postavši njegova ljubavnica, osigurala je sebi povratak na prijesto Egipta i uklonila sve prepreke koje su joj stajale na putu. Cezar je na Kleopatrin zahtjev napao njenog brata Ptolomeja, savladao njegovu vojsku u bici kod Nila i postavio svoju ljubavnicu za kraljicu cijelog Egipta.

Očarani Marko Antonije
Nakon Cezareve smrti, u želji da učvrsti poziciju Rima u ovom području, rimski vladar Marko Antonije zove Kleopatru na razgovor. Ona ne propušta priliku da učvrsti svoj položaj i to na način koji joj je najbolje polazio za rukom – zavođenjem. Poslala je izaslanike koji su najavili njen dolazak, ali odugovlačila je s putovanjem kako bi Antonije postao nestrpljiv, što se pokazalo kao pun pogodak.

Ne samo da nije odolio njenim čarima već se s Kleopatrom vratio u Egipat, zaboravivši na svoju suprugu Fulviju u Rimu. Navodno, vladarka Egipta potpuno ga je omađijala, a mnogi ljubavni recepti koje je koristila sačuvani su na drevnim papirusima.

Magija požude

Za ovaj ritual potrebni su:
* crvena svijeća
* sedam vlasi kose
* komad gaze (7,5 x 7,5 cm)
* parče papira (7,5 x 7,5 cm)
* šafran (prah)
* činija s vodom (četiri kašike)
* čačkalica
* crveni vosak (za pečat)

Zapaliti svijeću pa posuti šafranov prah po vodi sve dok površina ne postane žuta. Umočiti čačkalicu, pa na parčetu papira njome ispisivati svoje i ime ljubavnika. Staviti vlasi na papir i presaviti ga dva puta tako da se dobije kvadrat veličine 3,75 cm, umotati ga u gazu i zapečatiti voskom.

Dok se to radi, zamišlja se strastveni zagrljaj sa osobom koja je predmet žudnje. Potrebno je da onaj koji izvodi ritual bude preplavljen snažnom strašću koja će se ”utisnuti” u amajilju i raditi za njega.

Po završetku posla, neophodno je zahvaliti se boginji Izidi, a talisman držati u spavaćoj sobi ili ga nositi stalno sa sobom. Važno je da se sa njim bude u blizini voljene osobe i nakon što ona pokaže interesovanje zahvaliti se talismanu i baciti ga u rijeku.

Izidina čarolija
Izida je boginja magije, mora, plodnosti, zaštitnica djece i žena. Može da pomogne da se privuče ljubav u život ili da se ojačaju osjećanja u postojećoj vezi. Ovi rituali izvode se tokom mjesečevog rasta (najbolje kada je uštap), a ne bi trebalo da se rade kada opada.

Napraviti kupku, staviti nekoliko kapi eteričnog ulja i zapaliti bijelu svijeću. Dok se opuštate, zamišljajte kako vam je ljubavni život savršen. Ako ste u potrazi za srodnom dušom, zamislite da ste je pronašli i da sa njom razmjenjujete nježnosti. Ukoliko ste u vezi, zamišljajte strastvene trenutke sa partnerom.

Kada izađete iz kade, napunite vodom srebrnu činijicu (može i posuda od inoksa), odnesite je do prozora tako da se na njenoj površini reflekute mjesec, pa izgovorite magičnu rečenicu: ”Moćna Izido, donesi mi ljubav”. Ako ste u vezi recite: ”Moćna Izido, rasplamsaj mi ljubav.”

Čarobni tamjan

Tamjan posvećen Izidi, egipatskoj boginji magije i plodnosti, pravi se od nekoliko sastojaka, i to u slijedećim razmjerama: tri dijela mira, dva dijela sandalovine, jedan dio tamjana, jedan dio latice ruža i nekoliko kapi ulja od lotosa.

Izmiješati ulje i smolu, a zatim dodati druge sastojke i miješati dok se ne dobije gusta masa od koje se prave loptice. Ovaj tamjan se pali kada god želite da se obratite Izidi za pomoć.