Moćna tehnika za ljubav: STANITE ISPRED OGLEDALA I URADITE OVU STVAR!

Kako da razvijete ljubav prema sebi i samopoštovanje, dvije presudne stvari za sretan život? Isprobajte 3 moćna tehnike čuvene Lujze Hej… Prema Lujzi Hej dvije stvari su neophodne za sreran i ispunjen život – samopoštovanje i ljubav prema sebi.

Samopoštovanje se ne dobija tokom noći i nije magičan dar, ono se vježba i uči. A kada ga uspostavite u svom životu i počnete to zrno sreće da zalivate, život vam može podariti predivne plodove. Kada počnete da vježbate samopoštovanje, sa njim dolazi i ljubav, motivacija, pozitivna energija i mnogo veće šanse da ostvarite ono što želite.

Postoji mnogo načina koji vam mogu pomoći da izgradite samopoštovanje, ljubav u sebi i pronađete istinsko ja, a Lujza Hej posebno preporučuje 3 tehnike:

1. Pišite dnevnik
Zapišie u dnevnik sve situacije koje su u vama probudile neka osjećanja, bilo pozitivna ili negativna. Razmislite, šta ste iz tih iskustava shvatili? Šta je to što možete da promijenite, a šta treba da sačuvate? Na ovaj način uspjećete bolje da se upoznate sa sobom i podsaknete sebe na lični razvoj.

2. Vježba sa ogledalom
Stanite pred ogledalom i zagledajte se u svoje oči, a onda recite sebi istinu o svim svojim postupcima, namjerama i razmišljanjima. Nakon suočavanja sa istinom, nastavite da se gledate u ogledalu i izgovorite nekoliko pozitivnih izreka: volim te, razumijem zašto ti je teško, opraštam ti.

3. Meditacija
Ne postoji bolji način za opuštanje, vježbanje disanja i otpuštanje negativnih misli od meditacije. Zatvorite oči, udobno se smjestite, utišajte unutrašnjeg kritičara i uđite u divno meditativno stanje. Tokom meditacije za jačanje samopoštovanja, izgovarajte slijedeće afirmacije:

Nijedna osoba, mjesto ili stvar nema moć nad mojim mislima i postupcima, ako joj ja to ne dopustim.

Imam neizmjernu slobodu da biram šta ću da mislim.

Mogu da odlučim da život vidim na pozitivan način, umjesto da se žalim ili da se ljutim na sebe ili na druge ljude.

U prošlosti sam donosio/la negativne odluke, ali to ne znači da sam loša osoba niti sam zaglavljen/a u tim negativnim izborima.

Oslobađam sebe starih presuda i razvijam bezuslovnu ljubav prema sebi.

error: Content is protected !!