Moć lucidnih snova: “Možda ne mogu hodati, ali mogu letjeti”

Lucidni su snovi umjetnost oblikovanja ili kontroliranja snova treniranjem mentalnih tehnika. Tako se svako jutro možete probuditi osvježeni i odmorni jer ste noć proveli “radeći” baš ono što želite. Iako zvuči nestvarno, naučnici kažu da lucidni snovi imaju mogućnost ne samo da poboljšaju zdravlje, mentalno i fizičko, nego i to da nam pomognu da premašimo neku staru traumu, fobiju ili ovisnost.

Onog trenutka kada postanete svjesni da sanjate, možete i usmjeriti taj san. Možete letjeti, teleportirati se, komunicirati telepatski sa sudionicima u snu i voditi čitavu priču.

Postoji mnogo načina da dostignete lucidne snove. Ponekad se događaju spontano. Ako tražite najbolji način da počnete, krenite s pisanjem dnevnika o snovima. Što smo svjesniji svojih snova, lakše će nam biti da ih kontroliramo, a priznajući određene znakove u snovima pokrećemo okidač lucidnosti koji će se aktivirati sljedeći put kada nam se u snu pojavi takav znak.

Također, za čak 2000 posto raste vjerojatnost da imate lucidan san ako se probudite dva sata prije no inače i ostanete budni sat vremena, nakon čega ćete još jednom zapasti na sat vremena odlučni da doživite lucidni san. Zapravo, mi sanjamo samo u posljednja dva sata spavanja, zbog čega je ta tehnika jedna od učinkovitijih u postizanju lucidnih snova.

“Možda ne mogu hodati, ali mogu letjeti! Sa 17 godina doživio sam prometnu nesreću zbog koje sam ostao paraliziran. Kada sam se oporavio od šoka i traume bio sam odlučan u tome da ću ponovo prohodati. Proveo sam godinu dana u bolnici, ali unatoč mojim nadama – lijeka nema. Nakon toga, čini mi se da su me mnogi otpisali. Odbio sam povjerovati u to. Počeo sam čitati sve što sam mogao naći na internetu o snazi uma i duhovnom liječenju. Uvijek kažem da je to bio trenutak kada mi se tijelo isključilo, ali se moja mašta itekako uključila.

Paddy Slattery

 

 

Toliko sam želio hodati da sam provodio bezbroj sati ležeći u postelji, zamišljajući ama baš svaki detalj kako bi izgledalo trčanje po selu u kojem sam živio. Na kraju sam shvatio da mi moja mašta može pružiti svako fizičko iskustvo koje mi je nedostajalo u javi. Nakon nekoliko mjeseci mentalnog vježbanja, ustajao bih posve odmoran nakon “trčanja” po selu. Bilo je toliko realno da sam osjećao i žmarce u nogama! Poslije su se snovi mijenjali. Osigurao bih svojoj mašti nevjerojatnu lepezu scenarija i otišao da spavam.

Čim duboko zaspim ti snovi se javljaju i to u HD rezoluciji. Tek sam nakon nekoliko sedmica doznao da se to zove lucidno sanjanje, a najbolje od svega je što ne smatram da me paraliza više ograničava. Slobodan sam da radim što želim i da idem gdje god poželim. Možda ne mogu hodati, ali mogu letjeti”, kaže četrdesetogodišnji Paddy Slattery, režiser iz Offalyja u Irskoj.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!