Moć brojeva: Devetka je velikodušna, petica nestalna, jedinica je božanski broj, osmica puna razumijevanja

Vi ćete sami izračunati broj vašeg rođenja tako što ćete zbrojiti znamenke dana, mjeseca i godine rođenja. Na taj ćete način dobiti broj koji će vam poslužiti kao temelj za tumačenje vaše sudbine.

Jedan – božanski broj

Onaj ko je računajući svoj karakterističan broj rođenja došao do sudbinskog broja jedan, može se smatrati sretnim. Naime jedinica je božanski broj. Prema tome, njen značaj je apsolutno pozitivan. Jedinici pripadaju stvaralačka snaga, originalnost, samosvijest, odlučnost, samostalnost i samodovoljnost.
Pojmovi kao što su moć, vlast, snaga, takvim ljudima nisu strani. Inače, takve su osobe ponekad vrlo kritički raspoložene prema drugima, dok prigovore na vlastiti račun ne podnose. Začuđujuće da su vrlo osjetljive, iako to vješto kriju.

Dvojka – simbol suprotnosti

Ljudi kojima je sudbinski broj 2 su obično skromni, poslušni i pomalo mekani. Ipak, zahvaljujući taktu i diplomatskim sposobnostima, postižu najčešće ono što žele, bez obzira što svoje zahtjeve ne mogu formulisati oštro i ultimativno. Vrlo su dobri saradnici i vole ekipni rad. Pri tom se lakše bore za interese drugih, nego za vlastite.

Trojka simbolizira – svestranost

Osobe koje su došle na svijet u znaku broja 3 su svestrano talentovane, razgovorljive i društvene. Inače tri je broj uspjeha i sreće, što se vidi i u životu osoba s tim sudbinskim brojem.
„Trojke“ često počinju nove poslove i projekte prije nego što dovrše započeto. One znaju da Sunce ne sija uvijek, pa prihvaćaju i kišna razdoblja. Sklone su užicima raznih vrsta, imaju brojne prijatelje, ali obično idu same – vlastitim putem. Vrlo su često kritički raspoložene , što se onda odražava i u njihovom govoru. Općenito govoreći, „trojke“ su djeca sreće!

Četvorka je – materijalist

Žene i muškarci rođeni pod brojem 4. osobito cijene materijalna dobra. Ništa začuđujuće, jer četvorka igra vrlo istaknutu ulogu i u modernom životu. Četiri godišnja doba, četiri osnovna elementa (voda, vatra, zemlja, zrak), pa i četiri kratka križa, odgovaraju sve četiri stranama svijeta.
Osobe sa četvorkom teško se mogu nadati da će otkriti velike i značajne istine. One su realne i trezvene, a često i pesimističke. Imaju smisao za red i organizaciju, pa ih to čini cijenjenim savjetnicima. No, kad se prihvate nekog posla, rade ga objema rukama i ne puštaju ga dok ne završe.

Petica je – nestalna

Svi koje petica prati kroz život kao sudbinsko određenje, ne prate od prevelikih briga. Iz njih često izbija određena putenost i osjećajnost. Njihova toplina i snaga čini ih vrlo privlačnim za suprotan spol. One poznaju svoje sposobnosti i vješto ih koriste za ostvarenje vlastitih ciljeva.
Privlačih ih nepoznato, a ako sarađujete s takvim osobama, morate računati na njihovu nestalnost.
Osobite karakteristike osoba s brojem 5 su brzina, nedovoljan promišljenost, ali elastičnost i velika snaga. Ako svoju osjećajnost ne korigiraju razumom, sklone su sve upropastiti svojom lakomislenošću.

Šestica – spremna pomoći drugima

Rođeni u znaku broja 6 obično imaju velike planove. Oni znaju šta je to idealna sreća, šta je to idealan brak, šta je to savršeno obavljen posao. Često su i fantastični borci za pravdu. Spremni su pomagati svojim bližnjima. Iz njih zrači neka opuštenost i mir, kao što su te karakteristike prisutne i u broju 6.
Šestica odbija igrati osobu koja ona nije, tako da odbija sve što ne zaslužuje. Rado prenosi i prihvaća savjete, pruža utjehu i toplinu kojima je to potrebno vrlo je odgovorna, a materijalna dobra su za nju jednako važna kao i ljubav.

Sedmica – život je izazov
Ako je neko rođen u znaku broja sedam, prema prastarim tumačenjima, on je – mudar. Raspolaže sa sposobnošću otkrivanja istina u tami laži i svakodnenvih zbivanja. Vrlo je cijenjena kao savjetodavac. Ipak, ona se boji prevelike buke oko svojih sposobnosti.
Općenito uzevši, sedmica zrači mirnoćom i prirodnim redom. Za ljude sa sedmicom kao sudbinskim brojem, važne su ugodne strane života. Rado pomažu i rado primaju pomoć. Za njih je život – veliki izazov.

Osmica – puna razumijevanja
Osmice, bez obzira na spol, vrlo su radišne. Žele i mogu mnogo toga uraditi. Pri tome pokazuju veliko razumijevanje za slabosti bližnjih. Počevši od njihove lijenosti do njihove ograničenosti.
Osobe sa dubinskim brojem osam mogu i najteže stvari i situacije učiniti podnošljivim. Nikakvo čudo, jer su osmice, najčešće, djeca sreće. One su u stanju pobijediti i sudbinu, što sa drugim nije slučaj.

Devetka – velikodušna
Ukoliko vas kroz život prati devetka, vi ste ponajprije velikodušni. Vaš životni put određuju visoki ciljevi i ideali. Zanima vas sve što se događa na Zemlji želite sticati stalno nova iskustva, tako da vama, a ni s vama, nikada nije dosadno. Numerološki gledano, devetka je broj dovršenja u materijalnom i u duhovnom pogledu. Osobe s ovim brojem odlikuju se spremnošću žrtvovanja za druge. Prema materijalnim dobrima su prilično ravnodušne, što nipošto ne znači da ih i preziru.

KAKO IZRAČUNATI BROJ ROĐENJA

Primjer: Maja Tošić je rođena 28. marta 1941. godine
Datum rođenja: 28
Mjesec rođenja: 3
Godina rođenja: 1941.
Zbir ovih brojeva je: 1972
Ovaj rezultat 1972 rastavimo na proste brojeve i tako dobijemo novi zbir:
1+9+7+2 = 18
Istom metodom ovaj zbir od 18 rastavimo na proste brojeve:
1+8=9
Tako dobijemo svoj numerološki broj.
Broj datuma rođenja Maje Tošić je broj 9. Primijetili ste da se brojevi moraju sabirati tako dugo dok se ne dobije jednocifreni broj od 1 do 9.

(aura.ba)