Mladeži i biljezi govore o karakteru i sudbini: Da li ste rođeni da patite, jeste li preljubnik, borac za istinu, nafakali osoba ili…?

U velikom broju slučajeva veruje se da su mladeži i biljezi Božanski darovi i da su nosioci tog biljega na čelu, obrvama, leđima, bradi… odabrani za određena djela ili su sudbinski predodređeni za određene poslove, statuse i položaje. Evo šta još mogu da znače urođena obilježja na vašem tijelu


Svako od nas ima bar jedan mladež, ben ili biljeg negdje na tijelu ili licu. Po kineskoj astrologiji, položaj mladeža može da govori mnogo toga o našoj ličnosti, stanju uma, sudbini i zdravlju. Sajmon Vong, eskpert za kinesku astrologiju već 30 godina, kaže da se ovakva analiza mladeža često koristi u kineskoj medicini.

I narodna vjerovanja koja opstaju vijekovima, govore o urođenim biljezima na tijelu. Mladeži ili benovi mogu biti tamne ili svijetle fleke na našoj koži, mogu biti najrazličitijih oblika i veličina. U zavisnosti od mjesta na tijelu na kome se biljeg nalazi, stari širom svijeta vjerovali su da ovo značajno obilježje govori nešto o ličnosti i sudbini onog ko ga nosi.

U velikom broju slučajeva veruje se da su mladeži Božanski biljeg i da su nosioci tog biljega na čelu,.obrvama, leđima, bradi… odabrani za određena djela ili su sudbinski predodređeni za određene poslove, statuse i položaje. Evo šta još mogu da znače urođena obilježja na vašem tijelu:

ČELO
Ako se nalazi po sred čela, to znači da ne komunicirat dobro sa autoritetima. Ako se mladež nalazi sa strane čela, to govori da ste motivisana i energična osoba koja teško gubi koncentraciju.

MLADEŽ NA OBRAZU
Mladež na obrazu govori da ste usamljeni i da ne možete da se skrasite i stvorite porodicu. Ako imate mladež kao Merilin Monro, u uglu obraza, onda ste skloniji nesrećama.

Mladež na stomaku
Ovo oblježje se vezuje za pohlepu i sebičnost. Osobe koje ga nose posjeduju veliku dozu narcisoidnosti.

Biljeg na grudima
Ko je po rođenju obilježen tragom u predjelu grudi treba da očekuje da u životu bude dobre sreće, pa ga u kasnijim godinama očekuje i materijalno blagostanje.

Biljeg na bradi
Ovaj biljeg može upućivati na slabije zdravlje i osjetljivu tjelesnu konstituciju.

UŠI
U kineskoj astrologiji, uši predstavljaju karakter osobe, tako da mladež na resici ukazuje na pozitivnu ličnosti i dobru reputaciju. Ako imate mladež u unutrašnjosti ušiju, to znači da ćete imati dug život, a ako imate mladež na vrhu uha, to znači da ste vrlo inteligentni. Ako imate mladeže na oba uha, to znači da imate veliki uticaj na druge i da živite lagodnim životom.

NOS
Ako imate mladež na vrh nosa, budite oprezni! Ovakav mladež predstavlja nestabilnost i konstantne probleme u vezi u budućnosti. Mladež na korijenu nosa prekida protok “či” energije i simbolizuje zatvorenost i probleme. Takođe, oni koji imaju ovakav mladež su vrlo vrijedni, jer radom stabilizuju protok energije. Mladež po strani nosa, blizu nozdrva ili sakriven iza njih, ukazuje na to da osoba zna s novcem.

MLADEŽ NA USNAMA
Mladež u lijevom ili desnom uglu gornje usne govori da uživate u hrani, da ste darežljivi i da volite skupe stvari. Mladež na donjoj usni označava to da će vam djeca biti uspješna.

MLADEŽ NA VRATU
Vrat povezuje glavu i tijelo, to jest duhovni i tjelesni dio vašeg bića. Mladež na ovom mjestu remeti protok energije i može da ukazuje na to da ćete imati neko veliko razočaranje u životu. Mladež na sred vrata ukazuje na divlji karakter.
RUKA
Mladeži ispod laktova pokazuju da ste saosjećajni, a između ramena i lakta pokazuju da lako dolazite do novca.

 

STOPALA
Ako imate mladež na tabanu, to znači da ste dobar vođa. Stopala predstavljaju putovanja i marširanje, što znači da će ljudi htjeti da vas prate. Takođe, mladeži na stopalima govore da ćete dobiti priznanje za svoje dobra djela.

MLADEŽ NA ZADNJICI
Ovaj dio tijela se povezuje sa obiljem hrane i novca. Mladež na zadnjici ukazuje na dobru reputaciju, darežljivost i humanost.

BILJEG NA VRHU GLAVE
Mladež na vrhu glave sa desne strane ukazuje na osobu koja će se izdvajati u političkom djelovanju. On može da postane lider i da vodi društvo ili neku poslovnu organizaciju, imaće društveni položaj i uspjeh u mnogim segmentima života. Ako je mladež na desnoj strani vrha glave, ta osoba neće imati dovoljno novca i neće voditi društveni život. Ona će biti okrenuta duhovnom razvoju, meditacijama i literaturi.

OBRVE
Kada se mladež nalazi ispod obrve, to ukazuje na bogatstvo. Ako je mladež sakriven u obrvama, onda ukazuje na nešto još značajnije i posebnije, kao skriveno blago. Ako je mladež iznad obrve, kao onaj što ima Anđelina Džoli, on pokazuje da imate stabilan protok novca u životu.
KAPCI
Mladež na kapku simbolizuje disfunkcionalnost u porodici, kao i to da imate tendenciju da gubite novac. Mladeži ispod očiju govore da ste previše emotivni.:
BRADA
Ako imate mladež na bradi, to znači da ste vrlo odlučni i tvrdolgavi. U zavisnosti od toga kako usmjeravate ove svoje karakteristike, možete biti uspješni ili ne. Mladež na bradi takođe ukazuje na to da imate potrebu za promjenama i putovanjima.

NOGE
Mladež na butini predstavlja seksualnost i označava da je osoba hrabra i ekstrovertna. Ako se nalazi na listovima, to označava da možete imati problema ako previše vježbate. Onima sa mladežima na koljenima je lakše da dođu do novca.

Mladež na leđima
Ovo je oznaka velikih boraca za istinu i pravdu. Takođe govori o velikoj otvorenosti uma onog ko nosi na sebi ovaj znak.

Biljeg na nozi
Ovaj urođeni znak govori o neodlučnom karakteru. Osobe koje je sudbina ovako obilježila često su nesigurne i teško donose odluke. U životu previše oklijevaju.

Biljeg na ramenu
Biljeg na desnom ramenu znači talenat za raspolaganje novcem. Biljeg na lijevom ramenu znači da osoba uopšte ne zna sa parama i da mu se novac uvijek nekako izmigolji iz ruku

Biljeg na prstima
Ovo je znak nezavisnosti i slobode. Osoba sa ovim biljegom zna samostalno donositi odluke, voli da rizikuje, ali često i dobija.

Biljeg na ruci
Biljeg na desnoj ruci označava osobu koja je dobar materijal za ženidbu / udaju. Takav čovjek / žena zna sa djecom i privržen(a) je domu.

Biljeg na lijevoj ruci odaje preljubnike, ali i osobe kojima je karijera na prvom mjestu u životu.
ŠAKE – Mladež na šakama govori da ste vješti sa rukama i da ćete njima zaraditi mnogo novca.

GRUDI
Grudi simbolizuju moć, zato mladež na ovom mestu pokazuje visok društveni status profesije kojom se bavite.
DOJKE – Mladeži na dojkama ukazuju na to da ste brižna majka i da ćete imati moćno mjesto u društvu. Mladež na bradivici ukazuje na to da ćete biti uspješni svojim karijerama, ali i u ljubavi i bogatstvu.