Mladeži određuju budućnost: Ako imate mladež na malom prstu, proputovaćete cijeli svijet!

Polazeći od načela drevnih kultura koje proučavaju razne segmente života pa samim tim i mladeže na tijelu, teško je zaobići hinduizam. Naime, hinduisti vjeruju da mladež na određenom dijelu tijela označava neko stanje ili još bolje, blagostanje u budućnosti. Veličina, oblik i boja madeža takođe imaju uticaj na drevno iščitavanje njegovog značenja, a zanimljivo je i vedsko tumačenje.

Prema Vedima, ovo postoje 12 mjesta na kojima je dobro imati madež jer on predstavlja bogatstvo, posjedovanje veće količine novca kao i mogućnost čestih prekookeanskih putovanja.

1. Mladež na desnom obrazu – Osoba koja ima madež na obrazu će vrlo brzo nakon vlastitog vjenčanja steći veliko bogatstvo.

2. Mladež iznad usana – Mladež koji je proslavio Sindi Kraford je madež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa samim time se i brže bogate od drugih ljudi.

3. Mladež kod nosa – Ako je madež na nosu i odmah pored njega, velika je vjerovatnoća da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s mladežom na nosu doživeće uspjeh, zdravlje i poslovni uspjeh u životu.

4. Mladež na peti – Mladeži na ovom mjestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima. Češće u blizini svog rodnog grada, ali putovanja su putovanja, zar ne? Naravno, ni putovanja preko okeana nisu baš rijetkost za ovu osobu…

5. Mladež na struku – Ovaj vrlo profinjeni mladež imaju zaista posebne osobe. Iako vlasnici mladeža na struku tokom svog života često osjećaju nezadovoljno i nemirno, jer uvijek teže nečem višem, te iste osobe će često biti i vrlo uspješne i mnogo toga postići.

6. Mladež između očiju – takozvano “treće oko” obilježava bogatstvo i zadovoljstvo u životu. I ono najvažnije, vlasnici mladeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

7. Mladež na desnom dlanu – ako si i ti jedna od onih koji imaju mladež na desnoj ruci, tj. na dlanu, okusićeš bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gde se taj mladež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovini dlana do bogatstva ćeš doći lako, a ako se smjestio na donji dio dlana, moraćeš se ipak malo pomučiti, ali biće uspješno.

8. Mladež na bradi – uprkos činjenici da su osobe koje imaju mladež na bradi nesklone druženju sa velikim brojem ljudi i socijalizaciji uopšteno, one će biti i te kako sretne i imati izbalansiran život.

9. Mladež kod pupka – ove osobe su pravi srećkovići, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. Ali, i vlasnici ovog mladeža su vrlo racionalni u trošenju. Osim po pitanju hrane, tu su pravi hedonisti.

10. Mladež na desnoj strani prsa – osobe koje na ovom mestu imaju mladež živjeće miran život sa puno blagodati.

11. Madež kod uha ili na desnoj strani lica – bilo da se mladež nalazio tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih mladeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uslov je da se mladež ili mladeži nalaze na desnoj strani lica…

12. Madež na malom prstu – nije bitno nalazi li se mladež na malom prstu desne ili lijeve ruke, vlasnici ovih madeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i čitav svijet.