Mladenčići: Neka vam brak bude sladak kao med!

Najbolji recept za mladenčiće sa limunom i kiselom vodom.

POTREBNI SASTOJCI: 1 kašika med, 1 čaša od jogurta ulja, 1 limun (potrebni su i sok i kora), 1 kocka kvasca, 500 ml mineralne vode, 400 g brašna, ½ kesice praška za pecivo, 100 g šećera, i med za premazivanje (po potrebi)

Rastopiti kvasac u malo mlake vode, dodati pola litre mineralne vode i sačekati da kvasac nadođe.
U brašno najprije dodati prašak za pecivo, sok i rendanu koru od jednog limuna, šećer, med i ulje.
Nadošlim kvascem zamijesiti mekano tijesto.
Tijesto dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Razviti koru debljine jedan centimetar i odgovarajućom modlom ili čašom vaditi 40 kružića, odnosno loptica. Svaku lopticu izbosti na više mjesta grančicom drena (ko nema dren dobra je i cjevčica za sok).
Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Prohlađene mladenčiće premazati medom. (Ljiljana Stanković)

Komentari

komentara