Mladen Vojičić Tifa pod lupom astrologa: Patriota jeste, nacionalista nije!

Za Auru piše: Astrolog Milan Ristanović

Mladen Vojičić, poznatiji po svom nadimku Tifa, (Sarajevo 17. oktobar 1960.) bosanskohercegovački je rock pjevač. Postao je poznat diljem Jugoslavije po svom kratkotrajnom boravku na mjestu pjevača Bijelog dugmeta polovinom 1980-ih. Osim što je bio u Bijelom dugmetu, pjevao je u brojnim sastavima s različitim stupnjevima uspješnosti (Teška industrija, Vatreni poljubac i Divlje jagode). Danas, Tifa vodi solo karijeru.

Tifa je rođen u znaku Vage, sa položajem mjeseca pri rođenju u znaku Djevice. On je veoma suzdržan kada treba pokazati osjećanja, ljubav i nježnost. Jednostavno mu to ne ide od ruke. Tifa je inače nezgrapan u komunikaciji sa ljudima, zna bubnuti nešto u najgorem mogućem trenu. On često ima dobre namjere ali to ispadne rogobatno. Probao je u politici pa to nije išlo, probao je mnogo toga ali malo je stvari u kojima se on osjeća svoj na svome. On je pravedan i blagonaklon ali i nerijetko slabo koncetriran i neodlučan.

Prvi put sam ga vidio na crnogorskom primorju u jednoj bašči hotela. Pjevao je sa Divljim jagodama i moram reći da je rasturao rok klasike, poput White Snake ili Deep purple. Svi su mu predviđali dobru karijeru, što je on i dokazao ali ostaje dojam da je mogao mnogo više. Stalno se sa nekim inatio i tjerao svoje ali takav je Tifa.

Ima još mnogo volje u njemu, energije, snage, a i s godinama je došla mudrost i pomirljivost. On voli radit, voli da je društvu i to, glavni baja, da se sve vrti oko njega.
Dakle, borben, iskren, njegova boja je žuta, životinja vuk, broj 9, metal gvožđe.
Tifa je izraziti individualista, koji nikako nije rekao svoju posljednju riječ.
On se udvara bez mnogo okolišanja, čim dobije odgovarajuću situaciju, kaže sve šta ima i to očekuje i od druge strane. Veliki je patriota, a nacionalista nije.
(aura.ba)