Mladen Tomović priprema ljekovitu “Brezovu vodicu”: KO JE PROBAO, NIJE SE POKAJAO!

Da je priroda prava blagodet, mnogo puta smo čuli, ali da se u njoj kriju zaista efikasni lijekovi protiv raznih boljki svjedok je i Mladen Tomović iz sela Koštunići, koje se nalazi na obroncima Suvobora (Srbija).Već dvije decenije, od kako je to čuo od svoje babe, ovaj domaćin buši drvo breze i iz njega cijedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pijesak i kamen u bubregu.

“Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kap po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proljeće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vrijeme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više”, ispričao je Mladen za RINU.

On kaže da su brojni oni koji su se uvjerili u ljekovitost ove vode koja izvire na čudnom mjestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umjeren. Preporučuje se 1 mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

“Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspio je da kamen i pijesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prijestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže”, priča ovaj seoski domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored ljekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povrijeđenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao.