Mlad Mjesec u Blizancima – Život je cirkus (do 17. 06. 2019.)

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Mađioničar je ponovo među nama. Danas, 03.06. na nebu imamo mlad Mjesec, odnosno poravnanje Sunca i Mjeseca na 12* Blizanaca. U mračnoj noći bez mjesečine, Sunce i Mjesec otpočinju novi ciklus. Iako je mlad Mjesec suptilniji nego pun Mjesec, koji je vidljiviji na nebu i jače utiče na emocije, efekte mladog Mjeseca ćemo svakako osjetiti u narednih 14 dana.

Danas raste potreba za dokolicom, neobaveznom komunikacijom i ćaskanjem. Danas ćemo izmisliti dva razloga da ranije odemo s posla, šarmirati nekog s dvije reči, prelistati dva časopisa ili pogledati dve epizode omiljene serije.

A zašto sam pomenuo mađioničara na počtku teksta? Prvo, zato što je mlad Mjesec udružen sa fiksnom zvijezdom Tabit, žonglerom sudbine. Vladar Blizanaca je Merkur, koji se trenutno takođe nalazi u Blizancima i upravo izlazi ispod Sunčevih zraka, te ga možete vidjeti u suton na horizontu.

Merkur je varalica, lupež, zaštitnik lopova, ali isto tako i vješt trgovac, lekar, čarobnjak i mađioničar (odgovara tarot karti Mag). A najbolje magija nastaje u najmračnijim noćima.

Šta nam poručuje trenutno astrološka slika? Ako vam nešto više ne pričinjava zadovoljstvo (Venera u Biku), ako smatrate da uzaludno ulažete energiju u pogrešne stvari (Mars u Raku), izvedite lukav blizanački trik i učinite da nestane iz vašeg života. Sa Merkurom u T-kvadratu sa Neptunom i Jupiterom, ta magija je svakako moguća. Puf, i nestalo je!

Merkur u Blizancima voli da se igra umom. Za njega nikad ne postoji samo jedan odgovor. To bi bilo previše dosadno. Život je cirkus, a um je predivno igralište za vaše ideje. A u cirkusu ne postoji samo jedna zvijezda, uvijek ih je više. Možete biti akrobata na trapezu, gutač vatre ili baš taj mađioničar koji izvodi slavni trik nestajanja. Sa Merkurom, uvijek je bezbroj opcija na raspolaganju.

Razmislite, šta je to u vašem životu što vas ne čini srećnim i razigranim? Ko je to spreman da bude dobrovoljac u vašem triku i da iščezne? A kad nestanu, iznenadićete se koliko malo će vam trebati da zaboraviti da su ikad postojali…

Komentari

komentara

error: Content is protected !!