Mjesto gdje zlo ne spava: Konobari bježe iz ukletog engleskog paba

Osoblje jednog engleskog paba prijavilo je čudne pojave koje su tokom noći zabilježene na sigurnosnim kamerama. Snimak prikazuje otvaranje vrata iako u njihovoj blizini nema ljudi, pomicanje predmeta na policama i svjetla koja se pale i gase na neobjašnjiv način.

Menadžeri ugostiteljskog objekta u Kentu tvrde da su sigurnosni senzori zabilježili micanje prijevoda iako u pabu nema žive duše. Time su podgrijane tvrdnje da pab opsjedaju duhovi.

Na snimcima se vidi kako nevidljiva sila otvara drvena vrata, čaše na policama misteriozno poigravaju, a svjetla se pale i gase sama.

Pored pomenutih misterija, on svakog jutra zatiče razbacane stolice, pomjerene jastuke na sofama, a često su i suncobrani otvoreni iako noću nema nikakve potrebe za njima.

– Snimci su izazvali nevjerovatan broj reakcija na socijalnim mrežama. I ranije sam čuo priče da je pab opsjednut duhovima, a osoblje se žalilo da se u gluvo doba čuju koraci. Postoji jedno mjesto u pabu gdje uvijek vlada neobjašnjiva hladnoća, čak i kada grijanje radi najjačim intenzitetom – rekao je Kolins, a prenosi britanski Miror.

Ove pojave su zabrinule i radnike u pabu, a jedna od konabarica kaže da će potražiti novi posao:

– Ovo je strašno. Najradije bih negde pobegla, pa da se više ne vratim. Jednom sam ostala sama u pabu da bih poslije radnog vremena očistila veliki salon. Tada se začula škripa salonskih vrata. Pogledala sam u tom pravcu i ništa nisam razumjela. Vrata su se i dalje pomjerala, ali u čitavoj pivnici nije bilo ljudi – rekla je prestravljena djevojka.
Niz incidenata koji su se dogodili u posljednja dva mjeseca, natjerali su lokalno društvo koje proučava paranormalne fenomene da započne istragu.