Mjesečni horoskop za maj: RAKOVIMA POSLOVNI PROBLEMI, RIBAMA SUPER U LJUBAVI

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za maj 2022. godine. Ovo su prognoze astologa Olge Savić, Venerasapapilotnom.com.

U maj mjesec ulazimo sa djelimičnim pomračenjem Sunca i mladim Mjesecom u znaku Bika kao i Uranom koji se nalazi u istom znaku. Ove planetarne pozicije govore o velikim promjenama u određenim životnim segmentima koje kod vas zauzima znak Bika. U početnoj fazi može donijeti veliki stres i neočekivane preokrete, ali generalno gledano govori o tome da se određene životne faze završavaju i pokreće nešto potpuno novo.

U znaku Blizanaca je Merkur koji je već u retrogradnoj sjenci, Pluton u znaku Jarca, u Vodoliji Saturn. U znaku Riba nalaze se Mars, Neptun, Jupiter i Venera.

2-og maja Venera prelazi u znak Ovna. Njena konjunkcija sa Jupiterom donijela je u prethodnom periodu veliku materijalnu korist pojedinim osobama, pokrenula je tajne priče i dogovore, a radila je u velikoj mjeri i na našoj duhovnosti. Sada Venera, ulaskom u borbeni znak Ovna preuzima drugačiju ulogu, donoseći nam da otvorenije i intenzivnije nastupamo prema onome što želimo.

10-og maja Merkur kreće retrogradnim hodom u znaku Blizanaca. Pošto ovaj znak vlada informacijama, trgovinom, saobraćajem možemo očekivati talas problema, zastoja, komplikacija u ovim sektorima.

Istog dana i Jupiter prelazi u znak Ovna, donoseći naglašenu energičnost, samopouzdanje, samouverenost, potrebu za akcijom, hrabrost i grabljenje ka ciljevima, pojačan entuzijazam. No, isto tako on ukazuje i na ratobornost, pretjeranu direktnost (nema suptilnosti ni malo) kao i učenje na sopstvenim greškama (u prevodu – zbog brzine i ishitrenosti lako se lupi glavom o zid), impulsivnost i tvrdoglavost.

16-og maja nas očekuje potpuno pomračenje i pun Mjesec u znaku Škorpije. Ovo je vrlo intenzivan i neprijatan period jer može izbaciti na površinu sve ono što je dugo potiskivano ili gurano pod tepih. Može donijeti suočavanja i sa sopstvenim greškama ili pogrešnim uvjerenjima, ali i sa onima koji su oko nas – bilo da smo u poslovnim, emotivnim, porodičnim, prijateljskim ili nekim drugim relacijama. I ovo pomračenje govori o transformaciji i ulasku u novu životnu fazu, ali zbog kvadrata sa Saturnom – potrebno je konačno riješiti prošlost da bi se moglo nastaviti dalje. Generalno gledano – dani prije, za vrijeme i nakon pomračenja mogu donijeti seriju teškoća i emotivnih oscilacija.

21-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca i počinje vladavina ovog znaka. Dva dana kasnije, 23-eg Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Bika i ponovo ulazi u kvadrat sa Saturnom iz Vodolije – zahtjevni zadaci, komplikacije, potreba da riješimo zaostatke.

25-og maja Mars prelazi u znak Ovna. Pošto se tu već nalazi Jupiter – kombinacija ove dvije planete istovremeno može iznjedriti mnogo dobrog u smislu akcije, pokretanja ka željenom, ali i lošeg – najprije u smislu ratobornosti, konflikata, situacija koje se „zapale“ u trenutku i poslije ih je nemoguće zaustaviti.

28-og maja Venera prelazi u svoje sjedište i znak Bika. Ovo je dobra pozicija za Veneru koja će nas pokrenuti ka stabilnim novčanim i emotivnim tokovima.

Kao što se može vidjeti – pred nama je jedan vrlo, vrlo aktivan i ispunjen dešavanjima mjesec. Očigledno mjesec koji će mnogo toga promeniti i usmeriti tokove naših života u drugačijem pravcu. Pogledajte prognoze za svaki horoskopski znak:

OVAN
Ljubav: Cijeli maj je ispunjen lijepim šansama za slobodne Ovnove. Venera će dobar dio mjeseca provesti u vašem znaku pa će suprotni pol lako reagovati na vašu energiju, šarm, dobro raspoloženje i harizmu. Jupiter, a tokom posljednje nedjelje maja i Mars, vaš vladar – donijeće vam inicijativu, želju za osvajanjem osobe koja vam se dopada i mnogo druženja, izlazaka i zabava. U drugom dijelu mjeseca oni Ovnovi koji budu željeli da obnove odnos sa bivšim partnerom – imaju šansu za tako nešto, a sigurno je da će ovaj period donijeti i „talas“ kontakata iz prošlosti – neki će vam prijati, neki baš i ne. Zuzeti – odnos sa partnerom će u velikoj mjeri zavisiti od vas. Vi lično možete imati talase nestrpljivosti, impulsivnosti, potrebu da provocirate osobu koju volite a povremeno ćete smatrati da ste samo vi u pravu i tvrdoglavo insistirati na svojim stavovima. Razmislite dobro – da li je bolje uvijek biti u pravu…..ili biti u miru sa partnerom?

Posao: Segment finansija će biti u fokusu tokom čitavog maja. Da, postoje dobre šanse da lijepo zaradite, ali polovinom mjeseca mogu da se pojave i veći troškovi, pa čak i gubici pa u tom periodu ne brzajte sa ulaganjima a troškove kontrolišite koliko je to u vašoj moći. Tranziti Venere, Jupitera i Marsa kroz vaš znak donijeće vam poslovne povoljnosti, ali probuditi u vama i inicijativu i ambicioznost, potrebu da se što prije „probijete“ u poslovnoj sferi. Brzina vam neće uvijek ići na ruku, naročito u drugom dijelu maja.

Zdravlje: Dobar period da se pokrenete, budete fizički aktivni. Kontrolišite način ishrane, ovdje su potrebne promkene. Tokom cijelog mjeseca mogući su problemi sa vratnim i lumbalnim dijelom kičme.

BIK
Ljubav: Iako maj jeste „vaš“ mjesec – ne bi se reklo da će on biti jednostavan za zauzete Bikove. Dosta izazovnih situacija se postavlja ispred partnera i vas. One mogu ići kroz komplikacije u vašoj ili partnerovoj porodici, kroz okupiranost poslom i obavezama kod oboje, kroz neriješene situacije iz prošlosti koje treba konačno raščistiti, a kod nekih čak i kroz potencijalne tajne – bilo partnerove ili vaše. Biće potrebno dosta strpljenja, tolerancije i spremnosti na kompromis, kao i želje da radite na stabilnosti i poboljšanju vašeg odnosa. Slobodni Bikovi – sam ulazak u maj najavljuje mnogima od vas nove emotivne početke. Kod nekih će to biti počeci sa osobama iz prošlosti ili nastavci prekinutih veza. Kod drugih – uzbudljiva i intrigantna nova poznanstva koja će vas emotivno probuditi poslije dugo vremena. Ono što biste trebali da izbjegavate jeste ulazak u tajne emotivne odnose ili priče sa osobama koje su zauzete.

Posao: I u poslovnom segmentu ovaj mjesec najavljuje velike promjene. Ove promjene mogu ići na više strana – kod nekih kroz unaprjeđenje i promjenu posla na bolje, kod drugih kroz dobijanje posla, kod trećih kroz promjenu firme, ili razmišljanje o pokretanju privatnog biznisa. Šta god da je od navedenog, suština će biti ista – ovo je mjesec koji postavlja pred vas dosta zahtjeva i odgovornosti i u kojem ćete morati da budete istinski prisutni i posvećeni u svakom danu. Teškoće sa finansijama u drugom dijelu maja.

Zdravlje: Nemojte ići preko svojih granica. Potrebno vam je vrijeme za odmor, opuštanje i relaksaciju. Možete imati probleme sa stresom i spavanjem. Stariji Bikovi – hronične tegobe.

BLIZANCI
Ljubav: Vaša ponašanja prema partneru neće biti baš najjasnija. U nekom trenutku ćete biti „svoji“, u drugom – zatvoreni, ćutljivi, nervozni – i voljena osoba može imati utisak da nešto krijete od nje. Moguće je da neki od vas zaista kriju zainteresovanost ili komunikaciju sa drugom osobom, ali kod velike većine – ovakve oscilacije u ponašanju uglavnom će imati korijen u materijalnim nesigurnostima i strahovima ili opterećenjima koji se vezuju za posao i finansije. U svakom slučaju, često ćete se voljena osoba i vi tokom maja razmimoilaziti po mnogim pitanjima. Slobodni Blizanci – vaše polje društvenih aktivnosti, ali i društvenih mreža je izrazito naglašeno tokom maja pa vam ovaj mjesec itekako može donijeti dosta zabave, uzbudljivih dešavanja, avantura ali i tajnih ljubavnih priča i povratnika iz prošlosti. Ova posljednja stavka pogotovo će biti naglašena tokom posljednje dekade mjeseca.

Posao: Lično vama će biti potrebno više koncentracije i bolja organizacija ukoliko nemate namjeru da u svemu kasnite ili da pravite greške. Komunikacija može biti vrlo zahtjevna tokom ovog perioda (naročito tokom druge dekade maja) , što će vam donositi povremeno zastoje ili odlaganja dogovorenog. Bićete veoma usmjereni na sve što se vezuje za finansijski segment – kao što vas u maju očekuje dosta solidnih prilika za zaradu, isto tako će i troškovi kvariti vašu novčanu stabilnost.

Zdravlje: Druga i treća dekada maja su energetski prilično zahtjevne za vas. Ne iscrpljujte se do krajnjih granica, čuvajte imunitet i gledajte da se što češće odmarate i relaksirate.

RAK
Ljubav: Mlad Mjesec u znaku Bika (i djelimično pomračenje Sunca) kao i pun Mjesec u znaku Škorpije (i potpuno pomračenje Mjeseca) – angažuju naravno vašeg vladara – Mjesec, ali i partnersku planetu – Saturna, i to kroz aspekte kvadrata. Ovo označava da su u rakovskim emotivnim relacijama na dnevnom redu u narednom periodu velike promjene, koje neće ići lako niti brzo ali će raščistiti i definisati vaše emotivne odnose. A u kom pravcu će to ići? Kod nekih – kroz zajedničku borbu sa otežanjima u finansijskom i porodičnom sektoru, ali istovremeno i zajednički rast kroz partnerstvo. Kod drugih – kroz ozbiljne planove o zajednici, braku, potomstvu. Kod trećih – ka prekidu odnosa. Uopšteno – mjesec sa velikim oscilacijama i izazovima u partnerskom sektoru. Slobodni Rakovi – otvorena je šansa za zaljubljivanje i početak emotivne priče. No, najviše su u igri tajne, ljubavi sa zauzetim osobama ili prošlost.

Posao: Vaše polje karijere će biti naglašeno tokom cijelog maja mjeseca. To znači da ćete dosta snage i energije ulagati u ovaj segment, ali i da će se tu odvijati vaše “bitke” – za poslovna ostvarenja, za poziciju, za napredovanje. Nešto od rezultata ćete uspjeti da postignete odmah, ali najveći dio rezultata će ostati za jesenji period ove godine. Možete u drugom dijelu mjeseca očekivati manje probleme u komunikaciji sa saradnicima. Poboljšanje u segmentu finansija biće primjetno od samog početka maja.

Zdravlje: Mogućnosti za povrede i probleme sa disajnim putevima postoje početkom i krajem maja. U drugom diijelu mjeseca moguće su glavobolje, problemi sa sinusima i očima.

LAV
Ljubav: Odnos sa emotivnim partnerom prolazi kroz proces promjena – i druga strana i vi se mijenjate i ponekad je teško uklopiti se da bi sve funkcionisalo mirno i bez napetosti. Što se tih uklapanja tiče – maj je za vas šarenolik – kao što će biti izuzetno lijepih i opuštajućih zajedničkih trenutaka, isto tako će biti i momenata za nervozu i više neusaglašenosti, naročito u prvoj polovini mjeseca. Oni u braku ili zajednicama neka obrate više pažnje u danima oko punog Mjeseca. Lavovi u dužim vezama – ušli ste u period za definisanje odnosa. Nemojte vršiti pritisak na voljenu osobu u prve dvije dekade mjeseca. Slobodni Lavovi – prva polovina maja je bez nekih većih ljubavnih šansi – može biti muvanja, koketiranja, flerta ali konkretnog početka – teško. Drugi dio mjeseca već daje prilike za emociju – i sa novim osobama u vašem životu ali i sa povratnicima iz prošlosti. Na vama je da odredite šta više želite i šta vas više privlači.

Posao: Mjesec započinjete delimičnim pomračenjem Sunca I mladim Mjesecom baš u polju karijere. Ulazite u novu poslovnu fazu koja će u početku biti protkana nervozom, nešto lošijim odnosima sa saradnicima i nadređenima. Iako se tokom maja neće sve odvijati po vašim planovima i zamislima – ipak je ovo dosta povoljan period, a ono što je vama jako bitno – pozitivno će se odraziti i na vaše finansije. Od početka druge dekade mjeseca mogući su i intenzivniji kontakti ili početak saradnje sa inostranstvom.

Zdravlje: Prve dvije dekade mjeseca su zdravstveno zahtjevnije za vas. Često ćete imati pojačan umor a mogući su i problemi sa spavanjem i nešto lošiji imunitet.

DJEVICA
Ljubav: Iz polja partnerstava Venera pa onda i Jupiter će izaći tokom prve dekade maja, ali ostaće vam Mars a gdje je ova planeta tu je energija u jednom trenutku podsticajna a u drugom izazovna i napeta. Tokom cijelog mjeseca, a posebno do kraja druge dekade maja – biće potrebno više truda i sa partnerove i sa vaše strane. Mali je problem u tome što ćete vi biti okupirani u poslovnom smislu i što često nećete imati živaca niti vremena da se bakćete emotivnom pričom u kojoj ste, što može proizvesti veće probleme u komunikaciji ili čak rasprave u danima oko punog Mjeseca. Pokušajte da imate više razumijevanja jedno za drugo. Slobodne Djevice – niste bez emotivnih šansi tokom maja s tim što je prvi dio mjeseca povoljan za nova poznanstva i nove ljubavne priče, a drugi dio mjeseca će neke od vas više usmjeravati na obnovu kontakata iz prošlosti, na komunikaciju sa bivšim partnerima pa čak i na ponovni ulazak u staru priču.
Posao: Biće vam potrebno prilično energije za poslovna dešavanja tokom maja. Planovi će se zakomplikovati, komunikacija sa saradnicima neće biti sjajna a vi ćete imati problem da se dobro organizujete i fokusirate na posao, što može dovesti i do grešaka i ponavljanja obaveza. Obratite pažnju na drugi dio mjeseca jer je to vrijeme izazovnih dešavanja, žurbe ali i propusta i zaostataka koje ćete morati da rješavate. Finansijska situacija će tokom cijelog maja biti vrlo solidna, osim što će troškovi biti pojačani.
Zdravlje: Stress i nemir će biti vaši pratioci i tokom maja, zato je potrebno da se što češće opuštate, najbolje u prirodi. Hronični bolesnici neka se češće konsultuju sa ljekarom.

VAGA
Ljubav: Ulazak Jupitera u polje partnerstava izbaciće u prvi plan i sve ono što je dobro, ali i sve ono što ne valja u vašim emotivnim relacijama. I jedno i drugo će postati vidljivije već od prve nedjelje maja kada mogu krenuti prva vaša preispitivanja odnosa u kojem ste, zamjerke na partnerov račun ili pak oscilacije u vašem odnosu. Oni odnosi koji su stabilni i u kojima partner i vi radite na vezi u drugom dijelu maja će se stabilizovati a može doći i do ozbiljnijih zajedničkih planova. Oni odnosi u kojem su već duže vrijeme “učesnici” pod pritiskom – u ovom periodu mogu imati veća razmimoilaženja i sukobe. Slobodne Vage – vi ćete biti opušteniji, vedriji, vatreniji i aktivniji u društvenom životu, pa je moguće i dosta flertovanja i po koja zanimljiva avanturica. Najbolji period za ulazak u nešto što će vam odgovarati i što može potrajati je drugi dio mjeseca. No, to je i vrijeme za obnove bivših emotivnih priča.
Posao: Za vas se nastavlja poslovno naporan ali ipak plodonosan period. Ono što ste planirali počećete da sprovodite intenzivnije tokom maja, ali sve do polovine mjeseca će to ići sa promjenjivim rezultatom. Komunikacija sa saradnicima će istovremeno biti živa, aktivna ali i sa povremenom nervozom i odugovlačenjima, pogotovo tokom treće dekade maja. Iako ćete finansijski proći dosta dobro, veći troškovi vas očekuju na samom početku, polovinom i na kraju mjeseca.
Zdravlje: I pripadnicima vašeg znaka će stres biti naglašena stavka tokom maja. Takođe, možete imati češćih problema sa glavoboljama, sinusima i alergijama.

ŠKORPIJA
Ljubav: Pomračenja Sunca (u partnerskom polju) i Mjeseca (u vašem polju ličnosti) najavljuju nastavak dubokih promjena koje već neko vrijeme zahvataju odnos sa partnerom. Od Saturnovog ulaska u znak Vodolije i vaše polje porodice, stabilnosti i intime pa sve do izlaska – na proljeće 2023-e godine – sama suština škorpionskih emotivnih relacija će se promijeniti. Neke će se emotivne veze uozbiljiti, definisati, stabilizovati i očvrsnuti – a neke će prestati da postoje. Maj je generalno zahtjevan i biće potrebno posebnu pažnju posvetiti komunikaciji sa partnerom, a naročito u drugoj polovini ovog mjeseca. Slobodne Škorpije – prva polovina mjeseca je bez nekih posebnih ljubavnih prilika, osim ako ste otvoreni za avanturu i flert. Drugi dio maja već daje jače šanse za ulazak u nešto stabilnije, a ukoliko želite da obnovite neki kontakt iz prošlosti ili da obnovite ljubavnu priču – posljednjih deset dana maja su za to.

Posao: Venera, Jupiter a zatim i Mars ulaze u vaše polje obaveza i poslovne svakodnevice. Ne samo maj, već i naredni mjeseci zahtijevaće od vas da ovim segmentima budete u potpunosti posvećeni. Pomračenja najavljuju promjene u saradnjama – moguće su nove poslovne prilike, zaposlenja ali i prestanak rada na postojećem radnom mjestu. Poslovna komunikacija je izazovna u prvoj polovini mjeseca i na samom kraju maja. Finansijski ćete proći dosta dobro, samo obratite pažnju na troškove polovinom maja.

Zdravlje: Osim pojačane nervoze, mlađi pripadnici znaka bi trebali da budu dosta dobro. Preporuka je da se fizički aktivirate i budete u pokretu. Stariji – početak i kraj maja donose probleme sa kostima i zglobovima.

STRIJELAC
Ljubav: Tranziti Venere, Jupitera a onda i Marsa krajem mjeseca kroz znak Ovna i vaše polje ljubavi i uživanja svakako će doprinjeti da u vašim emotivnim relacijama bude više radosti i opuštenih momenata. No, komunikacija sa partnerom će imati svoje uspone i padove a period početkom Maja, polovinom i na samom kraju mjeseca baš i nije po ovom pitanju miran i bajan. Takođe, ne dozvolite da vas vaša lična nervoza zbog posla ili nekih neriješenih porodičnih pitanja uvuče u napetost sa voljenom osobom. Kod nekih parova razlog za lošiju komunikaciju mogu biti i finansijska pitanja, ali i pojačan nivo ljubomore. Slobodni Strijelčevi – očekuju vas neki lijepi i opušteni momenti – više druženja, izlazaka pa i novih poznanstava, flertova. Lijep period za emotivne početke je druga polovina mjeseca. Priče koje su bile u zastoju, obnova emotivnih veza ili obnova kontakata sa prošlošću takođe je aktuelna tada.

Posao: Dosta povoljan poslovni period. Dobre ideje, kreativnost, vaša raspoloženost i inicijativa za otvaranje novih poslovnih priča je izražena tokom cijelog mjeseca. Moguće su nove saradnje ali i obnove saradničkih odnosa iz prošlosti. No, poslovna svakodnevica neće baš uvijek biti lagana – sve do polovine maja imate napetost u kontaktima sa kolegama i pojačan nivo obaveza. Period za riješavanje zaostataka, papiroloških pitanja i potencijalnih vaših propusta biće u posljednjoj nedelji maja.
Zdravlje: Zdravstveni segment nije baš najstabilniji. Trebalo bi voditi računa o imunitetu, popraviti način ishrane, kretati se više i naći način da se otpusti stres.

JARAC
Ljubav: Kod zauzetih je prva polovina maja prilično dobra i moguće je da ćete ove dane iskoristiti ili za neki kraći put ili za više zajednički provedenog vremena i opuštene trenutke sa partnerom. Drugi dio mjeseca već može donijeti poteškoće u komunikaciji, nerazumjevanje i napetost. Kod nekih od vas ovo je period kada sređujete porodična ili stambena pitanja pa je iz tog razloga pojačana nervoza. Kod drugih – stara pitanja izlaze ponovo na dnevni red i partner i vi teško postižete kompromis. Imamo i one Jarčeve kod kojih u ovom periodu može biti pojačana obostrana ljubomora i sumnjičavost. Slobodni Jarčevi – dejstvo pomračenja se za vas tokom maja vezuje baš za ljubav. Naročito je po ovom pitanju interesantan sam početak mjeseca ali i njegova druga polovina. Sve je u igri – i potpuno nova zaljubljivanja, ali i stari znanci, tajne emotivne priče, osobe iz prošlosti i oni sa kojima ste nekada bili u ljubavi.

Posao: Naglašen znak Ovna odgovaraće onima koji se bave privatnim poslom ili tek ulaze u vode privatnog biznisa. Naglašena je inicijativa, prodornost i potreba da se dokažete. Generalno gledano – Jarčevi ne bi trebali da imaju većih poslovnih izazova tokom prve polovine mjeseca. Drugi dio maja može malo uzburkati atmosferu i to najpre kroz lošiju komunikaciju sa saradnicima, nerazumjevanje ili probleme sa organizacijom i propuste. Po pitanju finansija proći ćete dosta solidno tokom ovog mjeseca.

Zdravlje: Kod starijih Jarčeva je osjetljiv vratni dio kičme i ramena, ali i zglobovi. Mlađi – pojačana je osjetljivost na alergene i problemi sa disajnim putevima.

VODOLIJA
Ljubav: Polje koje se vezuje za pokret, aktivnost, živost i inicijativu aktivno je od kraja prve nedelje maja. Vama i partneru će definitivno prijati da zajednički provedeno vrijeme bude interesantnije, podsticajnije, življe. To ne znači da će se vaš odnos automatski srediti – imaćete vi manjih poteškoća tokom cijelog maja, ali ako oboje budete spustili loptu i smanjili tvrdoglavost – ovo bi mogao da bude jedan fin period za vas. Takođe, kod oboje će biti prisutna nervoza zbog poslovnih i porodičnih dešavanja – potrudite se da ta nervoza ne napravi problem u vašem odnosu. Slobodne Vodolije – izgleda da je došlo vrijeme da se pokrenete. Posle dužeg statičnog perioda konačno ćete živnuti, postati društveniji, kretati se više u društvu zanimljivih osoba ili se baciti u osvajanja preko društvenih mreža. U svakom slučaju, očekuje vas dosta flertovanja i mogućnost za po koju avanturu. Drugi dio maja je posebno dobar za vas, a ukoliko je neka prošlost ostala nedorečena ili neka komunikacija prekinuta – sada ima šanse za obnovu.

Posao: Definitivno je pred vama mjesec koji će vam donijeti energiju i inicijativu. Doduše, donjeće vam i momente impulsivnosti i brzinskih odluka – tako nešto bi trebalo izbjegavati posebno polovinom mjeseca. Odnos sa saradnicima će biti povuci – potegni većim dijelom maja, a nadređeni će vas vjerovatno nervirati stalnim promjenama odluka i prebacivanjem viška obaveza na vas. No, i pored toga – ovo je period kada bez zastoja idete napred. Što se finansijskog dijela tiče – prilivima ćete biti zadovoljni, troškovima baš i ne.

Zdravlje: Za fizičko zdravlje je maj izuzetno povoljan period, sem ojsetljivosti disajnih puteva. Mentalno – imaćete stresne periode do kraja prve nedelje maja, polovinom mjeseca i u posljednjih nedelju dana.

RIBE
Ljubav: Generalno gledano, pred vama je prilično dobar period sa partnerom. Možda neki od vas još uvijek imaju svoje nedoumice ili nesigurnost po pitanju odnosa i voljene osobe ali će vam dešavanja na dnevnoj bazi pokazivati da nemate pravog razloga za strah. Jedino na šta bih vam skrenuli pažnju jeste druga polovina mjeseca – kod nekih od vas tada se može javiti pojačana sumnja i ljubomora zato što će partner ponavljati ponašanja od ranije, ona koja su vas činila nesigurnim. Kod drugih Riba – vi možete voljenoj osobi dati razlog za ljubomoru jer ćete djelovati rastrojeno, zamišljeno ili ćutljivo. Slobodne Ribe – tokom cijelog mjeseca ljubavne šanse su otvorene za vas. Savjetuje vam se da ipak ne žurite jer možete biti u kontaktu sa osobama koje nisu potpuno iskrene prema vama. Takođe – izbjegavajte ulazak u tajne priče I one sa osobama koje su zauzete. Posljednjih desetak dana maja aktivira prošlost i stare znance.

Posao: Naporan, ali solidan poslovni mjesec, pogotovo kada je finansijski dio u pitanju. Postoji šansa da lijepo zaradite. Više ćete se aktivirati, očekuje vas dosta i poslovnih putovanja i sastanaka i kontakata sa saradnicima. Drugi dio mjeseca vam donosi problem sa organizacijom, nefokusiranost i manjak vremena zbog velike količine obaveza pa su u ovom periodu moguće i greške i propusti, kašnjenja. Budite oprezniji u dogovorima u posljednjoj dekadi maja, ne žurite u odlučivanju i rješavajte zaostatke.

Zdravlje: Osjetljivost disajnih puteva je naglašena početkom i krajem mjeseca, ali i osjetljivost grla i sinusa. Promijenite nešto u načinu ishrane i pokušajte da budete fizički aktivniji.