Mjesečni horoskop za maj 2020: POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE…

Koga čeka prosperitet, a kome će ovo biti težak period?
OVAN
POSAO: Mars u Biku, simbol ambicije i incijative, impulsivnosti, samopuzdanja i odlučnosti nalazi se u znaku svog izgona. Šta ovo znači za Ovnove? Znači da postajete usporeniji i pasivniji. Imate problem da tokom maja ostvarite ciljeve. Pada vam inicijativa i radna energija. Postajete sputani što bi moglo dovesti do nezadovoljstva, a time i do pojave osjećaja agresivnosti. Reagujete sporo i trudite se da ostanete mirni, ali ćete biti vrlo svojeglavi.

Sada gomilate u sebi sve ono što ne možete da ispoljite. Kada dođe vrijeme za ispoljavanje to će biti u vidu eksplozije. Zato nađite mjeru i redovno se oslobađajte negativnih emocija. Mars je u opoziciji sa Saturnom preko ose 2/8 i Bik/Škorpion. Upozorava na oprez sa novcem, pozajmicama i kreditima. Ako ste već opterećeni kreditom, tada morate pronaći solomonsko rješenje jer izgleda da ćete se naći u situaciji koja zahtijeva veliku vještinu da se prevaziđe.
LJUBAV: Ovo je vrijeme u kome je eros naglašen pa je eros i sila koja pomiruje. Ako ste bili sa partnerom u svađi, sada se možete pomiriti. Ako ste bez partnera, sada ćete ga naći. U ovom periodu ćete zaista uživati u svim blagodetima koje ljubav nosi ako sami ne budete tražili probleme. Ovo je vrijeme kada možete srušiti ograde i uraditi sve za ljubav iz strasti.
Naravno, sjetite se da sve što je lijepo ne traje dugo i da ćete morati da platite ceh ako budete pretjerivali. Sada nije moguće razumno razmišljati, ali je moguće postaviti podsjetnike kao što je Cezara podsjećao sluga kada je ušao u Rim rečenicom koju mu je stalno ponavljao:“Sjeti se, ti si samo ljudsko biće“. Ovnovi koji su u braku imaće podršku partnera koji će biti odlučan, stabilan i pouzdan. Ne budite egocentrični već rješenja za nastale situacije prepustite njemu.
ZDRAVLJE: Na zdravlje mislite unaprijed i ne čekajte da se razbolite. Sunce vam daje dozu vitalnosti i čuva vas, popravlja vam kondiciju, ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi. Ovog mjeseca od pomoći vam je muzika za opuštanje.

BIK
POSAO: Stelijum planeta u vašem znaku ističe vas i dovodi u centar pažnje. Ambiciozni ste, odlučni i spremni da, ako treba, idete i glavom kroz zid. Istina, vi ste i tvrdoglavi, ali nema potrebe da radite bilo šta „na mišiće“ jer znate da upotrijebite i mnogo suptilnije metode. Diplomatija, strpljenje i čekanje daće dobre rezultate. Imaćete problem sa Marsom koji je sve drugo samo ne strpljiv. Neki će biti spremni i da zarate da bi srušili birokratski sistem i totalitarnost. Imajte na umu da je svemu potrebna struktura pa prvo svojim planovima dajte formu, a nakon toga djelujte.
Sada ćete imati problem sa redom i disciplinom, sa kašnjenjem i ponavljanjem, sa odgovornošću i uslovljavanjem. Možete biti opterećeni što će izazivati osjećaj frustracije. Mogli biste se osjećati potlačenim, a ovo dovodi do bijesa koji sada ima tendenciju da bude i destruktivan. Većina Bikova će se izboriti za svoj status i djelovati odlučno u realizaciji planova. Rasteretićete se nepotrebnih ograničenja i zrelo preuzeti kormilo svoga života u sopstvene ruke.
LJUBAV: Mars i Venera u Biku stavljaju akcenat na seksualnu energiju. Odbacite tugu, krivicu i žalost. Dozvolite sebi da izgubite kontrolu, da se zabavite i date srcu oduška. Saturn vam donosi suzbijanje, krutost i ogranjičenja. Traži čekanje i prihvatanje i donosi umor, patnju i bol. Za sve postoji vrijeme, pa i za radost i tugu. Svakako nećete izbjeći odgovornost, ali ako patnja traje, a nemate kanal da uhvatite ravnotežu, razboljećete se .
Ako ste u braku, predstoji vam period koji će iskušavati snagu volje i strpljenje. Ako u brak ulazite, trebaće vam dosta mudrosti u budućnosti. Ako se ulazak u brak odlaže, postoji nešto što je od vas pametnije, što vas štiti i čuva od nevolja koje biste da sami sebi natovarite. Mlađe osobe su pred realizacijom veze koja se idealizuje. Očaranost može postati razočaranost.
ZDRAVLJE: Stres, nervoza, napetost, bijes, ljutnja i ostale negativne emocije uzrok su problema na planu fiziologije.

BLIZANCI
POSAO: Postoji tendencija da se iscrpljujete, pogotovu ako radite posao u pokretu. Pozitivan stav vam može pomoći da prevaziđete fizičku slabost ili loše zdravstveno stanje. Potrebno je da se koncentrišete i uskladite sve svoje aktivnosti na polje brige o zdravlju, dnevnih rutinskih poslova i karijere. Ne treba se previše opterećivati nego akciju preduzeti samo u mjeri koja će dovesti do generalnog poboljšanja.
U vezi sa dnevnom rutinom organizujte se tako da budete što efikasniji rasčiščavajući najprije probleme koji vas ometaju i koje je neophodno da se odrade. Lako se može desiti da se osjećate teško i da imate previše obaveza, da ne znate šta biste prije i da onda jednostavno pobjegnete u sanjaranje. Planovi sada nailaze na objektivne prepreke kroz svakodnevne okolnosti. Između 16. i 30. maja nalazite se u top formi. Ovo je vrijeme kada ćete realizovati ciljeve, a do tada budite stpljivi.
LJUBAV: Merkur i Venera će se sresti u drugoj polovini mjeseca. Do tada postoji tendencija ka osjećaju neshvaćenosti i nesigurnosti kao i ka maštanju ili žrtvovanju za neke ideale. Mogli biste djelovati tajenstveno ili neshvatljivo ili biti zatvoreni ili nedostupni što će dovesti do nesporazuma. Ako je došlo do prekida jer ste bili previše ponosni, ako vam je srce ranjeno, sjetite se da ste možda reagovali prenaglašeno i da postoji i druga strana novčića. Najčešće vidite jednu stranu i svim srcem u nju vjerujete.
Nakon nekog vremena situacija se potpuno izmijeni i vjerujete u nešto što je potpuno suprotno ne primjećujući da ste ušli u potpunu kontradiktornost. Sve što ima tendenciju da ide u krajnjost kad tad će ući u svoju suprtnost. Jedino što je sasvim sigurno jeste da vas tajna veza ne može usrećiti. Sva sreća pa nećete dugo patiti. Vrlo brzo doći će do novih kontakata, raskršća i novih puteva. Pametni ste, otvoreni i pokretljivi. Iskoristite svoje prednosti od polovine maja, a prošlost ostavite iza sebe.
ZDRAVLJE: „Samo danas ću nastojati da proživim dan ne nastojeći da riješim probleme svog života odjednom“.

RAK
POSAO: Veliki planovi moraju se svesti na realnu mjeru. Opozicija Saturna daje pečat cijelom mjesecu iako neće trajati duže od par dana. Prihvatićete previše obaveza, a nećete moći da postignete ono što preuzimate na sebe. Naročito povedite računa o onome što izgovarate kao i na davanje ili prihvatanje obećanja. U vama ima dovoljno strasti, ambicije i aktivnosti u ovom periodu, ali biste mogli imati i problema preko nečega što sami proklamujete. Iskoristite dobre aspekte da napravite temelj za promjenu od jula.
Konfiguracija zmaja koja će se dogoditi sa ulaskom Jupitera u vaš znak smatra se izuzetno moćnom. Ovo je period kada ćete imati priliku da nešto radikalno izmijenite u svom životu. Do tada razmislite na koji segment bi to moglo da se odslika u vašem životu i tu sferu života intenzivirajte. Finasije se stabilizuju. Očekuju vas troškovi koje ste odlagali, ali će biti i priliva iz izvora koji su za sada samo vama poznati.Ovo je dobar period za umjetnike, farmaceute i ljekare.
LJUBAV: Saturn u prirodnom petom polju može dovesti do pesimizma, usamljenosti, depresije i ograničenja koja se održavaju na emotivnom planu. Imaćete teškoće da se opustite i razonodite. Saturn može donijeti staru ljubav u vaš život, ali i ponavljanje lekcija koja niste savladali. Duže veze su na ispitu, a ako ste sami, donijeće karmičkog partnera.
Bračni partneri će riješiti nesporazume koji traju dugo ako se jedno ka drugom više otvore. Emocije koje su uzdržane i hladne mogu sada postati toplije, a odnos bliskiji. Ipak, većina će se osjećati nesigurno i neshvaćeno tragajući za idealom. Ovo vrijeme traži mnogo strpljenja i razumijevanja.
ZDRAVLJE: Većina planeta je u dobrom aspektu sa vašim Suncem pa ćete biti bolje nego inače.

LAV
POSAO: Ako ne radite posao iz ljubavi i ako ne volite ono što radite, u ovom periodu ćete ispitivati sami sebe. U suprotnom, posao će ispitati vas. Kasnićete na posao i bićete bezvoljni i možete zbog toga dobiti otkaz što vi to podsvjesno i želite jer ne možete više da radite, a da to nema neki smisao. Tu se podrazumijeva i finasijska nadoknada, naravno. Ako ne radite i tražite posao, ali ne želite da radite bilo šta, posao može naći vas. Da li ćete ga prihvatiti zavisi od toga koliko ćete se naći u tom poslu i da li ćete moći da u posao unesete svoj duh i sopstvenu kreativnost, svoju snagu i energiju.
Kriza sa finasijama se nastavlja kao i borba da se do novca dođe. Sve ide sa kašnjenjem, ali će ipak stići. I odjednom, riješićete sve što vas je mučilo danima. Sve zbog čega niste mogli da spavate. Od sredine mjeseca poštujte rokove, a zadatke odrađujte na vrijeme. Ne podcjenjujte vlastite snage, talenat i potencijal. Iako ste nesigurni, vrlo ste uporni.
LJUBAV: Venera u 10. polju može dovesti do promjene ljubavnog statusa. Žene Lavovi imaju potrebu za domom i porodicom dok muški Lavovi zauzimaju defanzivan stav i brinu za egzistenciju. Smatraju da još nije vrijeme ili da nema uslova, ali ako budu čekali povoljne uslove, teško da će sa takvim stavom ikada ostvariti ono što žele. Starije i slobodne osobe imaju ideju o tome da je vrijeme da uđu u brak, a oni koji su u braku dolaze u poziciju u kojoj mora doći do transformacije ili prekida u okviru porodice koju su formirali. Starija ili bolesna osoba može vam pasti na teret što će poremetiti odnose u zajednici.
Za sada njegujte nepristrasnost, budite otvorenog uma i iskreni. Veze mogu opstajati jedino ako svaka strana njeguje svoju individualnost i samostalnost. U posljednje vrijeme ste bili tvrdoglavi i nezadovoljni projektujući sopstveno stanje na odnose i okolinu.
ZDRAVLJE: Ono što ste zanemarivali sada postaje hroničan problem. Ne preuzimajte na sebe previše obaveza. Trenutno je teško naći mjeru, ali ako se organizam buni, poslušajte ga.

DJEVICA
POSAO: Novi ciklus će započeti pozicijom vašeg vladara na posljednjem stepenu Ovna. Ono što ste započeli u posljednjih mjesec dana sada morate dovesti do momenta kada treba sa riječi preći na djela i krenuti u materijalizaciju. Ovan vam je dao polet i osjećaj za svrhu, a Bik će dati samopouzdanje i širenje ličnih resursa. Sada imate priliku da trčite bolje i brže od ostlih. Sada se nećete kolebati, niti će vam nedostajati fizičke energije da izdržite napore koje treba izdržati. Ukoliko ne budete gluvarili ako postavite sebi jasna pravila i napravite plan i krenete u ispunjavanje onoga što ste sami sebi postavili do kraja ovog mjeseca, iznenadićete se šta sve možete.
Iskustvo će vam biti motivacija za dalje korake. Nažalost, većina će odustati i vratiti se u stari kolosijek planova i analize. Za šta imate priliku da naučite tokom ovog mjeseca? Prije svega, naučićete da budete uporni, istrajni i da vjerujete u ono što radite. Odličan je period za učenje, daleka putovanja i saradnju sa inostranstvom. Sada imate priliku da istaknete svoje sposobnosti i da se dobro organizujete, a ostalo će učiniti sretne okolnosti. Ako ne radite, obratite pažnju na poslove koji su vezani za hranu, nekretnine i građevinu. Najviše sreće imaju ekonomisti, bankari, poljoprivrednici, dizajneri i modni kreatori.
LJUBAV: Imate potrebu za emotivnom slobodom i nezavisnošću, a sa druge strane, mogli biste osjetiti posesivnost i nezadovoljstvo jer osoba koju volite prolazi kroz fazu iskušenja. Možda je sklona da vas provocira ili da traži da se naprave promjene koje treba da vode u određenom smjeru. Ali vi niste previše sigurni da vam je put isti. Oko 8. maja doći ćete u opoziciju, te ćete morati da na jednako tvrdoglav način istrajavate u svojim stavovima, nastojeći da sve promijenite i prilagodite sebi. Rezultat ovakve situacije je nagli prekid.
Sada postoje teškoće da se složite, ali ako se koncentrišete na interes koji imate, možda ćete prevazići izazovni period. Ako se suštinski ne slažete, dobro je vrijeme da se sve prekine. Bračni parovi su u nešto povoljnijoj situaciji, ali će imati sukobe zbog djece.
Takođe, uočava se da će partner imati potrebu za nekom raznovrsnošću. Ispoljavaće se sa više individualnosti i nezavisnosti. Ovo će kod vas izazvati sumnju i podozrenje. Ako su temelji braka dobro postavljeni, odnos se neće bitnije poremetiti.
ZDRAVLJE: Dobro će vam doći rekreacija u vidu šetnje ili džoginga.

NASTAVAK PROČITAJTE OVDJE

Mjesečni horoskop za maj 2020: POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE…