Mjesečni horoskop za avgust 2018: Rakovima od 13. 8. ulazi neko poseban u život, Vagu očekuje finansijski napredak, oko Lava se mnogi otimaju

U avgustu se dosta planeta kreće retrogradno: Saturn, Uran, Neptun, Pluton, Mars i Merkur što znači da ponovo imamo šansu da nešto uradimo, naučimo, ispravimo, oprostimo, završimo što nismo ranije mogli i krenemo naprijed … Još nam prestoji jedno totalno pomračenje Sunca i mlad Mjesec 11. avgusta.

Početkom mjeseca još će biti aktivna opozicija Sunca i Marsa koja nam daje aroganciju, nepoštovanje bilo kakve discipline, nasilnost, razočarenje, frustacije zbog grešaka. Pojedine osobe traže priznanje za nešto gdje kvalitet ne postoji. Sve zavisi u kojim vašim kućama se dešava i gdje vam može donijeti neke nezgode.

Mars i Uran će biti u kvadratu a od ovog aspekta možemo očekivati ishitrene postupke, nekontrolisane impulse, pogrešne reakcije, nesposobnost reagovanja i razne povrede. Nastavlja se pozitivan aspekt od Jupitera sa Neptunom, koji mnogima ide na ruku i koji treba iskoristiti kada je intuicija u pitanju jer je nepogrješiva. Ekonomski uspjesi, sretne promjene i dobra ulaganja novca za pojedine koji nemaju u ličnom horoskopu negativne aspekte.

Pluton daje veliku moć Jupiteru iz Škorpije i Neptunu iz Riba pa mnoge osobe mogu biti samouvjerene, želja za afirmacijom je izražena, ekonomska ekspanzija, stvaralački talenti i još mnoge dobre stvari što zavisi kroz koje vaše kuće tranzitira.

Dosta planeta se kreću retrogradno: Saturn, Uran, Neptun, Pluton, Mars i Merkur što znači da ponovo imamo šansu da nešto uradimo, naučimo, ispravimo, oprostimo, završimo što nismo ranije mogli i krenemo naprijed … Još nam prestoji jedno totalno pomračenje Sunca i mlad Mjesec 11. avgusta.

OVAN
Vaša planeta Mars ide retrogradno do 27. pa on vam može donijeti dosta izazova. Kako ste vi po prirodi vođa, naviknuti da vam se svi sklanjaju i da uradite sve što ste zamislili sada će vas Mars usporavati i vratiti unazad da sačekate. To će mnogima stvarati nervozu što moraju da čekaju strpljivo. Okrenite se sebi, isplanirajte svoj život i prihvatite neke stvari koje su vas mučile. Sada je takvo vrijeme da treba povući ručnu a što se tiče ljubavi, stvari se iznose jer više nema mjesta ispod tepiha.

BIK
Sve što vam je bilo nejasno sada se razjašnjava, posebno napetost u ljubavi koja je bila u prošlom mjesecu. Mnoge ponude u ljubavi su bile aktivne i zamršene pa se u ovom mjesecu raščišćavaju i vi krećete da se pitate šta je to i ko je to što vas čini sretnim ili sretnom? Konačno želite da se smirite, pa neka vam je sa srećom. Poslovni plan nije mnogo naglašen ovog mjeseca dok ste finansijski u dobroj poziciji.

BLIZANCI
Vaša planeta Merkur je retrogradna do 19. avgusta, a kada krene direktno vama se pružaju prilike novih poznanstava. Oni vam mogu postati jako dobri prijatelji i imaćete osjećaj da se poznajete cijeli život. Sve što se bude dešavalo u ovom mjesecu svodi se na komunikaciju i otvaranje kao nikada do sada. Uglavnom, ovo je vrlo dobar period bez većih problema. Emotivno možete upoznati simpatičnu osobu i sa njom ući u vezu dok zauzeti imaju divnu komunikaciju sa partnerom.

RAK
Kako ste vi vrlo emotivan znak koji nije u stanju da to sakrije, sada u avgustu će vam to uspjeti jer vi krećete da vladate svojim emocijama. Venera je aktivna pa će biti mnogih dešavanja koja su konkretna na ljubavnom planu. Vi uspijevate da budete samouvjereni i umjereni, ali ipak pazite od 13. avgusta ko ulazi u vaš život. Poslovno predstoje mnoge prilike i povoljnosti dok mnogi Rakovi mogu imati razne kreativnosti i akcije.

LAV
Vi ste sada u svojoj moćnoj vladavini pravi kralj, kraljica. Odličan mjesec jer će mnogi da se otimaju za vas pa to treba iskoristiti. Čak i one osobe kojima ste bili iritantni sada će biti blagonaklone prema vama. Poslovno se pruža prilika da pričate o šefovskom mjestu i povećanju plate. Sada imate jaku intuiciju pa je i pratite, nemojte dozvoliti da drugi utiču na vas već sami birajte. Emotivno jako jedan lijep i opušten period pa uživajte.

DJEVICA
Došlo je vrijeme da se i vi malo opustite i uživate bez sumnjičavosti, stresa i strogoće prema sebi. Mars je retrogradan pa bi trebalo da obratite pažnju na vašu pozitivnu energiju i da se držite svojih ciljeva. Držite se provjerenog posla i obavljajte ga marljivo kako samo vi znate. Emotivno predstoji romantika i lijepa dešavanja pa se opustite.

VAGA
Potrebno je da se riješite prethodnog perioda, neodlučnosti i straha da odaberete pogrešnu osobu. Sada se nazire kraj tog konfuznog perioda. Sada vam predstoji raspetljavanje gdje tačno znate šta hoćete, a šta ne. Svi razgovori se obavljaju sa voljenom osobom, a kada Venera od 7. uplovi u vaš znak vi postajete opušteni i romantični. Ovaj izbor sve mijenja na bolje između prijatelja, porodice, poslovnih uspjeha i donosi finansijski napredak.

ŠKORPIJA
Sada je vrijeme da okrenete novi list u poslovnim ponudama, unaprjeđenju pa treba iskoristiti šansu. Biće dosta ponuda i poslovnih sastanaka pa se nemojte rasplinuti već odaberite ono što volite i što vas raduje u poslu. Nije vrijeme da planirate puno unaprijed. Vi uvijek imate problem u balansiranju privatnog i poslovnog života pa sada to uradite. Posvetite pažnju svom privatnom životu da ne bude problema na tom polju.

STRIJELAC
Ovo je vaše prirodno stanje. Sve je prikazano u putovanju, zabavi, avanturama a da ne bude dosadno pojavljuje se i šansa za neko poslovno obrazovanje i napredak. Ne preporučuje se da to propustite, jer možete imati dobar posao i putovanje u inostranstvo. Kako se sve sada okreće oko posla postoji mogućnost da vaše kolege budu zavidne i ljubomorne na vaš uspjeh. Pravite pauze u poslu da se ne iscrpite i razbolite.

JARAC
Jedan napet mjesec, posebno kada su finansije u pitanju. Neki priliv novca koji ste planirali sada može da izostane a ipak se ne preporučuje da sada uzimate novčanu pozajmicu. Ipak, ako budete disciplinovani kraj mjeseca donosi razrješenje finansija. Emotivno partner može biti nježan i osjećajan što će vam svakako prijati. Ne preporučuje se da započinjete ništa novo, već vam je dosta i ovo postojeće.

VODOLIJA
Ljubav, veze i nove avanture će obilježiti ovaj mjesec. Sada vas mogu gledati na drugačiji način gdje će biti zainteresovani za vas, pa i da se trude da bi zadobili vašu pažnju. Slobodne Vodolije treba da se opuste i uživaju dok zauzete osobe treba da poklone pažnju partneru i da čuvaju svoju vezu ili brak. Posao kreće u drugoj polovini mjeseca pa se nemojte početkom mjeseca nervirati što ne ide dobro. Bitno je da iskristališete neke partnerske odnose koji ne idu dobro.

RIBE
U ovom periodu su naglašeni druženje, komunikacija, putovanje mada bi pojedine Ribe najviše voljele da se povuku i osame. Zauzete Ribe se mogu lijepo slagati sa partnerom i treba da posvete pažnju jedno drugome. Pojedine Ribe mogu imati priliku za neku edukaciju ili seminar pa bi trebalo to da iskoristite jer vam je to bitno za unaprjeđenje. Ovaj mjesec je za vas dosta društven, a i buran na neki način.