Mjesečeve mijene u aprilu: 5 APRILA STIŽE MLAĐAK

Preporuka je da se operativni zahvati obavljaju u vrijeme Mjesečevog opadanja, najbolje u sedmici zadnje četvrti.

Mjesečeve mijene u 2019. godini zanimljive su, kao uostalom i svake godine, iz više razloga, a najviše će koristi od njih imati poklonici Mjesečeve dijete.
Mjesečeve su mijene posljedica okretanja Mjeseca oko planeta Zemlje. Ovo kretanje se može pratiti svakim danom i pri tome se primijetiti da Mjesec putuje od zapada ka istoku i to u približno istom pojasu kao i Sunce i svakim danom se pojavljuje i nestaje kasnije. Ovo kretanje Mjeseca mijenja i međusobni odnos položaja Sunca, Zemlje i Mjeseca.

U razdoblju od mjesec dana, Mjesec prolazi kroz četiri osnovne faze ili mijene. Mlađak, prva četvrt, pun mjesec (uštap) i zadnja četvrt. Pri tome svaka Mjesečeva mijena traje 7 dana.

Mjesečevu fazu uistinu je lako prepoznati. Dovoljno je zapamtiti da u vrijeme rasta Mjesec nalikuje slovu D (‘dobiva’ na masi). A u vrijeme opadanja, slovu G (‘gubi’ na masi).

Razdoblje rasta Mjeseca može se usporediti s laganim dubokim udisajem, a razdoblje njegovog opadanja s polaganim izdisajem. Sljedeći taj prirodni ritam udisaja i izdisaja, živjet ćemo znatno zdravije i sa znatno manje stresa. Ali i uveliko povećati nivo kvaliteta života.

Šta raditi u fazama rasta Mjeseca
Razdoblje je to od 14-15 dana od pojave mlađaka, preko prve četvrti do uštapa. Najbolje ga je iskoristiti za planiranje i početak svih projekata. A također i za lišavanje nezdravih navikao i čišćenje organizma. To je razdoblje kada se u skladu s biološkim ritmom postepeno punimo energijom. Sve što u to vrijeme poduzmemo, imat će veće izglede za uspjeh.
S obzirom da se mladi Mjesec usko vezuje uz početke i povećanje svijesti, treba znati da je to dan kada biste trebali započeti s akcijom od koje u perspektivi očekujete pozitivan ishod.

Faze Mjesečeva opadanja
Od uštapa, preko zadnje četvrti do mlađaka, preporučuje se iskoristiti za provedbu zamisli, miran i ustrajan rad. Ali i za otpuštanje energije, odmor i meditaciju.
Također, to je faza u kojoj rane brže zacjeljuju. Stoga će i oporavak od bilo kakve psihičke ili fizičke bolesti ili ozlijede, biti znatno kraći i uspješniji.

MJESEČEVE MIJENE TOKOM APRILA 2019
MLAĐAK – 5. april
PRVA ČETVRT – 12. april
UŠTAP – 19. april
POSLJEDNJA ČETVRT – 27. april