Misteriozni odlazak u smrt: Čak 13 krava skočilo s litice u smrt…

ŠVICARSKA: Dvanaest krava je uginulo, a trinaesta je pukom srećom preživjela. Ona je pala na tijela svojih saputnica i tako čudom izbjegla smrt…
Čak trinaest krava jednog krda u Švicarskoj skočilo je u smrt s litice visoke 50 metara. U naletu su uspjele probiti nekoliko ograda oko pašnjaka i sunovratile se u provaliju u blizini Le Levrona. Jedna je uspjela preživjeti tako što je pala na tijela ostalih dvanaest, a trenutno se nalazi u klinici za životinje u Bernu.

Krave su pripadale različitim vlasnicima, ali su bile zajedno na pašnjaku jednog lokalnog farmera. Vlasnik zemljišta nagađa da su možda jurile neke životinje te zbog toga pale ili skočile u provaliju.

Zanimljivo, ostale životinje koje su bile u blizini na ispaši nisu djelovale uznemireno, niti kod njih nije bilo nikakvih tragova napada.

Sličan skok krava u Švicarskoj dogodio se 2009. godine u selu Lauterbrunnen. Tada je u razmaku od samo tri dana čak 28 krava i bikova misteriozno uginulo u nekoliko stotina metara dubokoj provaliji.

Većina stručnjaka vjeruje da životinje nisu sposobne počiniti samoubistvo.