Misteriozna smrt holivudske ikone i ljepotice Natalie Wood: LJUBOMORA JE ODVELA U SMRT?

 Glumica je imala modrice po rukama i zglobovima te ogrebotine na vratu kada joj je 1981. tijelo izvučeno iz Tihog okeana

Holivudska ikona i ljepotica Natalie Wood živjela je turbulentno, a tako je i umrla – u do danas nerazjašnjenim okolnostima. Glumica se 29. novembra 1981. ukrcala na jahtu i sa suprugom Robertom Wagnerom i prijateljem Christopherom Walkenom krenula prema otočiću Catalina. Nikad se nije vratila kući.

Majka je pretvorila u ovisnicu

Natalie je prvu ulogu ostvarila je kao petogodišnjakinja u filmu ‘Happy Land’, a kasnije je zaigrala u filmu ‘Tomorrow if Forever’ s Orsonom Wellesom koji je za nju rekao da je ‘zastrašujuće nadarena’ za glumu.

Njena majka, Ruskinja Maria Stepanovna je oduvijek Natalie, kasnije je otkrila njena sestra, agresivno podupirala da bude glumica i htjela je od nje napraviti zvijezdu. Majčine ambicije glumicu su kasnije u životu koštale ‘živaca’, zbog čega se borila i s ovisnostima o alkoholu i tabletama.

Prekrasna je glumica u dobi od 18 godina upoznala svog budućeg supruga, Roberta Wagnera.

– Sjećam se tačnog trenutka kada sam se zaljubio u nju. Bili smo na mom brodu. Pogledala me o oči, a bila je osvijetljena tek lampom. Taj mi je trenutak promijenio život – rekao je Wagner 2009. godine.

Obnovljena ljubav nije donijela ništa dobro. Nakon godinu dana veze, par se vjenčao, no brak je potrajao tek godinu dana. Razveli su se 1962. godine.

Turbulentne veze

Oboje su krenuli dalje. Wood se udala za britanskog producenta Richarda Gregsona s kojim je dobila kćer Natashu (46). No samo godinu dana kasnije, brak je propao i završio razvodom. Natalie je navodno saznala da ju Richard vara sa svojom sekretaricom.

Glumičine majka i sestra nagovarale su je da se vrati Gregsonu zbog svoje novorođene kćeri. Wagner se u međuvremenu zaručio s kćeri Frankom Sinatre, Tinom, te je osam godina bio u braku s glumicom Marion Marshall s kojom je dobio kćer Katie.  Razvod Natalie i Gregsona finaliziran je 1972. godine, a Natalie odmah nastavlja vezu s Wagnerom. Par se ponovno vjenčao na ljeto iste godine, a Natalie im je rodila prvu kćer, Courtney Wagner, 1974.

Njihova veza je, kako su sami rekli, uvijek bila ‘brutalno eksponirana’, a njihova je obnovljena ljubav bila top priča.  Natalie je sve teže podnosila pritisak javnosti, ali i majke koja ju je tjerala da uzima uloge. U vrijeme kada se pomirila s Wagnerom, već je imala problema s alkoholom, a prestala je i odlaziti psihoterapeutu koji joj je godinama pomagao. Utjehu je kasnije tražila u alkoholu i tabletama.  Zbog ličnih problema udaljavala se i od supruga, a snimajući film ‘Brainstorm’ 1981., zbližila se s kolegom glumcem Christopherom Walkenom.

 Mrtva u moru

Natalie i Walken odlučili su vikend u novembru provesti ploveći do otoka Santa Catalina. Od posade na brodu bio je samo kapetan Dennis Davern.  Nakon što su cijelo večer pili, Wagner i Walken konačno su krenuli leći.

Prije nego je legao, Wagner je otišao supruzi poželjeti laku noć, ali nije je našao. Nekoliko sati nakon toga, 43-godišnju Natalie pronašli su kako mrtva pluta u moru. Glumičinu smrt policija je proglasila nesretnim slučajem, no u novembru 2011. ponovno su otvorili istragu nakon što je kapetan broda Dennis Davern za NBC rekao da je Natalie umrla nakon burne i nasilne svađe između Wagnera i Walkena.

Svega devet mjeseci kasnije, uzrok smrti promijenjen je iz slučajnog utapanja u utapanje i druge neutvrđene faktore.

 

 Alkohol u krvi

Svi osim kapetana pili su vino i miješali ga sa sedativom naziva Quaaludes – utvrđeno je nakon nesreće. Trojac je noć proveo družeći se, sve dok nije buknula svađa između Wagnera i Walkena. Robert je u sukobu razbio bocu o stol. Zatim je između njih stala i Natalie koja se nastavila svađati s Wagnerom.

Walken je, prema iskazima policiji, tada otišao u svoju sobu i zaspao.  Kapetan je čuo žestoku svađu, ali je odlučio paru dati privatnosti te je pojačao muziku kako ih ne bi čuo. Nakon što je njeno tijelo izvučeno iz okeana, utvrđeno je da je imala modrice po rukama i zglobovima te ogrebotine na vratu što pokazuje da je bila ozlijeđena prije nego što je pala u okean i utopila se pod sumnjivim okolnostima, navodi se u izvještaju koje je objavio Zavod za patologiju u Los Angelesu.

– Mislio sam da je odlučila pobjeći zbog svađe ili da veže brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam se dići i pronaći je – ispričao je Wagner koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Walkena i njegove supruge.

Tijelo Natalie Wood pronađeno je iduće jutro na obali otoka. Bila je odjevena u spavaćicu. U krvi joj je pronađena mješavina alkohola i tableta. Nema dovoljno dokaza

– Nije moguće isključiti nenasilni ili neplanirani ulazak u vodu… Budući da postoje brojna neodgovorena pitanja i ograničeni dokazi za provođenje istrage, patolozi smatraju kako bi se način smrti trebao ostaviti kao neodređen – piše u izvještaju.

Policija u Los Angelesu kazala je samo da je slučaj još otvoren, no odbijaju komentirati nove dokaze. Walken, kao dio ljubavnog trokuta, o nesreći je odbio razgovarati nakon prvog policijskog ispitivanja. Zbog toga su ga mediji prozvali i nijemim svjedokom.

“Htio ju je naučiti pameti”

  • Šta hoćeš?!? Je…. mi ženu, to hoćeš – Wagner je navodno vikao kapetanu prije nego je na o rukohvat na brodu razbio bocu vina. Kapetan Davern sestri pokojne glumice, Lani Wood, rekao je da nije vidio da Wagner tuče Natalie, ali krivi ga za njenu smrt.
  • Rekao je da je, dok su se oni svađali, bio na palubi broda Splendour i morao je pojačati muziku kako ih ne bi čuo kako se deru.
  • – Kad je pala u vodu nije nam dozvolio da je tražimo, da joj na bilo koji način pokušamo pomoći. Nismo smjeli ni pozvati Obalnu stražu da je nađu. Htio ju je naučiti pameti – tvrdi bivši kapetan broda koji je uvjeren da je Nataliena smrt povezana sa svađom sa suprugom.

– Natalie se jako bojala vode. Dok smo bile male majka ju je preplašila da nikad ne ulazi u vodu kad je mrak jer će se utopiti – rekla je Lana Wood koja želi da smrt njene sestre ne ostane nerazjašnjena.