Misteriozna krv na kipu u Kijevu: SVETI MIHAEL, ZAŠTITNIK GRADA, PROKRVARIO DVA DANA PRIJE POČETKA RUSKE INVAZIJE NA UKRAJINU

Katolička novinska agencija CNA obavijestila je prije nekoliko dana da je 23. Februara ove godine, praktično nekoliko sati prije napada na Ukrajinu, jedan kip svetog Mihaela ‘prokrvario’ u domu Alicije Martinez, 57-godišnjakinje iz Broomfielda u Coloradu. Martinez je novinarima spomenute agencije kazala da za fenomen nema objašnjenja:

“Razgovarala sam na telefon kada je jedan od cimera dotrčao u moju sobu i rekao mi da hitno dođem nešto vidjeti. Tresao se. Pošla sam za njim i ugledala kip svetog Mihaela kako krvari iz čela. Ta tekućina nalik krvi kapala je kao što kapa krv kada se porežete”, prepričala je Martinez.

Martinez je odmah potom kontaktirala jednoga svećenika iz Meksika, koji joj je kazao da krvarenje ne nosi uz sebe lošu poruku, da još više moli i svoj dom smatra blagoslovljenim.

Zanimljivo, priča u nastavku kaže da je kip navodno prestao krvariti nakon što je krv dotaknula vraga po kojemu Mihael gazi, a u međuvremenu se oglasio i Mark Haas, ravnatelj za odnose s javnošću nadbiskupije Denvera.

On je za Katoličku novinsku agenciju potvrdio da će nadbiskupija istražiti prijavljeni događaj, dok je Jorge de Los Santos, pastor u obližnjem Commerce Cityju, pojasnio da crkva neće zauzimati stav sve dok dugotrajna, temeljita i složena istraga ne bude završena.

Martinez je u međuvremenu uklonila svoj video na Facebooku jer su je počeli napadati da je osmislila “krvarenje” radi pažnje na društvenim mrežama.

“Ono čemu sam svjedočila bilo je stvarno, nešto za što ne postoji racionalno objašnjenje. Za mene je taj događaj imao božansko značenje i odbijam svaku insinuaciju da mi je na pameti bilo prevariti nekoga”, rekla je za CNA.

Inače, sveti Mihael (Mihovil, Mihajlo) je, prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. Vjeruje se da je zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tokom Nebeskog rata. Mihael je također zaštitnik policajaca i vojnika, a posebno padobranaca i borbenih pilota. Ujedno je i zaštitnik Kijeva, a njegov kip postavljen je na Trgu neovisnosti, piše CNA.