Misterija duga deset godina: Na ovu kanadsku obalu more je izbacilo 13 ljudskih stopala! (Foto)

Kanadski zvaničnici su pokrenuli novu istragu, pošto se ovog mjeseca na obalama Britanske Kolumbije pojavilo 13. ljudsko stopalo sa patikom – u posljednjih deset godina!

Majk Džouns je šetao psa pored obale u Vankuveru kada je pas ugledaokosti obmotane morskim algama. Kada je malo bolje pogledao vidio je kosti fibulu i tibiju spojenu sa lijevim stopalom koje je na sebi imalo patiku.

– Kako izgleda, stopalo je netaknuto. Članak i kosti su bile spojene – rekao je on.

Ovo je posljednje u nizu otkrića stopala širom obale. Od 2007. godine, 12 stopala je nađeno u Britanskoj Kolumbiji, svako sa patikom, piše “Gardijan”.

Otkrića su izazvala razne teorije. Prema nekima, radi se o žrtvama velikih prirodnih katastrofa kao što je cunami, a prema drugima u pitanju su nesreće na moru.

Postoje i oni koji smatraju da su to ostaci žrtava mafijaša ili serijskih ubica.

Neka od nađenih stopala su identifikovana i utvrđeno je da pripadaju muškarcima koja su prethodno prijavljena kao nestale osobe. Među njima je nađeno dva para stopala. Zanimljivo je da su i ona koja nisu identifikovana, takođe muška.

Patolozi su utvrdili da se ne radi o ubistvima, da su se individue ili ubile, ili da su slučajno nastradale u moru, a njihove noge su se prirodno odvojile od ostatka tijela u procesu raspadanja.

Međutim, sama stopala su ostala cijela, zahvaljući patikama koje su napravljene od lakog, ali izdržljivog materijala. Takođe patike su učinile da stopala plutaju po površini mora.

Policija sada pokušava da utvrdi čije je 13. stopalo i na koji način je ta osoba umrla.