Mirzet Hadžikić (25), Stupari: Ef. Mehmed mi je spasio vid!

Mirzet Hadžikić: Desilo se čudo

Mirzet Hadžikić: Desilo se čudo

Kada je došao do mene vid mu je bio oštećen 90 posto. Zbog toga je morao napustiti i posao u Francuskoj gdje je radio jer više nije mogao obavljati svakodnevne zadatke. Sam se nije mogao ni kretati. Uvijek je neko morao biti uz njega i pomagati mu – objašnjava ef. Mehmed

Mirzet Hadžikić iz kladanjskog naselja Stupari prije godinu dana izgubio je vid. Njegova priča je intrigantna i medicinarima. Posebno nakon što se Mirzet obratio za pomoć i duhovnom iscjelitelju ef. Mehmedu iz Semizovca. Kada je došao, kako kaže ef. Mehmed, Mirzet nije mogao da vidi ni jedan metar ispred sebe. Već nakon prvog tretmana vidno polje mu se proširilo do tri metra.

– Mirzet je bio zadovoljan i time da mu samo zaustavim dalje propadanje vida. Nije očekivao da mu čak mogu i povratiti vid – objašnjava iscjelitelj Mehmed.

Bolnička liječenja

Mirzet je za takve svoje stavove i strahove imao itekako dobro opravdanje. Bolnički se liječio u Tuzli, Sarajevu, Nišu i Leskovcu. Doktori su mu dijagnosticirali atrofiju vidnog živca, prepisali terapiju ali napredovanje bolesti niko od njih nije mogao da spriječi. Iz dana u dan Mirzet je gubio vid.

– Kada je došao do mene vid mu je bio oštećen 90 posto. Zbog toga je morao napustiti i posao u Francuskoj gdje je radio jer više nije mogao obavljati svakodnevne zadatke. Sam se nije mogao ni kretati. Uvijek je neko morao biti uz njega i pomagati mu – objašnjava ef. Mehmed.

Tvrdi kako se Mirzet teško nosio sa tim. Bio je zabrinut za svoju budućnost. Kako su stvari stajale, prijetilo mu je potpuno sljepilo i to niko nije mogao zaustaviti. A, stanje mu je bilo posebno pogoršano nakon što su mu, kako ef. Mehmed kaže, u niškoj bolnici dali pogrešnu terapiju.

– Kod mene je na prvi tretman došao 17. jula ove godine. Kada sam mu uradio bioenergetski pregled otkrio sam da su mu aura i treće oko ugroženi. Osim toga, bio je i pod utjecajem jakog sihira. Priznao mi je kako je išao i kod nekih hodža ranije i da su ga liječili ali nikada ga nisu uspjeli izliječiti do kraja od te crne magije – objašnjava semizovački iscjelitelj.

Faksimil Mirzetove zvanične nalaze i dijagnoze

Faksimil Mirzetove zvanične nalaze i dijagnoze

Dalje navodi kako je Mirzetu prvu uradio vjerski oblik liječenja skidanja sihira (crne magije. Istog dana uradio mu je i bioenergetski tretman. Rezultati su, kaže Mehmed, bili izuzetno pozitivni i veliki.

– Mirzet je već tog dana osjetio poboljšanje vida za, kako mi je rekao, barem 10 posto. Umjesto jednog metra ispred sebe, vidio je čak tri – zadovoljan je i naš sagovornik rezultatima.

Hoda bez pomoći

Ef. Mehmed dalje govori kako je dan nakon tretmana primio telefonski poziv od Mirzeta koji je bio ushićen.

– Pričao mi je kako je sam otišao do svog amidže koji živi tri kilometra od njegove kuće. Doduše, nije išao glavnom saobraćajnicom zbog mnoštva automobila, nego livadom, ali to je za njega bio nevjerovatan uspjeh. Bio je presretan – kaže Mehmed.

Prepričavaju Mirzetov slučaj, često se vraća i na tvrdnje doktora koji su mu objašnjavali kako se ništa ne može učiniti.

– Ja se ne slažem sa takvim stavovima i svima poručujem da nada uvijek postoji. Moj savjet Mirzetu je da se obrati za i klinici Sveti vid u Beogradu kako bi čuli i njihovo mišljenje – kaže Mehmed.

Mirzet je kod ovog iscjelitelja nakon sedam dana uradio još jedan tretman. Mehmed tvrdi kako sada u potpunosti drži stanje pod kontrolom.

Garantovao sam mu da ćemo zaustaviti dalje propadanje vida i to se dogodilo. Poboljšanja ima a ja idem dalje sa tretmanima – kaže ef. Mehmed na kraju razgovora.

DUHOVNI ISCJELITELJ EF. MEHMED IZ SEMIZOVCA

Liječim sve sihire (crne magije)
Liječim od droge, poroka i nagaza
Liječim epilepsiju, astmu, govornu manu (mucanje), noćno mokrenje kod djece

Sastavljam rastavljene i pomažem u rješavanju ljubavnih i bračnih problema

Ako ste nervozni, ne možete da spavate i imate stalne svađe u kući, gubite nafaku, nemate sreće u poslu, ljubavi i braku – obratite se meni za pomoć.

Ručno pišem zapise i hamajlije

KONTAKT TELEFON: 060 32 78 003