Mirsad F., ljekar iz Sarajeva, tvrdi da je vječiti dužnik tarot majstorici Nini Zuko: Da se ženim i razvodim, to mi je bila sudbina!

Prije pet godina, Nina mi je najavila tri braka i dva razvoda! Da sam je barem tada poslušao, manje bih bola i patnje imao…

– Ninu sam savim slučajno upoznao prije pet godina. Upoznala nas je moja radna kolegica. Bio sam pri kraju stažiranja i insisitirao sam da ja budem taj ko će Nini izvaditi konce, od jedne manje povrede. Postupak je urađen brzo, rutinski, a Nina je djelovala uplašeno. No, nakon obavljenog posla, mojoj je kolegici počela gledati u karte.

– Radoznalost me ponukala da im se pridružim. O životu svoje kolegice znao sam skoro sve, pa sam se nemalo iznenadio vidjevši šta sve Nina vidi i zna iz karti. Jedva sam čekao da završi s kolegicom, pa da i meni u karte “zaviri” – započinje svoju priču o poznanstvu s sarajevskom tarot majstoricom Ninom Zuko.

Doći ćeš ti meni

Tom prilikom, našem je sagovorniku Nina rekla da će se brzo oženiti, da u braku neće dugo ostati. Dobit će sina, i kad dijete napuni tri godine, uslijedit će razvod.

– Uslijedit će brzo drugi brak, i opet nažalost razvod. Tebe je proklela djevojka bivša, zabavljali ste se dok ste studirali. To je tvoja sudbina, da se ženiš i razvodiš cijelog života. Možemo to spriječiti sad, skinuti magiju ali, pošto ti u sve ovo ne vjeruješ, vidim da će opak proći neko vrijeme, doći ćeš ti opet meni – rekla je Nina tad, prije pet godina.

– Naravno da joj ništa nisam povjerovao.

– Baš mi ništa lijepo ne reče ova žena – žalio sam se kolegici poslije. Međutim, zaista se jesam ubrzo oženio, dobio sina, tri godina kasnije – razvod. Žena je bila sve posim – žene i majke. najmanje je bila u kući i razvod je bio pravo olakšanje. Shvatili smo da nismo jedno za drugo i malo zatim se dostojanstveno razveli. U dogledno vrijeme sam upoznao ženu koju sam zavolio kao nikad nikog i oženio je ali već ugodinu, problemi.

– Njeni su me zvali ženskarošem, punili joj glavu idejom da je varam. A ja sam samo radio da mogu poplaćati sve njene hirove. Nisam uprkos svemu tome mislio na razvod ali, jednog dana me na poslu dočekala plava koverta. Ona je mene ostavila, a ja sam isti dan krenuo da tražim Ninu Zuko.

– Ah, da sam je bogdo odmah posluša, ne bih se dva puta ženio, dvije svadbe pravio, dijete dobio s ženom nemajkom…Uglavnom, kolege mi dojaviše da ima časopis Aura, a u Auri neka Nina. Kupio sam Auru i prepoznao ženu koja mi je prije pet godina predskazala nimalo lijepu sudbinu. Nisam mogao iščekati pauzu nego sam zamolio kolege da me mijenjaju; otrčao sam u toalet i nazvao Ninu.

Nisam ženskaroš!

– Divno smo se ispričali, Nina je pravo društvena i ljubazna žena. Istog dana sam je posjetio.Zajedno smo se prisjetili našeg susreta od prije pet godina.

– Žao mi je što me nisi poslušao prije pet godina, izbjegao bi mnogo boli, ali bože moj, ni sad nije kasno – rekla je i otvorila karte.

– Ti ovu drugu ženu voliš, a i ona tebe. Poništićemo magiju i vi ćete biti skupa. 15 dana kasnije, nakon Ninine pomoći i njenih saradnika iz Meke, bivša žena me nazvala. Rekla da me voli, da želi da mi se vrati. Pomirili smo se, ponovo vjenčali, a nejni roditelji me cijene, poštuju, izvinjavaju se što su me zvali ženskarošem…Nini sam dužnik do kraja života…- ispričao je Mirsad.

 

Komentari

komentara