Miroslava S. (40) iz Sombora sekretarica je opčinila magijom: Zbog švalerke izgubio suprugu, djecu, kuću, prijatelje…

Nova radna kolegica me opčinila svojom ljepotom, dugom kosom, zamamnim hodom, vrckavim osmijesima od kojih su najljepši bili upućeni meni…A zapravo, opčinila me magijom. Kad mi je koprena nevidljiva skinuta s očiju, preda mnom se ukazala vrlo prosječna žena, niska, zdepasta, kose išarane sijedim vlasima…

Kad mi je Desa, dugogodišnja saradnica i desna ruka u poslu saopštila da odlazi s vjerenikom u Njemačku, rastužio sam se. Dobro smo sarađivali godinama. Pravna služba je ubrzo raspisala konkurs za novu uposlenicu, a ja sam imao samo jedan uslov – da ne bude mlada i lijepa, već da na prvom mjestu bude nejna stručna sprema.

Ipak, kad sam je sreo nakon nekoliko dana, sablaznio sam se. Bila je duplo mlađa od mene, pretjerano našminkana, prelijepa. Kratka suknja jedva da je išta prekrivala. Znao sam da će biti nevolja. I one su zaista stigle.

Od prvog dana opčinila me šarmom i ljepotom. Postao sam kao tinejdžer. Nisam mogao prestati misliti o njoj. U početku sam i dalje glumio brižnog muža, ali sam se sve teže mogao kontrolisati.
A ona se muvala oko mene, poslu nije pridavala posebnu pažnju. Željela je samo putovati, a nagovorila me da joj udvostručim, pa utrostručim plaću…Zapostavio sam sve i svu energiju usmjerio na svoju ljubavnicu. Svaka njena želja za mene je bila zapovijed.

Želja – zapovijed!
Uskoro sam se našao kao u bunilu. Supruga je saznala. Morao sam napustiti nju, djecu, kuću… Međutim, nisam bio uzrujan. Ni suze moje supruge, ni riječi sina koji je plakao me nisu ganule. Jedva sam čekao da zalupim vrata i kažem ljubavnici da smo napokon slobodni.

Od tada svi drugi su me počeli izbjegavati. Čak nisam mogao naći nekoga da sa njim popijem kafu. U njihovim očima sam bio ništarija i bijednik kojim upravlja zla žena. I, kao i mnogo puta do tada, ponovo je moja supruga pokazala snagu i razum. Posumnjala je u crnu magiju i odlučila me spasiti. Saznala je za vidovitu Aidu Terzić i nazvala je.
Aida je rekla kako sam žrtva vlaške magije i da moju supruga mora doći do nje. Tako je i bilo. Aida je svojim dovama uništila vlašku magiju samo za sedam sati i rekla kako ću se sutradan pojaviti na vratima našeg doma. U tom periodu osjećao sam se jadno. Kao da me nešto trgalo. Ljubavnica mi se zgadila. Shvatio sam da je to samo žena koja me iskorištava radi novca.

Nevidljiva koprena
Sutradan, vratio sam se kući. Pao sam na koljena pred suprugom… Danas smo ponovo sretni, ali vjerujte mi, kad mi se na poslu pojavila ta sekretarica, da pokupi svoje lične stvari, nisam je mogao prepoznati. Mislio sam da joj je to majka.
Jednostavno, kad mi je koprena nevidljiva skinuta s očiju, preda mnom se ukazala vrlo prosječna žena, niska, zdepasta, kose išarane sijedim vlasima…Ona me uistinu opčinila magijom, a i neke moje radne kolege. Ispostavilo se naknadno da je održavala paralelne veze, izvlačila korist materijalnu…
Nadam se da će mi slike te kratke prošlosti uskoro izblijedjeti…A sa zaštitama Aide Terzić, siguran sam da me nikad više nijedna vještica neće moći omađijati…- ispričao je Miroslav.

error: Content is protected !!