Mirnes O. iz Švicarske: Kolega je mislio da sam ja kriv za njegov otkaz, pa se na mene obrušio sihirima, život mi uništivši

 

Alma i Mirnes su u braku 21 godinu. Ponosni roditelji dva sina. Srećna i imućna porodica.  Veliki dobrotvori. Pomagali su mnogima. A onda je preko noći sve krenulo po zlu. Mirnes se sukobljava na poslu s kolegom Nevenkom, priča nam.

  • On je mislio da ja govorim šefu protiv njega, da on slabo radi, da je lijen. To naravno nije bilo tačno. Uzalud sam mu se pravdao, nije mi vjerovao.
  • A onda je Nevenko dobio otkaz. Počeo je da histeriše, viče kako će nam se svima osvetiti.

Bilo mi ga je žao što je dobio otkaz, ali ja zaista s tim nisam imao nikakve veze. No, tada ulazim u situaciju da se moram pozabaviti sam sobom. Naime, Nevenko me  odlučuje uništiti.

Odlazi u Srbiju kod nekog sihirbaza, naručuje crnu magiju. Želi mi rasturiti život, posao, porodicu, sve. Tom magu odnosi naše slike i podatke, a mag mu obećava da će nam razrušiti dom, slogu…20 dana poslije, u kući haos. Kreću problem, svađe. Ja poslije posla odlazim besciljno lutati ulicama grada, obilazim kafane, prostitutke…počinjem se ponašati šašavo, kao tinejdžer neki zaludjeli. Tražim druge žene, Almu ignorišem.

Dva mjeseca kasnije tražim drugi stan i razvod. Napuštam Almu i djecu. Dovodim neku konobaricu da živi sa mnom.

Tada moja Alma traži pomoć od vidovite Rabije, pronalazi je u časopisu Aura. Naziva je i pita da li joj može vratiti voljenu osobu za koju sumnja da je žrtva magije. Rabije je vidjela kad je otvorila naše zvijezde da ja uistinu jesam žrtva magije, urađene od bivše bliske muške osobe. Odmah sam znao da je to Nevenkovo maslo. Alma je na sve Rabijine uslove pristala, učenje iz svetih knjiga koje je trajalo 33 dana. Sa mene je spala magija, ja sam se vratio starom životu, odbacio ovaj novi gadni…Hvala Rabiji do neba što me spasi velike propasti…ispričao nam je Mirnes.