Mirela S (27) iz Sarajeva željela je da spasi brak: Hodža iz Reljeva nas je mirio i svađao uz pomoć zapisa, samo da bi nam uzeo što više novca!

Gledala sam u stvorenje crno poput gavrana i pitala se gdje je nestao onaj dragi i mili muškarac, koji me je obasipao poljupcima, pažnjom, nježnošću…. Preko noći je postao zvijer… Mirela je očajnički tražila pomoć… Krenula je od hodže iz sarajevskog naselja Reljevo, a završila kod bijelog maga Ade Morine…

  • Svijet je pakao u kojem se noramo mučiti i ispaštati svoje grijehe. Jedini izlaz je smrt….- kaže na početku razgovora Mirela S. iz Sarajeva

Ona je tokom posljednjih desetak mjeseci zaista prolazila kroz pakao, u koji je upala vlastitom krivicom i naivnošću. Skoro če tiri godine je imala idealan brak sa svojim Mirzom, koji je četiri godine stariji od nje. Upoznali su se, kaže, bukvalno na radnom mjestu. Naime, oboje su zaposleni u istoj firmi. Jedan pogled, kafica, a kasnije i nekoliko osmijeha bili su dovoljni da se rodi ljubav, koju će nakon godinu dana krunisati brakom.

 Kad nestaje ljubav

  • Ako se za neku bračnu luku može kazati da je bila uistinu mirna, sretna i topla, onda je to bila naša. Skoro četiri godine imali smo idealan brak, a onda je počelo pucati…

Moj Mirza više nije bio onaj pažljivi i zaljubljeni muškarac, Čak više nije ni uzgledao markatno i lijepo. Lice uvijek namršteno, bezvoljno, pogled mutan i dalek, glas hladan, a riječi otrovne, na momente bi mu se oči zakrvavile kao kod luđaka.

Noćima je, kaže Mirela, vraćala filmove unazad, analizirala sebe i pitala se gdje je pogriješila, zašto joj se se sve to dešava?

U glavi joj je zazvonilo za uzbunu! Osjećala je da nestaje ljubav, da se sve ruši. Umjesto topline, uselila se jeziva hladnoća. Svađe i netrpeljivost među njima nisu bile više bezazlene. Sve je otišlo predaleko. Čak je bilo i fizičkih nasrtaja na nju. Atmosfera u braku je bila više nego ozbiljna i naslućivala je da vi mogla imati fatalan završetak, ako nešto hitno ne poduzme.

–         Moj Mirza nije bio alkoholičar, niti je bio narkoman. Nikada nije iskazivao neku nervozu ili agresivnost. Promjene u ponašanju i hladnoću sam počela pripisivati nečem drugom, meni ne objašnjivom, čak i nepojmljivom. Zato sam otišla hodži u Reljevo – nastavlja svoju skoro nevjerovatnu priču naša sagovornica.

Kaže, da je je stariji hodža i niži rastom lijepo dočekao, otvorio Kur'an, a ona joj „iščitao zvijezdu“ i njenu, i njenog muža. Kazao je da su suđeni jedno drugom, ali da se neko treći umiješao u njihove živote. Zbog toga ne mogu imati djece!

  • Pod hitno ovo treba čistitit. Sutra će biti kasno – upozorio je hodža iz Reljeva!

 Lažni mir

Mirela nije pitala za cijenu. Avansno je platila 1.000 KM zapise, učenu vodu  i hamajlije, te se zaputila u svoj stan. Poprskala sve po kući, postavila hamajlije kako joj hodža kazao, prve zapise progutala…

I zaista tog dana kao da se vratio mir u njen dom. Muž je bio raspoloženiji, pažljiviji, veseliji. Nažalost, sve je bilo kratkog daha.

Lažni mir u koji se tih dana bila uljuljkala, vjerujući da će čovjek njenog života, biti opet onaj veseli i zaljubljeni momak, ipak se rasprsnuo  poput balona od sapunice.

  • Skoro tri mjeseca smo živjeli kao pas i mačka. Dva dana sjajno, pet nikako. Stalno sam bila u kontaktu sa tim hodžom. Na svaki moj vapaj, on nam je pravio, kako kaže, još jače hamajlije i zapise. I naravno, sve nam naplaćivao…. Dali smo mu skoro četiri hiljade maraka, a na kraju smo imali rezultat da sam pred pomahnitalim mojim Mirzom bosa istrčala iz stana. Taksijem sam se vratila majci…

Moja majka će kontaktirati Adu Morinu. On je imao sasvim drugu priču. Kada je otvorio tarot, majku je pitao da li smo bilo kod nekih hodža i da on „vidi“ kako smo tu ponajviše stradali. Tražio je da se pojavim ja kod njega.

Razrogačenih očiju slušla sam šta mi je Ado govorio, a onda me obuzela neka drhtavica. Brada, ruke, noge su nekontriolisano počeli drhtati, pod naletima jecaja i suza.

  • Hodža vas je jednostavno držao za sebe kao dobre platiše. I to bi trajalo dosta dugo. A vama uopće nisu potrebni duhovni tretmani, nemate magije na sebi. Oboje ste preosjetljivi, umorni i zaljubljeni – kazao je Ado i tako konačno rasvijetlio Mireline puteve i sudbinu. Ona ga je gledala i slušala skoro izvan sebe od šoka.
  • Bila sam slijepa pored očiju, ali više nisam. Sve vidim pravim očima i nazivam pravim imenom. Hvala Adi! – kazala nam je na kraju Mirela, kojoj su Adine sudbonosne karte najavile sretnu budućnost sa Mirzom, kojeg joj je sudbina dodijelila kao najljepši dar. A mogla je ostati bez njega da je slušala hodžu iz Reljeva.

Komentari

komentara