Miomi na maternici: Šta pomaže, histerektomija ili bioenergija Ramiza Imamovića?!

 Ispovijest Splićanke Lane H. (32) kojoj je pomogla bioenergija Ramiza Imamovića

Građa ženskih spolnih organa je takva da naprosto iziskuje česte upale koje opet žene, krive za sve što im se dešava “tamo dole”. Tako je i 32-godišnja Splićanka Lana H., probleme vezane za menstrualne poremećaje, smatrala tek običnom prehladom koja će otići kako je i došla.

– Imala sam obilno krvarenje, nadutost, bolove. Nakon što se stanje nije promijenilo danima poslije, otišla sam ljekaru.

Maternica prekrivena tumorom

– Digitorektalni pregled pokazao je da imam miom na maternici, pet sa 11 milimetara. Miom je inače vrsta “blagog” tumora, a dimenzije mioma su značile da mi je maternica skoro skroz prekrivena tumorom?!

– Bio je to šok od one najgore moguće vrste. Oblio me hladan znoj, a nastavio me oblijevati i danima kasnije. Pokušavala sam da se smirim ali nije išlo. Čak sam završila na sredstvima za smirenje – prisjeća se Lana.

Uz terapiju koja joj je propisana, Lana se ipak nadala da će se miom “istopiti”, a simptomi povući.

– To se nažalost nije desilo. Krvarenje je postajalo sve obilnije. Kao posljedica, došla je i anemija, zatim opstipacija. Novi pregledi su pokazali da je miom uznapredovao te da hitno moram na operaciju.

Umilni ljekari sa zastrašujućim prijedlogom

– Ljekari su zaista bili divni. Srdačni i susretljivi. Rečeno mi je da bi moglo doći do brojnih komplikacija, poput venskog zastoja i tromboze. Tihim glasom je predlagano da mi se odstrani cijela maternica. Histerektomija je bila, za ljekare, jedini izlaz, prisjeća se Lana.

S “ponudom” od strane ljekara, Lana se nije mogla pomiriti. Uslijedili su novi napadi panike, strahovi, brige…

– Da li ću nakon operacije, još uvijek biti žena, u pravom smislu te riječi? Hoće li tumor, ako ga ne operišem, prerasti u zloćudni? Hoću li ikad biti majka?

– Tada otpočinje moja nova životna faza – faza samosažaljenja. Vidim negdje ženu s djetetom i krenem naricati nad sudbinom kletom. Vidim slike sebe u starosti, sama. Nijedan me muškarac neće za ženu. Bilo je i slika u kojima bih se i udala, a onda bi uslijedilo gorko saznanje da me muž ostavlja radi druge koja nosi njegovo dijete.

Ramiz Imamović

– S takvim mislima, postala sam pravi depresivac. Plakala sam danonoćno no, suze nisu sa soobom odnijele probleme. Ništa mi lakše nije bilo. I tada, kad sam mislila da mi gore ne može biti, čujem da Ramiz Imamović dolazi u Makarsku, da je bioenergičar po struci te da su za njega miomi mala maca.

Izbjegnuta operacija

– Prije ovog što me zadesilo, jedna takva vijest bi prošla kod mene nezapaženo. Nisam do tada ni znala šta je miom, niti me zanimala bioenergija…za Ramiza Imamovića nisam ni čula. No, bolesnog čovjeka zanima samo jedno, da ozdravi. I onda vam za oči ne zapinju naslovi tipa ko se oženio, razveo, gdje je tko otputovao. Kao neonske reklame, pred vaše oči iskaču samo vijesti o zdravlju. Tako sam i saznala za Ramiza. Prijateljica je na Facebooku lajkala objavu u kojoj je stajalo da Ramiz spasitelj, tako je neka žena napisala, stiže u Makarsku. Malo sam se raspitala i saznala da je baš on stručnjak i za probleme u kojima sam se ja našla.

– Posjetila sam ga u Makarskoj, i nakon polusatnog tretmana, već sam se osjećala bolje. Mislila sam da je to možda i placebo efekat ali nije bio. Tu sam noć zaspala u deset naveče i spavala u komadu sutra do deset. Krvarenje se prepolovilo, nadutosti nestalo kao i bolova. Otišla sam i taj dan na tretman, i dan poslije. Oporavila sam se psihički, a novi nalazi su pokazali da je bioenergija puno više od placebo efekta. Prvi nalaz je pokazao smanjenje mioma na dva sa sedam milimetara, a drugi da mioma više nema nikako. Ukupno sam bila na četiri biotretmana, tri u Makarskoj i jedan u Sarajevu. Ramiz kaže da nema više potrebe da dolazim. I to mi kazuje da je pravi liječnik, jer znate već da liječnicima ne ide baš u prilog da vas ozdrave. Pa koga će onda liječiti?

– Uglavnom, ja sam se izliječila u potpunosti i to bez čajeva ili nekih drugih lijekova. Bioenergija i samo bioenergija mi je pomogla. Operaciju sam izbjegla…

Kontakt Ramiza Imamovića: 062/368-069

 

error: Content is protected !!