Milobran Ćosović iz Bijeljine: Magiju skida besplatno uz pomoć rozog i žutog sapuna

Milobran Ćosović iz sela Gojsovac, nadomak Bijeljine, za sebe tvrdi da je najvidovitiji čovjek na planeti. Ovaj prijeratni trgovački putnik ističe da je dar “vidovitosti” dobio u jednom trenutku. Samo mu je, veli “puklo pred očima” na početku rata u bivšoj Jugoslaviji. Tada je govorio da se zvjerstva ne trebaju dešavati, da će se u BiH istom dušom disati, da će imovina sva biti vraćena vlasnicima i da se tuđe ne dira, da je rat budalaština i plod velikih sila.

– Svi su mi se tada smijali – sjeća se 1991. godine i nastavlja: – U to vrijeme, pred očima su mi se pojavljivali čudni brojevi, prolazile su slike ratnih strahota, pokolja, zbjegova…. Nisam tada, kao ni danas, dijelio ljude po nacijama, nego sam samo ukazivao na nesreće.

Milobran je nedavno zavezanih očiju vozio automobil od benzinske pumpe “Nešković” do centra Bijeljine. Tvrdi da se na isti način može dovesti do Sarajeva, Beograda ili Beča.

– Zavežite mi oči najtamnijim materijalom, ja u podsvijesti opet vidim put kojim idem. – kaže Milobran.

Osim po vidovitosti ovaj bijeljinski iscjelitelj poznat je što ljudima pomaže besplatno. Njegov način skidanja crne magije jedinstven je u svijetu. Zavisno od njene jačine skida  je – sapunima!? Žuti je prvi, potom ide roze, pa zeleni sapun. U njih urezuje samo njemu znane simbole koji su pravi pomor za crnomagijaše.

– Da sam prije pet godina mogao stupiti u kontakt sa osobljem američke ambasade u BiH nikada se ne bi desio 11. septembar i rušenje «blizanaca». Imao sam tu viziju, ali niko se nije osvrnuo na moja upozorenja. Nadam se da će “Aura” doći do Buša. Pozivam ga da me kontaktiura, jer znam da se na njega priprema atentat. On to može izbjeći, ali ako bude slušao moje upute. U protivnom -završit će kao Kenedi!

Ćosović poručuje da će na Kosovu izbiti Treći svjetski rat i da će tamo početi slom Evrope.

– Mogu pogoditi i datum početka rata na Kosovu, ali neću da prepadam narod. Još nije kasno da se svijet otrijezni i ostavi Balkan na miru – poručuje ovaj bijeljinski vidovnjak.

On upozorava i neprijatelje Irana da budu oprezniji i da ne izazivaju ovu velesilu. Iran, uz pomoć Rusije, u svakom trenutku može upotrijebiti nuklearno oružje.

A vrijeme će pokazati da li je bio u pravu kada nam je u diktafon izgovarao ova predviđanja!

(arhiv Aure)