Milka Arbutina Novaković (67): Mirsad, Mišo i Ana su “dream team” za liječenje dijabetesa!

  Presretna sam , jer sam stalno vjerovala da priroda krije lijek za svaku bolest, pa i za dijabetes. Ovo je čudo od lijeka, a o saradnji Mirsada, doktora Miše i njegove supruge Ane da i ne govorim. Njen jelovnik je zakon za skidanje dijabetesa, kao i podrška Miše koji mi je savjete davao potpuno besplatno!  Ovakav tim za zdravlje nisam nigdje srela, pa čak ni u nahvaljenoj Kanadi…

 

Konjički travar Mirsad Krnjić u još jedan dom je unio sreću, olakšanje i zdravlje. O njegovim uspjesima ne svjedoče samo bivši dijabetečari u našoj zemlji, već i izvan granica države. Kada smo nazvali njegovu klijenticu iz Kanade, 67-godišnju Milku Arbutinu Novaković, dočekala nas je prava bujica pohvala na Mirsadov račun.

Ovo bi bilo grehota ne pustiti u javnost, jer svi trebaju saznati istinu o alternativnoj medicini. Trebaju znati da postoje ljudi kao Mirsad Krnjić, Mišo i Ana Vučković, koji su savršen tim za liječenje dijabetesa – bile su njene prve riječi kada smo spomenuli Mirsadovo ime.

 

  Ljekarima trebaju bolesni ljudi

Milka, koja sa sinom i kćerkom živi u kanadskom gradu Vilijams Lejku, prve simptome dijabetesa je počela osjećati prije petnaest godina. Suha usta i pojačana želja za tekućinom bili su prvi signal da nešto nije u redu.

–     U Kanadu smo došli prije petnaestak godina, željni svega, pa se nismo ni kontrolisali, niti smo poznavali hranu koju jedemo. Sokovi, kolači, meso koje je začinjeno šećerom, i razni sirupi bili su kao tempirana bomba u mom organizmu.

Nisam znala ništa o dijabetesu, i to su bila moja prva saznanja nakon što sam izmjerila šećer. Strašno sam se osjećala. Šećer je iznosio preko deset jedinica, a ljekar mi je odmah pr recepte za tri mjeseca. Ne možete ni zamisliti kolike su to količine. Znači, samo pij i šuti!

Doktori ovdje ne daju nikakve savjete,samo te nazovu da ti kažu da trebaš produžiti terapiju, jer su oni plaćeni po receptima – što više recepata, veća im je plata. Njima trebaju bolesni, a ne zdravi ljudi. Godinama sam se borila da ostanem na tabletama jer sam bježala od igle. Često sam mijenjala doktore, pa su me proglašavali nepsolušnim i tvrdoglavim pacijentom. Ovdje je problem što čim promjeniš doktora, oni ti „uvale“ neke svoje lijekove i tako eksperimentišu na ljudima – priča nam Milka.

Vremenom je skupila i gomilu nalaza, vadila krv, mučila se, ali doktori joj nikada nisu ništa konkretno rekli o njenom stanju.

 

– Počeli su mi dodavati lijekove za holesterol, pa za visoki pritisak, aspirine čijih se naziva više i ne sjećam, ali sam ubrzo prikupila sedam vrsta. Od sekiracije i raznih tableta sam se i onesvijestila, i tada sam odlučila da sve odbacim, i sama svoju bolest istražim na Internetu. Tada sam pronašla i travara Mirsada Krnjića. Sve vrijeme sam znala da lijek postoji i da se nalazi u biljkama – kazuje Milka.

Mirsad Krnjić

   Ponovo puna energije

Tragajući za bilo kakvom informacijom o prirodnim terapijama, Milka pronalazi Mirsadovu reklamu i  imena njegovih beogradskih saradnika Miše i Ane Vučković, preko kojih naručuje svoju prvu terapiju.

Sa Krnjićevom terapijom sam počela 14.3. 2018. godine, i odmah sam počela voditi dnevnik u kojeg sam upisivala vrijednosti šećera. Prvog dana terapije, jutarnji je iznosio preko 10 jedinica, pa tri sata poslije jela preko oko 13-15, i slično. Nakon četiri – pet dana terapije, jutarnji je pao na 7, a niske vrijednosti su se zadržale i poslije jela. Napominjem, da sam uz Mirasadove sirupe, koristila i prepisane tablete.

–     Ujutro kada ustanem, odmah zapišem vrijednost šećera i idem u kuhinju gdje pijem sirup i pojedem jedan list čuvarkuće. Dok spremam doručak, kuham jutarnji čaj, a doručkujem 30 minuta poslije uzimanja sirupa. Između doručka i ručka je razmak od pet sati kada pješačim, a u međuvremenu pijem čajeve. Prije spavanja pije se sirup i preostali čaj, ako ga ima i odmah se ide u krevet. Ujutro, sve po istom.

Poslije sedam dana terapije moj se šećer vidno smanjuje i ja više nisam osoba koja sam bila. Postala sam pokretna, elastična, pješačim par kilometara ujutro i ponekad poslijepodne. To radim bez odmaranja, što ranije nisam mogla – iskrena je Milka.

Uz Krnjićevu terapiju, napominje Milka, važan je i način ishrane, gdje pomaže dr. Mišo Vučković i njegova supruga Ana.

 

Jelovnik je zakon uz terapiju. Nema odstupanja od jelovnika i načina konzumiranja Krnjićeve terapije. Miši sam prvih dana podnosila izvještaj o rezultatima preko Skajpa, i sada se čujemo svaka četiri dana – kaže naša sagovornica.

Uvjerena sam da priroda krije lijek za svaku bolest!

 „Dream team“ za liječenje dijabetesa

Od 29. aprila 2018. godine, Milka počinje smanjivati unos tableta, a danas njen jutranji šećer iznosi između četiri i pet jedinica, čak i poslije jela. Nakon uzimanja 1000mg Gluformina, ide još jedna doza Mirsadovih čajeva da kompletno očisti organizam od dijabetesa i tableta.

Doktor Mišo Vučković sa suprugom Anom: Uvijek smo tu za svoje pacijente

  • Tablete ću i dalje pomalo izbacivati, ali Mirsadova terapija ostaje, jer je čudo neviđeno! Terapiju ću nastaviti da koristim jer ona pomaže i za sve drugo. Postala sam druga osoba koja je dobila novu priliku za život.

Svima koji ne vide spas od bolesti preporučujem da krenu u alternativno liječenje. U prirodi je spas, u to sam se uvjerila za ova tri čudesna mjeseca. Vjerujte u Mirsada i njegovu terapiju, i poslušajte riječi doktora Miše i Ane koji su mi besplatno davali savjete tokom čitave terapije. Zahvalna sam im svima do neba, jer bez ovog fantastičnog tima za liječenje nikada ne bih uspjela dovesti šećer u normalu – poručuje Milka Arbutina Novaković.