Mileva S, iz Subotice: Ne d'o Bog nikome da je prikovan za postelju!

 Kad se ne možeš uspraviti, kad ne možeš stati na svoje noge, kad zavisiš od drugih… Bespomoćan, suvišan, težak i sebi i ukućanima… patnja je to velika.

71-godišnja penzionerka Mileva S. iz Subotice, nepokretna je bila skoro pet godina. Da će ikad naći lijeka za svoju bolest, odavno je posumnjala.

Prije šest godina, na čuvenoj VMA – Mileva je dobila dijagnozu za svoje sve nesnosnije bolove.

– Plašila sam se da ću i smrt dočekati sa štapom, u kolicima – kaže za Auru ova, danas vitalna i pokretna penzionerka. Penziju je zaradila u tvornici umjetnih gnojiva Azotara. Nakon rođenja djece, leđa su je eli, već počela izdavati. Na posao je odlazila s mukom, nakljukavši se prije toga tabletama.

Kriva k'o slovo C

Danas, u ordinaciji sarajevskog bioenergičara Ramiza Imamovića, Mileva hoda, poskakuje, mjesto je ne drži.

– Uželjela sam se hodanja i osjećaja stabilnosti na vlastitim nogama. Zato svaku sekundu koristim da sam što dalje od stolice, fotelje ili kreveta.

– Bila sam iskrivljena kao slovo C. Nije bilo šanse da se ispravim. A bolovi su razdirali tijelo – priča Mileva.

Godinama se mučila s bolesti, tražila luku spasa u specijalističkim ordinacijama, banjama, centrima za masažu… Pokušavala sa brojnim kremama, tabletama, masažama…

– Sve su to bila kratkoročna rješenja. Nekoliko dana osjetim olakšanje, a onda opet bolovi, patnje, tegobe… Leđa su me sve jače boljela i izdavala. Nit’ se uspraviti, niti stati na svoje noge, niti mirno zaspati!

Sve se to odrazilo i na psihu ove vitalne i duhom vedre žene.

Ramiz Imamović

Na nogama bi spavala

– Bolila me moja nemoć, pa kad vidim da kćerka ranije izlazi s posla, da mi pomogne, skuha, okupa me, nahrani. Umjesto da se bavi svojom porodicom, da izađe u šetnju, ona je bila takođe rob moje bolesti. A bilo je dana kad ni do toaleta nisam sama mogla otići – prisjeća se Mileva.

Tragajući za lukom spasa, upravo je njena kćerka preko stranica Aure, stupila u kontakt sa Ramizom Imamovićem. Prve tretmane bioenergijom Mileva je imala početkom ove godine.

– Već nakon dva tretmana osjetila sam olakšanje. Ispravila se – priča nam.

Kaže, da je u tim trenucima imala osjećaj kao da je dobila krila. Jedva je čekala nastavak terapija. U februaru i martu je imala po dva, a u aprilu i maju po jedan tretman. I desilo se – ono što je ona priželjkivala, ali nije vjerovala.

  • Potpuno sam se ispravila. Ustala i prohodala – kaže Mileva i dodaje da bi najradije spavala na nogama.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!