MILAN POPOVIĆ: Mistični kralj bakra zaluđen je onostranim svijetom!

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Najpoznatiji kralj bakra na ovim prostorima Milan Popović inače još poznatiji po braku sa Severinom Vučković je jako interesantna osoba, ima jako puno mističnog u sebi i kao takav jako puno daje na značaju kada je u pitanju onostrano, astrologija kao i japanska tehnika Feng shui.

Milan je rođen pod astro znakom Strijelca i podznakom Rak; Milanov prirodni element je Vatra u devetoj kući vlada planeta Jupiter, Blizanci su mu suprotni znak.

Znak Strijelca se upravlja prema Jupiteru. Fizički se odnosi na kukove, bedra i butine. Kaže se da Strijelca vodi muški princip, pa je zato prisutna velika aktivnost u izražavanju njegove energije. Vatreni je znak i ta činjenica se dovodi u vezu sa identitetom, ponajviše sa iznalaženjem najdubljeg značenja ljudske egzistencije. Stoga je najviše od svih okrenut finansijama i filozofiji. Pošto ima promjenljiv kvalitet, planete smještene ovdje izražavaju energiju fleksibilno, promjenljivo, nemirno, povremeno.

Ne voli istinu

Strijelac se ne vezuje za istinu, voli putovanja, širenje vidika i rijetko kad će reći šta zaista misli. Sunce u Strijelcu tjera čovjeka da se pita: “Koji je smisao postojanja”? U potrazi za tom istinom, spreman je na sve, bez trunke diplomatije ili obzira. Propagiranje neke doktrine duhovno ga osnažuje.

Njegova psihička energija je promjenljiva i ukazuje na potrebu za slobodom i putovanjima, u potrazi za novim sferama. Intuitivnost Strijelca ide do granice vidovitost a ispunjenost nadom proizvodi optimizam i bezbrižnost. Međutim to vodi u zidanje kula u vazduhu, što ga može navesti da u kriznim vremenima postupi bezobzirno. Zbog potrebe da otkrije istinu, zna da prekorači granicu.On ste znak slobode, svjetski putnik, avanturista bez ograničenja i u svijetu duha i misli. Osim misaonosti, sloboda je druga ključna riječ. Smatra se da je Strijelac najsrećniji znak u Zodijaku; to je donekle tačno, jer ima najpozitivniji unutrašnji stav, jer svojim pozitivnim stavom privlači takve stvari.

Zna da pretjeruje, odnosno da bude neskroman.Volite hazard i kocku. U komunikaciji je divan i zna biti slatkorječiv, zabavan, srećan i najviše uživa od svih. Ako je Sunce u neharmoničnim aspektima, ispoljavate pretjerivanje u svakom smislu. Upravo ovaj položaj sunca pokazuje nam da jako vjeruje u mistiku i astro svijet ali i u japansku tehniku Feng shui. Kada se Venera nađe u Vodoliji tada ne preza ni za natprirodnim tj. neku vrstu magijskog rituala kako bi zadobio ono što je zacrtao. Upravo radi takvih poteza i uspijeva da zadrži svoje dijete  koje je proizašlo iz kratkog braka sa Severinom.

Sklon crnim mislima

Mjesec je treći najvažniji faktor natalne karte, pa pošto vlada Rakom, njegov utjecaj  u ovom znaku je posebno značajan. Vama je dobro poznat Milanov urođeni odbrambeni i zaštitnički sistem. Odbrambeni stav je njegova neposredna reakcija, i to ne samo onda kada je izazvan, već i u manje ozbiljnim situacijama. Sunce ili Merkur u zemljanom znaku ili trigon Saturna i Mjeseca pomažu, jer je stabilizujući utjecaj planeta neophodan: pored moćne intuicije koju posjeduje, postoji mnogo imaginarnog u njegovim mislima, često se aktivira u negativnom pravcu i iskazuje zabrinutost i patnju.

Kada je zabrinut, ima potrebu da zamišlja o najgoroj mogućoj stvari koje bi mogle da se dogode. Nije depresivni, čak štaviše jako staložen ali svakodnevni strahovi za ljude koje voli izazivaju mu neželjene misli, koje lako izmaknu kontroli. Ipak, sklon je da se zaljubi brzo. Sa fizičke tačke gledišta, digestivni sistem, naročito želudac, je osjetljiv. Ima i veoma osjetljivu kožu. Zaštita od Sunca je neophodna, kao i oprez od uboda insekata. Prošlost se redovno odražava na njega i nostalgičan je. Kod njega su nešto izraženiji stavovi koji su potekli od roditelja, bez obzira da li su mu predstavljali opterećenje ili ne.

Tendencija Raka je da gomila zalihe, što je drugi jak instinkt koji ispoljava, jer se plaši nemaštine i bijede. Skloni ste brzim promjenama raspoloženja, koja utječu na njegovu okolinu…Milan je po mistici u rangu sa Jelenom Karleušom i važi za jednu od najmističnijih osoba na javnoj sceni ovih prostora. Naravno iznio sam vam samo mali dio Milanovog natala, ostali i te kako bogat natal je samo za moje oči.

(aura.ba)