Merlinska Nova godina: Čarobnjak, plagijator, dedica, prodana duša…?! ŠTA VAM JE LJUDI?!

Piše: Adela Mahmutović

Piše: Adela Mahmutović

Merlinska Nova godina…

Čitajući portale i postove sa temom “Doček Nove”, ostajem frapirana tolikim bijesom od naših građana. Isti ti ljudi koji se busaju u prsa, veličaju ga, punih usta izgovaraju njegovo ime kada Merlin napuni Koševo (4 puta), dvorane u cijeloj Evropi, u smislu, legenda je, čarobnjak, najbolji… Koje licemjerstvo, fuj!! A kada taj isti gospodin Čarobnjak pjeva za Novu, onda je plagijator, dedica, prodana duša i šta sve nije!

Jesmo li možda mi postali prodane duše, mrzitelji naših uspješnih ljudi? Zapitajte se svi…Ko god da nam pjeva za Novu, neki kvazipjevač, umjetnik u pokušaju, ili neko od susjeda, mi smo sretni, jel?? Veličamo ga, kao da je Bono Vox u najmanju ruku, ali ako je iz naše zemlje, onda je najgori! Pa ti isti pjevači će nam pjevati covere, baš pjesme od dedice Merlina, gdje ćemo mu aplaudirati, plakati od emocija jer se trgom čuju svima nama poznate riječi, “Jel Sarajevo gdje je nekad bilo”…

Ako uzmemo ekonomski pregled i analitiku, možemo zaključiti (jednostavno), da će doći najmanje 100.000 turista, neka svako potroši barem 200 eurića (a hoće i više), to je cifra od 20. milona evrića!! Što na PDV-e ide cijelih 3 miliona evradi !!!
Znači država će profitirati mnogo više nego da nam se kreštavice uvijaju na bini, pjevači koji samo napune svoj dnevni boravak pjevajući familiji.

Nova nam ide, kupite rukavice, tople kapice, zaljubite se već danas, budite euforični jer ispraćamo staru, pozovite je/ga na doček Nove i uživajte u prelijepim baladama umjetnika iz našeg grada!!

Budite ponosni što je izabrao baš ovog gospodina Diva za doček Nove! Vjerujte da nam i susjedi zavide, dok dežurni kritičari i dušebrižnici vrebaju kao iz skloništa da unište nešto lijepo!
Pa eto ako ste vi toliko superiorni, napravite barem jedan hit, napunite barem lokalni kafić…mRš!
P.S. Sretna sam i ponosna što ću biti tu.

(aura.ba)