MERKUR U VAGI KVADRAT PLUTON – TAJNA JE U BALANSU

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Merkur u znaku Vage boravi od 21. septembra do 10. oktobra 2018. Nakon radoholika Djevice, na red je došla Vaga, koja se bavi samo odnosima sa drugim ljudima. 03. oktobra Merkur je u kvadratu sa Plutonom iz znaka Jarca, pa ste vjerovatno osjetili probleme u komunikaciji, u radu aplikacija ili u bilo kojoj vrsti kretanja ljudi ili informacija.

Djevica je rad, rad, rad, ali sa Vagom tajna je u balansu. Međutim, taj balans je ovih dana narušen izazovnim aspektom od strane Plutona. Zbog toga, potrebno je naći novi način da usmjerite svoj fokus i energiju.

Iskoristite ovaj period da završite sve što odavno planirate. Odradite napokon to generalno jesenje čišćenjekuće (koje je vjerovatno trebalo biti proljetno čišćenje, pa se oteglo), presložite police, napravite novi raspored namještaja u dnevnoj sobi, pročitajte knjigu koju ste nekad davno započeli, spremite zimnicu, kupite sebi neki novi komad odjeće za jesen.

Ovo nije vrijeme za velike životne promjene, nema potrebe da pravite drame na emotivnom planu, ovaj tranzit Merkura ćete najbolje iskoristiti tako što ćete planirati. Planirajte zimovanje, planirajte buduće poslovne poteze, planirajte šta ćete čitati nakon što zavrišite sa ovom knjigom koja je dugo skupljalaprašinu… Razgovarajte sa dragom osobom o nekim beznačajnim sitnicama, smijte se što više i jednostavno se utopite u šarenu svakodnevicu nadolazeće jeseni.

(aura.ba)